1- چت جی پی تی چیست؟

CHAT1

چت جی پی تی یک مدل هوش مصنوعی است که قادر به تولید متن می باشد. این مدل با استفاده از داده های متنی بسیار زیادی آموزش دیده و می تواند به سوالات پاسخ دهد، گفتگو کند، متون بنویسد، مسائل حل کند و اطلاعات را خلاصه نماید.

چت جی پی تی بر اساس پیش بینی کلمات بعدی در یک جمله کار می کند و به این ترتیب مکالمات بعدی را شبیه سازی می کند، اما فاقد آگاهی یا تجربه شخصی است. از این مدل برای انجام وظایفی مانند جستجوی اطلاعات، نوشتن خلاقانه، ایده پردازی و پاسخ به سوالات استفاده ی شود.

2- چرا چت جی پی تی؟

هیچ بقالی "ماست من ترش است!" نمی گوید. روی این حساب بعید است تولید کنندگان و فروشندگان کمپوست سازهای خانگی، از جمله ما، راست راستش را به شما بگویند. هر تولید کننده و فروشنده ای بعضی واقعیت ها را، از دید خریداران و مشتری ها و متقاضیان، پنهان داشته و برخی حقایق را به دیگر گونه معرفی می کند. لذا ما، برای جلب اعتماد شما عزیزان، به جای آنکه سوالات شما را مستقیما پاسخ دهیم، البته در دیگر جاها این کار را هم کرده ایم، آن ها را از چت جی پی تی پرسیده و جواب ها را عینا برایتان آورده ایم.

3- چرا سوالات را انگلیسی پرسیده ایم؟

زیاد فرق نمی کند که سوالات عمومی را به چه زبانی بپرسید؛ اما تجربه ما در پرسیدن سوالات تخصصی نشان داد که جواب های دشت شده از پرسش های انگلیسی به واقعیت نزدیکتر است. ظاهرا، دست کم در برخی مواقع، جواب پرسش های فارسی از منابع فارسی کسب می شود و ما حداقل در یک مورد به پاسخی برخورد کردیم که قطعا می دانستیم درست نیست. 

4- قیمت سطل کمپوست ساز با ظرفیت حدود 6 لیتر، در اندازه محصولات ما، چقدر است؟

CHAT4

قیمت یک سطل کمپوست ساز 6 لیتری بوکاشی عموما بین 30 و 75 پوند( بین 2 میلیون و چهار صد هزار تومان تا 6 میلیون تومان) وابسته به برند و شکل ظاهری است. برای مثال، قیمت بسته دو تایی بوکاشی بدنه مشکی( شامل دو سطل و ضمائم) حدود 34.99 پوند است، در حالی که سطل بوکاشی اورگانکو با نشان دو اقیانوس و به همراه سبوس( یا معجزه گر یا استارتر یا افزودنی) بوکاشی 74.99 پوند قیمت دارد.

قیمت ممکن است وابسته به خرده فروشی و مکان متغیر باشد.

5- سطل بوکاشی چطور کار می کند؟

chat5 1V

chat5 2V

chat5 3V

یک سطل کمپوست بوکاشی با استفاده از یک فرآیند تخمیر بی هوازی( بدون اکسیژن) کار می کند تا ضایعات غذایی را به کمپوست غنی از مواد مغذی تجزیه نماید. ایجا گفته شده که کار چطور صورت می گیرد:

1- لایه بندی ضایعات: خرده های غذا( هم خام و هم پخته شده و شامل گوشت و مواد لبنی) بصورت لایه لایه به سطل اضافه می شوند.

هر بار که شما ضایعات را اضافه می کنید، سبوس ویژه بوکاشی یا تلقیح کننده را می پاشید که شامل میکروارگانیزم های موثر( باکتری های اسید لاکتیک، مخمر، و باکتری های فتوسنتز کننده) است و فرآیند تخمیر را آغاز می نماید.

2- فشرده سازی و درزگیری: بعد از افزودن ضایعات غذایی و سبوس بوکاشی، محتویات فشرده می شوند تا تا جایی که ممکن است هوا را حذف کنند، زیرا کمپوست سازی بوکاشی بهترین عملکرد را در شرایط بی هوازی دارد. سطل سپس درزگیری می شود( در آن محکم بسته می شود) تا از ورود اکسیژن ممانعت به عمل آید.

