نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

 

HUOS TOTAL

RUMI4

آب بطری شده(کد 0095)

برگ داده آب بطری شده
انجمن کانادایی آب بطری شده این آب را آبی تعریف می کند که نیازمندی های قانونی فدرال و ایالتی آب آشامیدنی را برآورده نموده و در ظروف بهداشتی آب بندی می شود. این آب برای مصرف انسانی فروخته می شود. آب آشامیدنی به آبی که برای مصرف انسان ایمن است گفته می شود. با این حال، مقررات آب بطری شده همانند مقررات آب شیر نیست. کیفیت آب شیر از خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی کانادا پیروی می کند، اما آن ها فقط راهنما بوده و الزام قانونی به حساب نمی آیند. آب بطری شده تحت نظر قوانین سازمان غذا و داروی کانادا بوده و باید الزامات قانونی را رعایت نماید. با این حال، هر چند مقررات آب بطری شده قانونی هستند، خطوط راهنمای آب شیر دقیق تر و موشکافانه تر از مقررات آب های بطری شده می باشند.


چه نوع آبی را می آشامم؟
بسیاری از انواع مختلف آب بطری شده وجود دارد, و هر یک ازآن ها وفق منشاء، ترکیب و تصفیه از الزامات خاصی پیروی می کند. آب چشمه از یک منبع زیرزمینی می آید که به طور طبیعی به سطح جریان دارد و کمتر از ۵۰۰ بخش در میلیون کل جامدات حل شده (TDS) دارد. آب معدنی همان آب چشمه است، با این تفاوت که بیش از ۵۰۰ بخش در میلیون TDS دارد. در ایالات متحده آب چشمه باید کمتر از ۲۵۰ بخش در میلیون TDS داشته باشد. آب چشمه و آب معدنی ممکن است تصفیه بشوند یا نشوند. تنها آب چشمه و آب معدنی باید در منبع قابل آشامیدن شدن گردند؛ همه انواع دیگر از آب های بطری شده می توانند در منبع قابل آشامیدن شدن نگردند.
آب چاه آبی است که همان تعریف آب چشمه را مشمول حال خود می کند، با این تفاوت که به طور طبیعی به سطح جریان ندارد، و باید حفر شود تا به دست آید. آب چاه از یک طبقه آبدار غیر محبوس می آید که منبعی زیرزمینی است و لایه ای غیرقابل نفوذ از خاک رس یا سنگ در زیر آن قرار دارد.
آب چاه آرتزین تحت فشار خود از یک طبقه آبدار محبوس بالا می رود و منبعی از آب زیرزمینی است که لایه ای غیرقابل نفوذ از خاک رس یا سنگ در زیر آن و بالای آن قرار دارد. آب آرتزین باید حفر شود تا به مورد دسترسی قرار گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آب های زیرزمینی و طبقات آبدار، به سایر منابع نگاه کنید.
آب تقطیر شده، بخار آبی است که از آب جوش جمع آوری می شود؛ بخار دوباره متراکم و بطری شده است. این آب حاوی هیچ گونه میکروب یا مواد معدنی طبیعی که در آب وجود دارد نخواهد بود.
آب خالص شده می تواند از هر منبعی بیاید، اما باید تصفیه شده باشد تا از مواد شیمیایی تهی باشد؛ در ایالات متحده، آب خالص شده باید کمتر از ده بخش در میلیون TDS داشته باشد. آب خالص شده ممکن است حاوی هر گونه میکروبی باشد یا نباشد; این بستگی به نوع تصفیه ای دارد که مورد استفاده قرار گرفته است. آب خالص شده را می توان با فرایندهای مختلفی از جمله فیلتراسیون، تقطیر، دیونیزاسیون و اسمز معکوس تصفیه کرد. در صورتی که آب توسط تقطیر یا اسمز معکوس تصفیه شده باشد، از همه میکروب ها رها خواهد بود.
آب استریل می تواند از هر منبع آبی سرچشمه گیرد، اما برای غیر فعال کردن تمام میکروب ها از آب تصفیه می شود. هر آبی که به سادگی به عنوان «آب آشامیدنی» برچسب گذاری شود، آبی است که برای مصرف انسان در نظر گرفته شده است، و هیچ ماده اضافه ای به جز مواد ضدعفونی کننده ایمن و مناسب اختیاری ندارد. فلوراید ممکن است اضافه شود، به شرطی که مقدار کل فلوراید در محدوده تعیین شده توسط دستورالعمل ملی فلوراید در آب آشامیدنی باشد.
 قانون آب بطری شده چیست؟
در کانادا مقررات آب بطری شده بر اساس قانون فدرال غذا و دارو تنظیم می شود، زیرا هنگامی که آب در ظرف مهر و موم شده قرار می گیرد، یک محصول غذایی محسوب می شود. در زیر خلاصه ای از بخش ۱۲ آمده است که مقررات آب بطری شده را در کانادا تنظیم می کند.
