سطل بوکاشی خود ساخته!
بوکاشی یکی از داغ ترین موضوعاتی است که من در سال 2017 با آن روبرو شدم. برای آن من در جستجوی میکروارگانیزم های موثر بودم. در 2018 من در جستجوی سطل های بوکاشی بودم، اما فقط توانستم آن ها را در ژاپن پیدا کنم که برچسب قیمت حدود 60 یورو در آلمان و 90 یورو در فنلاند خورده بودند.( 4 میلیون و 200 هزار تا 6 میلیون و 300 هزار تومان به پول ایران) متاسفانه، 90 یورو برای یک تکه پلاستیکی که احتمالاً هزینه تولید آن 8 یورو است، برای من در سایت حریص کمی زیاد است. ( سطل های بوکاشی ما ارزانتر هستند! قیمت سطل ها و سبوس بوکاشی را ببینید!) پس، من مصمم شدم خودم بسازم:
فهرست مواد
دو تا سطل 10 تا 20 لیتری که می توانند براحتی در داخل هم فرو روند. صافی جوانب بهتر است. یکی باید در داشته باشد.
1 شیر که بیش از نیم اینچ رزوه نشده است با دو آب بند و یک مهره
2 کیسه با حدود 1 لیتر ماسه
وسایل
مته؛ با سری های در اندازه های مختلف
چاقو
اره ای که بتواند پلاستیک را برش دهد
سنباده کاغذی
نوار تفلون
قلم اندازه گذاری
خط کش/ متر اندازه گیری
دستورالعمل
1- اندازه شیر را تعیین کنید و با یک قلم مارکر ته سطل را نشانه گذاری نمایید. اطمینان حاصل کنید که وقتی شیر را بعداً وارد کردید تا حد امکان پایین باشد اما همچنان به مهره داخل سطل اجازه دهید که شیر را نگه دارد. نیاز به مقداری فضای اضافی برای مهره دارید.
2- سوراخ داخل سطل را با یک مته کوچک 3 تا 4 میلیمتری حفر نمایید.
3- به تدریج اندازه نوک مته را زیاد کنید تا به قطر شیر برسد.
4- اگر مته ای ندارید که هم سایز نوک شیر باشد، از مته یا درلی استفاده کنید که نزدیک اندازه شیر باشد و قسمت باقیمانده را با چاقو برش دهید.
5- نوار تفلون را دور رزوه های شیر بپیچید.
6- واشر را روی رزوه شیر بگذارید، شیر را روی سطل قرار دهید و داخل سطل کنید، واشر دوم را روی رزوه قرار دهید و در انتها مهره را روی رزوه بگذارید.
7- شیر را با مهره محکم کنید.
8- یک حلقه 4 سانتی متری از اطراف سطل دوم را نشانه گذاری کنید. این، صافی شما خواهد بود.
9- در راستای حلقه نشان گذاری شده برش بزنید.
10- از سنباده برای تمیز کاری قسمت های برش خورده استفاده کنید.
11- 20 تا 40 سوراخ 3 تا 4 میلیمتری داخل ته ایجاد کنید تا یک صافی واقعی درست کنید.
12- حدود 8 سانت از یکطرف را ببرید. صافی نیاز دارد که داخل سطل شود، اما داخل سطل مهره است. ما اساسا فضایی را برای مهره برش می زنیم.
13- نشت را تست کنید. مقداری آب در ظرف بریزید و ببینید که آیا شیر آن را نگه می دارد.
14- با پذیرش "تست نشت" صافی را قرار دهید.
15- به تدریج مواد قابل کمپوست شدن را بریزید و میکروارگانیزم های موثر را اسپری کنید.
16- از کیسه دو جداره استفاده کرده و کیسه داخلی را با دو لیتر ماسه پر کنید.
17- کیسه ماسه را در بالای مواد قابل کمپوست شدن قرار دهید.
18- در سطل را بگذارید.
تصاویر زیر بهتان می گویند که چطور کار را جلو ببرید:
گام به گام با تصاویر
مواد و وسایل مورد نیاز برای درست کردن سطل بوکاشی
نشانه گذاری نقطه برای شیر سطل بوکاشی
فاصله گذاری به منظور برش ته
خط در راستای ته شیر
برش ته سطل
حفاری سوراخ ها در داخل سطل بریده شده؛ ایجاد یک صافی
استفاده از نوار تفلون شیر برای آب بندی آن
شیر دیده شده از داخل سطل
برش یکطرفه به منظور ایجاد فضایی برای مهره شیر
صافی داخل سطل
اسپری لایه های مواد کمپوست شدنی
کیسه ماسه ای بالای مواد کمپوست شدنی
ماسه داخل کیسه
سطل های بوکاشی خود ساخته