3- تخمیر: در طی چند هفته بعد، میکروارگانیزم ها ضایعات غذایی را تخمیر می کنند. بوی خیلی کمی در اثر فرآیند تولید می شود که شبیه بوی ترشی و سرکه است. بر خلاف کمپوست سازی سنتی، متان تولید نمی شود. مایعات تولیدی در طی این فرایند( چای بوکاشی) می توانند از طریق یک شیر بطور دوره ای تخلیه شوند و به عنوان کود برای گیاهان یا تمیز کننده زهکش ها مورد استفاده قرار گیرند.

4- تکمیل: بعد از دو تا 4 هفته، ضایعات غذایی تخمیر می شوند اما کاملا تجزیه نمی شوند. مواد منتج می توانند در خاک دفن شوند و در چند هفته کاملا تجزیه شوند و خاکی غنی از مواد مغذی بسازند. به دیگر گونه، می تواند به توده کمپوست ساز سنتی اضافه شود تا تجزیه کامل گردد.

روش بوکاشی یک روش عالی کمپوست سازی برای کمپوست کردن گستره وسیعی از خرده های غذا در مدت کوتاه است و ضمن تولید حداقل بو، فضای کمی هم لازم دارد.

6- سطل کمپوست بوکاشی تخم انگل را حذف می کند؟

angal1

angal2

 کمپوست سازی بوکاشی یک فرآیند بی هوازی است که ضایعات آلی را با استفاده از میکروارگانیزم های ویژه و بالاخص باکتری های اسید لاکتیک تخمیر می کند. در حالی که کمپوست سازی بوکاشی برای تجزیه ضایعات غذایی و جلوگیری از بوهای نامطلوب مهم است، تضمینی برای کشتن و از بین بردن تخم انگل ها( کرم های انگلی) وجود ندارد.

کرم های انگلی می توانند با محیط زیست های مختلف سازگار باشند و درجه حرارت نسبتا پایین بوکاشی در طی تخمیر ممکن است برای تخریب آن ها کافی نباشد. درجه حرارت های بالای 60 درجه سانتیگراد یا 140 درجه فارنهایت معمولا برای از بین بردن اغلب پاتوژن ها که شامل کرم های انگلی هم می شود مورد نیاز است. این درجات معمولا در کمپوست سازی داغ فراهم می شود.

برای اطمینان از تخریب کرم های انگلی، توصیه می شود که کمپوست سازی بوکاشی با فراِیند بعدی ترکیب شود. کمپوست سازی داغ و یا دفن در خاک، که در آن در محیط کنترل شده تر تجزیه بیشتر صورت می گیرد، از جمله این فرآیندها هستند.

7- آیا تخم انگل مقوله مهمی در کمپوست سازی بوکاشی است؟

ANGAL3 1

ANGAL3 2

ANGAL3 3

قطعا حضور تخم کرم های انگلی در سطل بوکاشی مطلوب نیست. کرم های انگلی کرم هایی هستند که انگل هستند( مثل کرم های گرد، نواری و قلابی) اگر تخم کرم ها بدرستی دستکاری نشود سلامتی آدمی با خطر روبرو می گردد. هدف از استفاده از سطل بوکاشی این است که تخمیر ضایعات غذایی صورت گیرد و آن ها را برای تجزیه بیشتر در دل خاک آماده نماید، اما الزاما میکروب های بیماریزا و تخم کرم های انگلی حذف نمی شوند.

در اینجا سخن از این کرده ایم که چرا تخم کرم های انگلی نباید وارد سطل بوکاشی شود:

1- خطرات تندرستی: اگر ضایعات سطل دارای تخم کرم های انگلی است( برای مثال از طریق مدفوع عفونی)، ممکن است در فرآیند تخمیر باقی بمانند. اگر این کمپوست بعدا در زمین های کشاورزی و باغات مورد استفاده قرار گیرد، تخم قابلیت این را دارد که بالقوه انسان و حیوان را آلوده سازد.