بخش B12001
مفهوم آن چیست؟
آب معدنی و آب چشمه باید از یک منبع آب زیرزمینی (نه از یک منبع عمومی جامعه) گرفته شده باشد و نمی تواند حاوی هیچ باکتری کلیفرمی باشد. ترکیب آب معدنی و آب چشمه را نمی توان با اضافه کردن مواد شیمیایی اصلاح کرد، اما دی اکسید کربن، فلوراید و ازن را می توان اضافه کرد.
بخش B12002
مفهوم آن چیست؟
برچسب های روی آب معدنی و آب چشمه باید شامل مکانی که آب از آن آمده است، میزان کل محتوای نمک حل شده، کل محتوای فلوراید بوده و در صورت اضافه شدن فلوراید یا ازن، مقادیر آن ها را هم نشان دهد.
بخش B12003
مفهوم آن چیست؟
اگر دی اکسید کربن به آب معدنی یا آب چشمه اضافه شود، آب باید به عنوان آب گازدار برچسب گذاری شود.
بخش B12004
مفهوم آن چیست؟
اگر آب حاوی هر مقدار باکتری کلیفرم ، بیش از ۱۰۰ باکتری هوازی کل در هر میلی لیتر، یون های فلوراید طبیعی به مقداری بیشتر از مقدار طبیعی، یا فلوراید کل بیش از یک بخش در میلیون باشد، آب را نمی توان به فروش رساند.
بخش B12005
مفهوم آن چیست؟
یخ از پیش بسته بندی شده برای فروش نمی تواند حاوی هیچ باکتری کلیفرم، یون فلوراید موجود به طور طبیعی در مقدار بیشتر از مقدار طبیعی آن، و یا مقدار فلوراید کل بیشتر از یک بخش در هر میلیون باشد.
بخش B12006
مفهوم آن چیست؟
در کنار آب معدنی و آب چشمه، از طبقه بندی های زیر هم باید اسم برد:
الف- آب تقطیرشده آبی است که از طریق تقطیر (بخار شدن و تراکم) تصفیه شده است.
ب. آب املاح زدایی شده آبی است که با روشی غیر از تقطیر تصفیه شده است، به طوری که محتوای معدنی کمتر از ۱۰ بخش در میلیون دارد.
ج- آب گازدار به آبی که دی اکسید کربن به آن اضافه شده است، می گویند.
بخش B12007
مفهوم آن چیست؟
بدون توجه به اینکه آب، آب معدنی یا آب چشمه است، اگر کلر در تصفیه آب استفاده شده باشد، اما از آب خارج شده باشد، کلر یا ترکیبات کلر لازم نیست به عنوان مواد تشکیل دهنده ذکر شوند.
بخش B12008
مفهوم آن چیست؟
بی توجه به اینکه آب، آب معدنی یا آب چشمه است، باید محتوای فلوراید کل بر روی برچسب نشان داده شود.
بخش B12009
مفهوم آن چیست؟
بی توجه به اینکه آب به عنوان آب معدنی یا آب چشمه معرفی شده است، هر گونه تصفیه باید بر روی برچسب نشان داده شود، به جز:
الف. اضافه کردن هر ماده تشکیل دهنده که در لیست مواد تشکیل دهنده گنجانده شده است.
ب. کلر، و به دنبال آن حذف کلر و ترکیبات کلر.
ج- سرریزی
د- فیلتراسیون
مقررات دیگری هم هستند که بطور آشکار در مقررات بالا نیامده اند. محصولات آب بطری شده مجاز به داشتن پسودوموناس آئروژینوزا نیستند؛ یک باکتری که در منابع آب پیدا می شود و مسئول بیماری های معدی روده ای است.
از میان 9 تا از مقررات آب بطری شده، 5 تایشان به نیازمندی های برچسب زنی اشاره کرده و یکی مربوط به یخ از پیش بسته بندی شده است. فقط سه تا از آن ها به کیفیت آب اشاره می کنند. از میان این این سه ،B12001 مقررات مربوط به منبع آب معدنی و چشمه را تنظیم می کند، B12004. حداکثر غلظت باکتری هایی که می توانند در آب بطری باشند را تعیین می کند و B12006 B بیان می کند که مقررات آب های بطری شده غیر از آب معدنی و چشمه چه باید باشند. این سه شرط کافی نیست، تا اطمینان حاصل شود که هیچ باکتری، انگل یا ویروسی در آب وجود ندارد. این یک خیال رایج است که تا زمانی که کلیفرم مدفوعی وجود ندارد، آب برای نوشیدن بی خطر است. به عنوان مثال نمی توان بر مبنای عدم حضور کلیفرم مدفوعی، عدم وجود مواد شیمیایی را نتیجه گیری نمود.
بر اساس قانون غذا و دارو، دولت فدرال مجاز به اقدام در زمانی است که محصولات خطر بهداشتی برای مصرف کنندگان ایجاد می کنند. و از آنجا که کانادا با استفاده از دستورالعمل کیفیت آب آشامیدنی کار ارزیابی کیفیت آب شیر را انجام می دهد، عموما از تولید کنندگان آب بطری شده انتظار می رود که، همانند خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی کانادا، نسبت به وجود مواد شیمیایی و رادیواکتیو کمتر از حداکثر غلظت قابل قبول اطمینان بدهند.