2- درجه حرارت: درجه حرارت تخمیر بوکاشی نسبتا پایین است. این درجه حرارت قادر نیست تخم انگل ها را حذف کند. در مقابل، در کمپوست سازی داغ درجه حرارت به حدی می رسد که اغلب پاتوژن ها( میکروب های بیماریزا) و از جمله تخم انگل ها از بین می روند.

3- بهداشت: اگر تخم انگل در ضایعات غذایی وجود داشته باشد، بهترین کار این است که از استفاده از آن ها در ضایعات غذایی پرهیز نماییم و یا برای خنثی سازی انگل ها آن ها را تحت تاثیر کمپوست سازی داغ بگذاریم.

خلاصه اینکه، مهم است که اطمینان یابیم که به دلایل تندرستی و ایمنی، ضایعات آغشته به تخم انگل ها وارد سطل بوکاشی نشده اند.

8- چطور متوجه تخم انگل در ضایعات غذایی شوم؟

 CHAT8 1

CHAT8 2V

CHAT8 3

CHAT8 4

 رد یابی تخم کرم های انگلی در ضایعات غذایی می تواند یک کار چالش بر انگیز باشد، زیرا این تخم ها در اندازه میکروسکپی هستند و اغلب با چشم غیر مسلح قابل رویت نیستند. با این حال، بعضی راهها و نشانه های غیر مستقیم می توانند ما را به وجود تخم کرم های انگلی ظنین نماید:

1- لارو و کرم قابل رویت: اگر تخم ها باز شده باشند، ممکن است کرم های کوچک یا لاروها را در غذا ببینید که می توانند دلالت بر حضور تخم انگل ها نمایند.

2- بافت یا ظاهر غیر معمول: ممکن است غذا دارای بافت یا ظاهر غیر معمول باشد که زودتر از نرمال فاسد می شود. بعضی اوقات، ممکن است بسته ها یا دانه های مات، کوچک و سفید نشانه وجود تخم انگل باشند، اما باید به خاطر داشت که خود تخم انگل ها کوچکتر از آنند که دیده شوند.

3- بوی بد: به دلیل آلودگی باکتریایی یا فعالیت انگل، ضایعات غذایی آلوده با تخم انگل ممکن است بوی بد بدهند.

4- نشانه های هجوم آفت: اگر غذا بی حفاظ رها شده باشد و نشانه های مگس و سوسک و دیگر آفات در اطراف دیده شود، ممکن است که غذا دارای تخم و از جمله تخم انگل باشد.

5- کپک و رطوبت: تخم انگل در رطوبت و مواد در حال فساد باقی می ماند. اگر ضایعات غذایی دارای کپک، رطوبت مازاد و یا نشانه هایی از تجزیه باشند، می تواند شرایط مطلوب انگل ها تولید شود.

6- تاریخچه در معرض قرار گیری: اگر غذا در شرایط غیر بهداشتی ذخیره شد و یا در معرض خاک، آب کثیف، یا حیوانات دارای انگل قرار گرفت، از جمله جونده ها، احتمالا آلوده شده است.

از آنجا که تخم انگل میکروسکپی است، تایید حضور آن ها نیاز به تست آزمایشگاهی دارد( مثلا مشاهده زیر میکروسکپ) اگر سوء ظن به آلودگی غذا دارید، بهتر است آن را دور بیندازید.

9- می توانم با چای بوکاشی آبیاری کنم؟

CHAT9

بله! شما می توانید چای بوکاشی(مایع تولیدی در طی فرآیند کمپوست سازی بوکاشی) را برای آبیاری گیاهان مورد استفاده قرار دهید. چای بوکاشی غنی از مواد مغذی و میکروارگانیزم های مفید است که می توانند سلامتی خاک را بهبود ببخشند و رشد گیاهی را افزایش دهند. هرچند، به خاطر اینکه ممکن است بسیار قوی باشد، توصیه شده که قبل از اعمال برای گیاهان به نسبت 1 به 100 رقیق شود.( 1 قسمت چای بوکاشی و 100 قسمت آب)

در استفاده از ان برای گیاهان جوان و حساس مراقب باشید و از ریختن مستقیم آن روی برگ های گیاهان اجتناب ورزید، زیرا ممکن است سبب سوزاندن شود. بهترین کار این است که آن را برای خاک اطراف گیاهان اعمال نمایید.

10- می توانم با چای بوکاشی کوددهی کنم؟

CHATKOOD1

CHATKOOD2

بله! چای یا شیرابه بوکاشی می تواند جهت کوددهی گیاهان مورد استفاده قرار گیرد، اما باید به دقت استفاده شود. چای بوکاشی یک محصول جانبی فرآیند کمپوست سازی بوکاشی است، که در بر گیرنده ضایعات آلی تخمیری و میکروارگانیزم های مفید است. 

شما باید برای استفاده از آن در جهت کوددهی چند گام را طی کنید:

1- چای بوکاشی را رقیق کنید: چای بوکاشی خیلی تغلیظ شده است و می تواند در صورت استفاده مستقیم ریشه گیاه را بسوزاند. توصیه شده که آن را با آب به نسبت 1 به 100 رقیق نمایید.( یک قسمت چای و 100 قسمت آب)

2- اعمال به خاک: چای رقیق شده را مستقیما به خاک اطراف پایه گیاهان بریزید و از تماس با برگ ها اجتناب ورزید، زیرا می تواند سبب آسیب شود.

3- استفاده با مضایقه: چای بوکاشی اسیدی است. پس آن را به ویژه برای گیاهان حساس و جوان با احتیاط مورد استفاده قرار دهید. قبل از استفاده بیشتر، پاسخ گیاهان را پایش کنید.

4- کمپوست یا بستر باغی: با افزایش فعالیت میکروبی، در دسترس تر کردن مواد مغذی برای گیاهان، به ویژه برای افزایش تندرستی خاک مفید است.

11- قیمت چای بوکاشی چقدر است؟

TEACHAT2TEACHAT1

چای بوکاشی قیمت استاندارد ندارد، زیرا معمولا به عنوان محصول جانبی فرآیند کمپوست سازی بوکاشی تولید می شود. هر چند، کیت های کمپوست سازی بوکاشی، وابسته به برند و اندازه، که از سطل هایشان چای بوکاشی هم برداشت می شود، بین 30 و 100 پوند قیمت دارند( بین دو میلیون و پانصد هزار تومان تا هشت میلیون و سیصد هزار تومان) سبوس بوکاشی مورد استفاده در فرایند یا همان معجزه گر بوکاشی حدود کیلویی 500 هزار تومان قیمت دارد. اگر علاقمند به خرید چای بوکاشی آماده هستید، که البته فروش آن معمول نیست، ممکن است بتوانید آن را در مغازه هایی پیدا کنید که ابزار و وسایل باغبانی می فروشند.

از آنجا که چای بوکاشی اساسا با استفاده از سیستم های کمپوست سازی خانگی درست می شود، اگر سطل بوکاشی داشته باشید، می توانید آن را خودتان درست کنید.

12- مزیت استفاده از سطل کمپوست بوکاشی چیست؟

 

FAYDECHAT1

FAYDECHAT2

FAYDECHAT3

FAYDECHAT4

برای کمپوست سازی زائدات آلی، سطل کمپوست بوکاشی دارای چندین مزیت است. سطل از فرآیند تخمیر منحصر به فرد استفاده می کند که با افزودن میکروارگانیزم های مفید( سبوس بوکاشی) توانا می شود و از این لحاظ با کمپوست سازی هوازی سنتی فرق دارد. بعضی از مزایای کلیدی عبارتند از:

1- فرآیند کمپوست سازی سریعتر: فاز تخمیر کمپوست سازی بوکاشی حدود 2 تا 4 هفته طول می کشد، که خیلی سریعتر از روش های کمپوست سازی سنتی است که ممکن است ماه ها طول بکشند.

2- کار با گستره متنوع و وسیعی از ضایعات: تقریبا تمام ضایعات آلی مشتمل بر گوشت، لبنیات و غذاهای پخته شده که در کمپوست سازی معمول سنتی که به دلیل جذب حشرات و زمان تجزیه طولانیتر مستثنا می شوند می توانند کمپوست شوند.