با این حال، روی این موضوع که تولید کنندگان آب بطری شده از خطوط راهنما پیروی می کنند هم نمی توان خیلی حساب کرد. بازرسان سازمان بررسی غذای کانادا کارخانه آب بطری شده را یکبار در یک دوره 12 تا 18 ماهه بازدید می کنند. معلوم است که باید معلوم شود آب بطری شده باید هر چند وقت یکبار از نظر آلودگی های باکتریایی، شیمیایی یا رادیولوژیکی آزمایش شود. در ایالات متحده، کارخانجات بطری کردن آب باید آب های منبع را آزمایش کنند و محصولات را حداقل هفته ای یک بار برای آلاینده های میکروبیولوژیک و حداقل یک بار در سال برای مواد آلوده کننده فیزیکی، شیمیایی و رادیولوژیکی تست کنند. انجمن آب بطری کانادا (CBWA) یک کد سخت گیرانه از شیوه ها را برای اعضای خود تعیین می کند، اما عضویت داوطلبانه است و عضویت CBWA بر روی برچسب بطری نوشته نشده است.
در یک مطالعه اخیر، شورای دفاع از منابع طبیعی (NRDC)، در ایالات متحده، تفاوت های بین آب آشامیدنی و آب شیر را مورد مطالعه قرار داد. آنها در اين گزارش در باره يک مسئله آلودگی که چند سال پيش در ماساچوست به وجود آمده بود، بحث می کنند. این مورد نشان دهنده عدم پاسخگویی در داخل صنعت آب بطری شده است. یک چاه تجاری که در پارکینگ یک انبار صنعتی قرار دارد، در حال تأمین «آب چشمه» چندین تولیدکننده آب بطری شده بود؛ چاه نیز در نزدیکی یک محل زباله خطرناک قرار داشت. در موارد متعدد بین سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۶، آب چاه حاوی سطوح بالای تری هالومتان ها و دیگر آلودگی ها یافت شد. سطوح تری هالومتان به طور مداوم بیش از استانداردهای تعیین شده توسط هر دو آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) و سازمان غذا و دارو (FDA) برای شیر آب و بطری بودند. این شرکت بدون بررسی علت آلودگی به فروش آب ادامه داد و هیچ کس هم اجازه فعالیت به آنها را نداد! مسئله ادامه داشت تا اینکه یکی از کارگران کارخانه موضوع را به اطلاع عموم رسانید و باعث شد که امروزه کارخانه کار نداشته باشد.
مقررات برای آب بطری بسیار سخت گیرانه تر از دستورالعمل برای آب شیر است. جدول زیر به طور خلاصه برخی از تفاوت های قابل توجه بین مقررات سازمان حفاظت محیط زیست برای آب شیر و مقررات FDA برای آب بطری در ایالات متحده را نشان می دهد.

BOTV001
مقایسه بین مقررات ایالات متحده برای شیر آب و بطری
الف- سازمان غذا و دارو نیاز به تصویب ایالتی یا محلی منابع آب بطری شده دارد, اما هیچ تعریف فدرال و یا کنترلی وجود از آنچه ممکن است منبع آب بطری شده باشد وجود ندارد; منبع مصوب FDA نیاز دارد که "سراب نظارتی" نامیده شود.
ب. شهر بزرگ به سیستم های شهری اطلاق می شود که به صد هزار نفر یا بیشتر خدمت می کنند. یک شهر بزرگ که فقط از چاه استفاده می کند باید تمام الزامات اشاره شده برای یک شهر تامین شده با آب سطحی را رعایت کند، با این تفاوت که اگر چاه های آن تحت تأثیر آب های سطحی نباشند، الزامی برای ضدعفونی، فیلتراسیون، یا آزمایش برای کریپتوسپوردیوم ، ژیاردیا، یا ویروس ها ندارند. قانون جدیدی برای چنین سیستم های تأمین شده با آب های زیرزمینی باید در سال ۲۰۰۲ تصویب شود که ممکن است برخی شهرهای استفاده کننده از چاه ها را ملزم کند که از ضدعفونی کردن یا فیلتر کردن و انجام نظارت میکروبی اضافی استفاده کنند.
ج. الحاقیه های قانون آب آشامیدنی سالم سال 1996 الزامی ایالتی، منوط به دستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیست، است تا اپراتورهای تمام سیستم های آب عمومی را تحت آموزش قرار داده و برای آن ها گواهی معتبر صادر نماید. قوانین سازمان حفاظت محیط زیست برای اجرای این حکم لازم است تا فوریه 1999 صادر شود.
د- شهر کوچک اشاره به یک شهر 20،000 نفری می کند. چنین شهر کوچکی، با استفاده از آب های سطحی، باید با تمام الزامات مشابه اشاره شده برای یک شهر بزرگ، با استفاده از آب های سطحی، مطابقت داشته باشد، به جز فرکانس نظارت برای کلیفرم که متفاوت خواهد بود. این تواتر 20 عدد در ماه است و در حال حاضر هیچ گونه نیازمندی های پایشی برای کریپتوسپوریدیوم، ژیاردیا، و یا ویروس در شهرهای کوچک وجود ندارد.
برخی از تفاوت های مهم برای توجه به این جدول وجود دارد؛ از جمله این واقعیت که آب بطری شده مجبور به ضد عفونی, آزمایش برای ویروس ها, و یا استفاده از اپراتورها و آزمایشگاه معتبر نیست. در حالی که دستورالعمل های آب آشامیدنی در کانادا به اندازه استانداردهای ایالات متحده سختگیرانه نیست، هنوز تفاوت قابل توجهی بین دستورالعمل های آب آشامیدنی کانادا و مقررات آب بطری شده وجود دارد. مثلاً در تورنتو هر شش ساعت یک بار آب آشامیدنی آزمایش می شود؛ آب آشامیدنی هر شش ساعت یک بار آزمایش می شود. در سال ۲۰۰۴ آب شیر در شهر نیویورک ۴۳۰٬۶۰۰ بار آزمایش شد!
آلودگی های زیادی وجود دارد که آب شیر بر مبنای آن ها تنظیم می شود، از جمله باکتری های کلیفرم مدفوعی. شیر آب مجاز به داشتن هر گونه باکتری اشرشیا کلی و یا کلیفرم مدفوعی نیست. وجود کلیفرم های مدفوعی معمولاً به عنوان شاخص استفاده می شود و ممکن است حضور عوامل بیماری زای خطرناک آب را نشان دهد. جدول زیر برخی از تفاوت های بین مقررات در ایالات متحده برای آب بطری و شیر را خلاصه می کند.

BOT005
تفاوت بین مقررات ایالات متحده برای شیر آب و بطری
همچنین، چندین آلاینده، از جمله آزبست و برومات، مورد نیاز است که در آب شیر نظارت شود، اما نه در آب بطری. درست مانند آب آشامیدنی، هر کشور یا منطقه می تواند دستورالعمل ها یا استانداردهای متفاوتی در مورد کیفیت آب بطری شده داشته باشد. استانداردهای اروپایی آب بطری شده سخت گیرانه تر از استانداردها و دستورالعمل ها در کانادا و آمریکا است. آب بطری شده ای که به کانادا وارد می شود باید بر اساس قانون غذا و دارو از مقررات آب بطری شده پیروی کند.
آیا واقعا آب بطری شده ایمن تر از آب شیر است؟
اکثر کارشناسان توافق خواهند کرد که در بیشتر مناطق کشورهای توسعه یافته، آب آشامیدنی تحت تصفیه شهرداری به همان اندازه امن است، یا امن تر از آب بطری شده می باشد، و علاوه بر این قیمت کمتری هم دارد. این که شرکت های آب بطری شده ادعا دارند که برای همیشه بسیار خوب هستند را باید بیشتر افسانه در نظر گرفت.
اولین افسانه این است که منبع آب زیرزمینی است؛ انجمن بین المللی آب بطری شده در برگه های واقعیت خود بیان می کند که وفق قانون، چاه ها و چشمه ها باید از نفوذ سطحی و دیگر تأثیرات زیست محیطی محافظت شوند. این الزام کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که آلاینده های سطحی آب مانند کریپتوسپوریدیوم و ژیاردیا وجود ندارد.
در حالی که آب ناشی از منابع آب زیرزمینی کمتر از آب های سطحی حاوی کریپتوسپوریدیوم و ژیاردیا است، در گذشته شیوع کریپتوسپوریدیوز و ژیردیازیس، به دلیل آلودگی آب های زیرزمینی وجود داشته است. آب های زیرزمینی می توانند از چند راه آلوده شوند که از آن جمله می توان به نشت حاصل از دفن زباله ها، نفوذ آفت کش ها در مزارع و منابع صنعتی اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آلودگی آب های زیرزمینی به برگ واقعیت آب زیرزمینی نگاه کنید. همچنین، اگر مراقبت مناسب صورت نگیرد، آب می تواند در طی بطری شدن آلوده گردد. در حالی که حفاظت از آب منبع به حفاظت از کیفیت آب کمک می کند، این نوع تصفیه است که تضمین می کند که هیچ کریپتوسپوریدیوم یا ژیاردیایی در آب وجود نخواهد داشت؛ نه منبع. در واقع، جدول زیر فرایندهای تصفیه ای را خلاصه می کند که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها (CDC) در فهرست ایالات متحده آمریکا در برابر کریپتوسپوریدوم مؤثر و بی اثر می داند.

BOT007 2
فرایندهای تصفیه که در برابر کریپتوسپوردیوم موثر هستند.
یکی دیگر از شایعات در مورد آب بطری منشاء است؛ فقط آب معدنی و آب چشمه باید از یک منبع آب زیرزمینی آمده باشند. در ایالات متحده تخمین زده می شود که بیش از ۲۵ درصد از کل آب بطری شده از آب شیر است. کوکاکولا برای تولید آب داسانی آب را از آب های سطحی در کلگری، آلبرتا و برمپتون انتاریو می گیرد، پنج بار آن را فیلتر می کند و مواد معدنی را به آب اضافه می کند. پپسی از آب ونکوور، بریتیش کلمبیا و میسیساوگا، انتاریو برای تولید آب آکوافینا استفاده می کند. به تازگی یک کمپین آمریکایی به نام کمپین "به خارج از بطری فکر کنید" در حال آگاه کردن مردم از منبع آب آکوافینا بوده است و از پپسی می خواهد که به صراحت منبع را بر روی برچسب های بطری ها بنشاند. پپسی در ژوئیه ۲۰۰۷ موافقت کرد که «منبع آب عمومی» را بر روی بطری های آب آکوافینا بنویسد.
یک افسانه سوم این است که آب بطری شده بهتر است زیرا حاوی مواد شیمیایی کمتری نسبت به آب شیر است. در ایالات متحده، بسیاری از استانداردهای آب شیر و آب بطری شده در آلاینده های شیمیایی همانند هستند. تنها آنهایی که برای آب بطری سخت گیرانه تر هستند مس، فلوراید و سرب هستند. و فلوراید نیز، تا گستره ویژه ای، سالم است. یک مطالعه توسط CDC به این نتیجه رسید که فلوراید یک افزودنی سالم به شیر آب است، و توصیه کرد که تولیدکنندگان آب بطری شده فلوراید کل را نیز بر روی برچسب های بطری ها درج کنند. گمانه زنی های زیادی وجود دارد که کودکانی که آب بطری می نوشند، بیشتر از کودکانی که آب شیر می نوشند، حفره هایی دریافت می کنند، چرا که بیشتر شهرداری ها فلوراید را به آب آشامیدنی خود اضافه می کنند.
بسیاری از مردم آب بطری شده می خرند زیرا کلر را در آب آشامیدنی خود دوست ندارند، چه برای نگرانی های بهداشتی و چه موضوعات زیبایی شناختی. با این حال مقادیر کمی کلر موجود در آب می تواند آن را برای نوشیدن در امان نگه دارد. هنگامی که آب از فرایند کلرزنی می گذرد، مقدار کمی کلر در آب باقی می ماند، به طوری که حتی با سفر آب از مرکز تصفیه آب به شیر آب در امان می ماند. ازناسیون فرایندی است که بسیاری از شرکت های آب بطری شده استفاده از آن را انتخاب می کنند، زیرا ازن یک ضدعفونی کننده مؤثر است و طعم آب را، بر خلاف کلرزنی، تغییر نمی دهد. با این حال، تصفیه ازناسیون به اندازه کلرزنی تا مدتی طولانی موثر باقی نمی ماند. بسته به دمای ذخیره سازی، باکتری ها می توانند نسبتاً سریع در آب بطری شده تکثیر شوند.
مطالعات نشان داده اند که پس از تنها یک هفته ذخیره سازی، تعداد کل باکتری ها می تواند 1000 برابر یا بیشتر در آب معدنی افزایش یابد. به نظر می رسد آب ذخیره شده در ظروف پلاستیکی نسبت به آب گازدار شده در ظروف شیشه ای اجازه می دهد باکتری ها با سرعت بیشتری رشد کنند.
همچنین، در حالی که شرکت های آب بطری شده این ایده را تداوم می دهند که آب بطری شده هیچ کلری ندارد، محصولات جانبی کلر در آب بطری شده یافت شده اند. در واقع، دستورالعمل آمریکایی برای تری هالومتان ها (THMs به طور مختصر؛ این ها به طور بالقوه محصولات جانبی خطرناک کلر هستند) برای آب شیر سخت گیرانه تر از آب بطری شده است.
آیا مردم حقیقتا از نوشیدن آب بطری شده آشامیدنی مریض می شوند؟
شیوع بیماری های متعدد آب برد از آب بطری های آلوده وجود داشته است. CDC شیوع وبا را در دهه ۱۹۷۰ در پرتغال مستند کرد. منبع آب آلوده یک شرکت آب بطری شده منجر به ۲۴۶۷ مورد بستری در اثر وبا در بیمارستان و ۴۸ مورد مرگ و میر شد. تعداد کمی از این افراد پس از حضور در آبگرمی که با همان منبع آب بطری شده تغذیه می شد بیمار شدند، اما اکثریت بیماری ها به آب بطری شده نسبت داده شد.
در سال ۱۹۹۴ شیوع وبا در یک سرزمین ایالات متحده در جزایر ماریانا رخ داد. تقریباً یک سوم ساکنان این جزیره برند آب بطری شده را نوشیدند که به ویبریو وبا آلوده شده بود. هزاران نفر ممکن است در معرض باکتری قرار گرفته باشند، اما دست کم ۱۱ نفر بیمار شدند (چهار نفر از آن ها باید در بیمارستان بستری می شدند). در گذشته شرکتی که آب بطری شده را تولید می کرد به خاطر تمیز نکردن درست بطری ها دچار مشکل شده بود.
در سال ۲۰۰۴، کوکاکولا تمام خط تولید آب بطری شده داسانی خود را از بازار بریتانیا، پس از پیدا شدن سطح برومات بیش از استانداردهای قانونی، جمع آوری کرد. در مارس ۲۰۰۷ آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا هشداری برای سطح آرسنیک بیش از حد در یک برند وارداتی آب معدنی صادر کرد. برخی از آب های بطری شده جمع آوری می شوند و هشدارها نسبتاً خصوصی نگه داشته می شوند، به طوری که مردم بی اطلاع می مانند. در شرایط دیگر، تولیدکنندگان آب های بطری شده از شیوه هایی استفاده می کنند که آب را در برابر آلودگی محافظت نمی کنند؛ این شیوه ها می توانند برای دوره های طولانی از زمان، با توجه به عدم پاسخگویی در صنعت آب بطری شده، بی توجه باقی بمانند.
چه کسی آب بطری شده می نوشد؟ چطور بازار آب بطری شده بزرگ است؟
اروپای غربی مقادیر زیادی آب بطری (صادرکنندگان بزرگ) تولید می کند، اما مصرف کنندگان بزرگی از آب بطری شده (واردکنندگان بزرگ) نیز همین اروپای غربی ها هستند.
جدول زیر مصرف سرانه آب بطری شده در مناطق مختلف جهان بین سال های 2000 و 2003 را نشان می دهد. آمریکای شمالی ها به طور کلی جزو برترین مصرف کنندگان آب بطری شده هستند، با این حال تولید کم در آمریکای شمالی، کانادا و آمریکا را ملزم می کند که بخش عمده ای از آب بطری شده خود را وارد کنند.

BOT007 1
مصرف سرانه آب بطری شده در نواحی گوناگون دنیا؛ تشریک مساعی بازار نوشابه های بین المللی زنیت
در 2005، کانادایی ها 652.7 میلیون دلار برای مصرف 1.9 میلیارد لیتر آب بطری شده هزینه کردند. این عدد تقریبا معادل مصرف 60 لیتر به ازای هر نفر در سال است. شهر تورنتو تخمین زده است که هر لیتر آب شیر آب کانادا کمتر از یک دهم یک سنت قیمت داشته باشد. قیمت آب بطری شده بین 240 تا 10000 برابر آب شیر است.
در 1993، نظر سنجی های امریکایی ها نشان داد که 35 درصد افراد به دلیل کیفیت مصرف آب بطری شده را به مصرف آب شیر ترجیح می دادند. 12 درصد دیگر این کار را به خاطر ملاحظات تندرستی و اینکه می خواستند چیزی را جایگزین نوشابه هایی همانند آب میوه و نوشابه گازدار کنند، می کردند. 53 درصد بقیه کسانی بودند که هر چند در باره کیفیت آب شیر نظری نداشتند، نوشیدن آب بطری شده را پسند می کردند. ممکن است این آمارها پس از شیوع کریپتوسپوریدیوم در میلواکی در 1993 که بیش از 100 نفر را کشت و شیوع اشرشیاکلی در واکرتون در سال 2000 که هفت نفر را از بین برده تغییر کرده باشد، ولی هنوز خیلی از مردم هستند که بنا بر توجه به ظاهر، ترجیح می دهند از آب بطری شده استفاده نمایند.
تولید آب بطری شده یک صنعت عظیم است، تا استمرار یافته، رشد کرده و توسعه یابد. در سال 2000، گزارش هایی مبنی بر این واقعیت وجود داشت که 119.8 تریلیون لیتر آب بطری شده در دنیا تولید شده است. در 2003 این میزان به 153.1 تریلیون لیتر رسید. در 2003، درآمد حاصل از آب بطری شده 45.8 میلیارد دلار بود. در سال 2000، بازار آب بطری شده ایالات متحده، به تنهایی، ارزش 5.7 میلیارد دلاری داشت!
چرا نباید آب بطری شده بنوشم؟
اگر این واقعیت که آب شیر و آب بطری شده از کیفیت مشابهی، به ویژه در مناطق شهری، کشورهای توسعه یافته برخوردار هستند درست باشد، کافی نباشند تا شما را به صرفه جویی در پول با نوشیدن آب شیر تشویق نمایند، به چند دلیل دیگر توجه نمایید:
تولید آب بطری شده نیاز به صرف منابع طبیعی و انرژی بیشتر از شیر آب تصفیه و توزیع شده دارد. منابع و انرژی زیادی برای قرار دادن آب در بطری ها و حمل و نقل آن ها به سراسر جهان استفاده می شود. به گزارش ای بی سی نیوز، برای حمل یک بطری یک لیتری آب فرانسه به شیکاگو از حدود 57 گرم نفت استفاده می شود. دیوید کول، از اکترا، میزان نفتی را که برای حمل و نقل چندین برند آب از منبع خود به کالیفرنیا مورد استفاده قرار می گرفت، محاسبه کرد.
در یک سال، تولید کنندگان از حدود 2.7 میلیون تن پلاستیک برای آب بطری شده استفاده می کنند. بیشتر آب بطری شده در بطری های پلاستیکی می آید که از تری فتالات های پلی اتیلن (PET) ساخته شده است. برای تولید یک کیلوگرم PET به ۱۷٫۵ کیلوگرم آب نیاز است و چندین آلاینده قابل توجه هوا در این فرایند ساطع می شوند. برای تولید بطری های کافی برای پاسخگویی به تقاضای سالانه در ایالات متحده از ۱٫۵ میلیون بشکه نفت (که برای سوخت یکصد هزار خودرو به مدت یک سال کافی خواهد بود!) استفاده می شود.
علاوه بر این، دانشمندان فکر می کنند که PET حاوی مواد شیمیایی خطرناک است و بطری های آب می توانند فقط در طی سال ها تجزیه شوند. یک مطالعه کانادایی در سال ۲۰۰۶ نشان داد که پس از اینکه بطری های حاوی PET به مدت شش ماه ذخیره شده بودند، سطح قابل توجهی از آنتیموان (که یک ماده شیمیایی سمی است) از پلاستیک به داخل آب وارد شده بود.
بیسفنول A یک ماده شیمیایی مصنوعی است که در کالاهای پلاستیکی و کنسروی یافت می شود، از جمله بطری های آب شفاف ساخته شده از PET. این ماده شیمیایی از نفت مشتق شده است و حجم تولید حال حاضر آن در حال حاضر از بیشتر مواد شیمیایی بیشتر است. پلاستیک هایی که از بیسفنول A استفاده می کنند عموماً توسط مثلثی با عدد هفت داخل آن شناسایی می شوند. این نگرانی در حال ظهور وجود دارد که بیسفنول A ممکن است یک مختل کننده هورمون باشد، که یک ماده شیمیایی است که به عنوان یک هورمون مصنوعی (استروژن یا آندروژن) عمل می کند، و بتواند باعث انواع بیماری ها و نقص ها از جمله سرطان، سقط جنین و نقایص هنگام تولد شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آلاینده های در حال ظهور، از جمله مختل کننده هورمون، برگ داده های آلاینده های اضطراری و نوظهور را ببینید.
بیسفنول A نشان داده است که به عنوان یک هورمون جنسی مصنوعی زن عمل می کند و زیادی آن با افزایش خطرات ناشی از سرطان، سقط جنین و نقایص هنگام تولد همراه بوده است. محققان از دهه 1930 می دانستند که بیسفنول A می تواند به عنوان یک استروژن مصنوعی عمل کند، اما تولید از دهه ۱۹۵۰ رو به افزایش بوده است. دولت کانادا بیسفنول A را به عنوان یکی از ۲۰۰ ماده شیمیایی که در حال حاضر نیاز به تحقیقات بیشتری دارند انتخاب کرده است تا مشخص شود این ماده شیمیایی واقعاً چقدر خطرناک است. ویژگی غیرمعمول بیسفنول A این است که به نظر می رسد در دوزهای پایین مضرتر از دوزهای بالا باشد. دستورالعمل های کانادایی برای بیسفنول A وجود دارد، اما اثرات بهداشتی در حیواناتی که دوز دریافت کرده اند تا ۱۰ برابر کمتر از حداکثر حدی که توسط بهداشت کانادا در سال 1999 تعیین شده بود، مشاهده شده است. بسیاری از طرفداران محیط زیست بیسفنول A را با سیگار مقایسه می کنند و بیان می کنند که بیسفنول A صنعت بعدی تنباکو خواهد بود.
یکی دیگر از نگرانی های آب بطری شده تعداد زیادی بطری های پلاستیکی است که به مراکز دفن زباله ختم می شوند. تخمین زده می شود که ۸۸ درصد بطری های آب بازیافت نمی شوند. در سال ۲۰۰۲ صنعت محیط زیست و پلاستیک تخمین زد که کانادایی ها به جای بازیافت، 65 هزار تن ظروف نوشیدنی PET را که بسیاری از آن ها بطری های آب بودند، به داخل زباله ها پرتاب کردند. این امر به مواد شیمیایی مضر در بطری های آب پلاستیکی اجازه می دهد که به منابع آب واقع در نزدیکی نشت پیدا کنند. و متاسفانه بازیافت پلاستیک به اندازه ای که مردم فکر می کنند آسان نیست. تولیدکنندگان آب بطری شده به طور معمول از پلاستیک بازیافتی استفاده نمی کنند، به دلیل هزینه، و حتی بطری های پلاستیکی بازیافتی به طور کلی حاوی پلاستیک جدید تری نسبت به پلاستیک بازیافتی هستند.
آب بطری شده آشامیدنی، هنگامی که دسترسی به آب آشامیدنی سالم از شیر آب وجود دارد، اقدامی است که بی برابری را در سراسر جهان ترویج می کند. میلیون ها نفر بدون دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشت کافی وجود دارد. به گفته موسسه بین المللی مدیریت آب، آب پاک می تواند با هزینه ای حدود 1.7 میلیارد دلار در سال، بالاتر از هزینه های فعلی، در اختیار همه جهان قرار گیرد. بهبود بهسازی9.3 میلیارد دلار هزینه اضافی در سال ایجاد می کند. در مجموع، هر چند، این میزان کمتر از 24 درصد 46 میلیارد دلاری است که صنعت آب بطری شده ارزش دارد.
گمانه زنی های دیگر این است که اگر روندهای مصرف فعلی ادامه یابد، آب بطری شده می تواند منجر به خصوصی سازی منابع آب شهرداری شود. با افزایش نرخ مصرف، میزان آبی که مورد نیاز شرکت های آب بطری شده است نیز افزایش می یابد. منابع آبی که تأسیسات تصفیه آب شهرداری، که پیش از این برای تامین آب جوامع استفاده می کردند، توسط شرکت های آب بطری شده در حال خرید هستند. در طول چند سال اخیر گمانه زنی هایی در مورد فروش آب شیرین کانادا از جمله آب دریاچه های بزرگ که ۲۰ درصد آب شیرین سطحی جهان را در دست دارند، وجود داشته است.
من چه می توانم بکنم؟
اگر آب تصفیه شده شهرداری شما بی خطر است، و هیچ دلیل مرتبط با سلامت برای نوشیدن آب بطری شده نداريد، پس مصرف آب بطری شده را کنار بگذارید! مزایای زیادی برای اجتناب از آب بطری شده وجود دارد، از جمله هزینه، آلودگی و خطرات بهداشتی که با آب بطری شده همراه می گردد.
اگر نوشیدن آب بطری شده را، به هر دلیلی، انتخاب می کنید، راهنمایی های زیر را برای به حداقل رساندن خطر آلودگی و تاثیر آلودگی به کار ببندید:
هنگامی که آب بطری شده خود را خریداری می کنید, داخل و خارج از بطری را برای تشخیص هر گونه بی نظمی بررسی کنید. به دنبال مهر و موم شکسته، مواد شناور در داخل، و یا هر چیز دیگری باشید.
برچسب تولید را بررسی کرده و بهترین تاریخ مصرف، تجزیه و تحلیل شیمیایی، روش تصفیه، و نوع آب را شناسایی نمایید.
تحقیقات خود را انجام دهید. قبل از انتخاب یک نام تجاری از آب بطری شده، تحقیق در باره شرکت، منشاء آب و تصفیه را توسط آن هایی که از این آب استفاده کرده اند، انجام دهید. NRDC به تازگی یک مطالعه چهار ساله از آب بطری شده را به پایان رساند که شامل آزمایش بیش از ۱۰ بطری از ۱۰۳ برند آب بطری شده بود. NRDC دریافت که حداقل یک نمونه از حدود یک سوم آب آزمایش شده حاوی آلودگی قابل توجهی است (آلودگی قابل توجه به این معنی است که استانداردها یا دستورالعمل ها را نقض کرده است). آلودگی هایی که پیدا کردند شامل آرسنیک، تری هالومتان ها (از جمله کلروفرم)، باکتری های بیش از حد هتروتروفیزیک-بشقاب شمارش (HPC) و سطح بالا (اما زیر استانداردها) از نیترات ها بودند.
رفتارهای بازیافت و آلودگی شرکت های آب بطری شده را بررسی کنید. آب گایا در کالدون، انتاریو، بطری می شود و از بطری های شیشه ای بازیافتی برای آب خود استفاده می کند (حتی بطری های قدیمی را در برخی مکان ها جمع آوری می کنند). یک شرکت مستقر در کلرادو به نام BIOTA از یک بطری پلاستیکی مبتنی بر ذرت و زیست تخریب پذیر استفاده می کند که می تواند ظرف سه ماه تجزیه شود.
به جای بطری های پلاستیکی، آب بطری شده را در بطری های شیشه ای بخرید. بطری های پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی بالقوه مضر هستند، و رشد باکتریایی را سریع تر از بطری های شیشه ای تشویق می کنند.
محصولاتی که درپوش ضد نشت دارند بخرید، این بطری ها در هنگام قرارگیری در محل خنک تر به هوا اجازه ورود نداده و مانع از خروج و نشت آب می گردند.
بطری را پس از باز کردن در یخچال قرار داده و اگر می توانید این کار را قبل از باز شدن بطری نیز انجام دهید.. اگر نمی توانید آب بطری شده را در یخچال قرار دهید، آن را در جای خنک، خشک و تاریک ذخیره کنید.
محل خنک کننده آب را مرتبا تمیز کنید.
بنیاد آب آشامیدنی سالم دارای برنامه های آموزشی است و می تواند اطلاعات یافت شده در این برگه داده را تکمیل کند. به نظر می رسد که عملیات قطره آب، که در باره مواد شیمیایی که در آب یافت می شوند است، برای یک کلاس علوم طراحی شده باشد. عملیات جریان آب به چگونگی استفاده از آب نگاه می کند، به اینکه آب از کجا می آید و چقدر هزینه دارد. درس های مرتبط با این عملیات موضوع کلاس های مطالعات اجتماعی، ریاضی، زیست شناسی، شیمی و علوم بوده و برای تدریس در چنین کلاس هایی طراحی شده اند. عملیات روح آب چشم انداز اساسی ملی آب و مسائل اطراف را نشان داده و برای مطالعات بومی و یا کلاس های مطالعات اجتماعی طراحی شده است. عملیات بهداشت آب به مسائل بهداشتی رایج پیرامون آب آشامیدنی در کانادا و سراسر جهان نگاه می کند و برای همکاری بهداشت، علوم و مطالعات اجتماعی طراحی شده است. عملیات آلودگی آب بر چگونگی آلودگی آب و چگونگی پاکسازی آن تمرکز دارد و برای یک همکاری علوم و مطالعات اجتماعی طراحی شده است. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد این فعالیت ها و دیگر فعالیت های آموزشی، می توانید علاوه بر برگ داده ها از وبسایت اساسی آب آشامیدنی ایمن هم دیدن نمایید.
#آّب_بطری

مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.