3- بوی کم: بر خلاف کمپوست سنتی، که می تواند بوی شدید تولید کند، سطل بوکاشی بی بو است و یا بوی نامطبوع ندارد. به سبب فرآیند تخمیر، بوی حاصله بوی ترشی یا سرکه است.

4- عدم نیاز به چرخاندن: کمپوست سازی سنتی نیاز به چرخاندن مکرر دارد تا توده هوادهی شود. کمپوست سازی بوکاشی بی هوازی است( بدون اکسیژن) و نیاز به چرخاندن ندارد.

5- فضای کارآمد: سطل های بوکاشی فشرده و مناسب استفاده خانگی هستند و این آن را ایده آل افرادی می سازد که در خانه های نقلی و آپارتمان ها زندگی می کنند.

6- کمپوست غنی از مواد مغذی: ضایعات تخمیری بوکاشی می توانند در خاک دفن شوند و به سرعت تجزیه شوند. این امر مواد مغذی فراوانی را در اختیار گیاهان قرار می دهد. اضافه بر این، مایع جانبی، که اغلب چای بوکاشی نام دارد، می تواند رقیق شده و و به عنوان کود عالی گیاهی مصرف شود.

7- کاهش گازهای گلخانه ای: کمپوست سازی بوکاشی تولید گازهای گلخانه ای از قبیل متان را که در لندفیل ها و در اثر تجزیه بی هوازی زیاد تولید می شوند کم می کند.

8- جذب کمتر افات: در کمپوست سازی بوکاشی در عوض تجزیه، تخمیر صورت می گیرد و در نتیجه محصول چیزی است که چندان مورد علاقه جونده ها و آفات و مگس ها نیست.

کلا، کمپوست سازی بوکاشی یک راه راحت، کارآمد و دوستدار محیط زیست است که در آن ضایعات آشپزخانه دستکاری می شوند.

13- چای بوکاشی چه بویی می دهد؟

BOOCHAT

چای بوکاشی، یک مایع تخمیری از ضایعات آلی در یک سیستم کمپوست سازی، اغلب یک بوی تند و تیز قوی دارد. به سبب حضور باکتری های اسید لاکتیک موجود در فرایند تخمیر، بوی چای بوکاشی، همانند غذاهای تخمیری، همان بوی سرکه یا ترشی است. وابسته به مواد مورد استفاده در کمپوست و اینکه مدت تخمیر چقدر باشد، بعضی از مردم بو را شبیه بوی خاک و یا حتی مانند گندیدگی مختصر توصیف کرده اند.

14- فایده چای بوکاشی چیست؟

TEABENEF1

TEABENEF2

TEABENEF3

چای یا شیرابه بوکاشی، یک مایع جانبی است که در کمپوست سازی بوکاشی در طی فرآیند تخمیر ضایعات آلی تولید می شود. این مایع بسیار غلیظ است و باید قبل از استفاده رقیق شود. در اینجا بعضی مزایای کلیدی چای بوکاشی را آورده ایم:

1- کود طبیعی: چای بوکاشی غنی از مواد مغذی است که این آن را کود مایع فوق العاده برای گیاهان می سازد. بعد از رقیق سازی، می تواند به خاک اعمال شود و به رشد گیاهان کمک کند و سلامت خاک را بهبود بخشد.

2- غنی سازی خاک از میکروارگانیزم: کود، غنی از میکروارگانیزم های مفیدی است که کمک به غنی شدن خاک، تسریع فعالیت های میکروبی سالم و در نهایت بهبود ساختار و باروری خاک می کند.

3- شتاب دهی کمپوست سازی: چای بوکاشی که به توده کمپوست اضافه می شود، می تواند فرآیند تجزیه را سرعت ببخشد، شکسته شدن مواد آلی را تند نماید.

4- کنترل آفت: بعضی استفاده کنندگان گزارش داده اند که چای بوکاشی اسپری شده روی گیاهان، به سبب طبیعت تا حدی اسیدی خود، آفات را از گیاهان دور می کند.

5- کاهش ضایعات: کمپوست سازی بوکاشی، عموما، کمک می کند که ضایعات آلی از لندفیل ها دور شوند و در این فرآیند دوستدار محیط زیست، چای یک محصول جانبی مفید است.

توجه به این نکته مهم است که چای بوکاشی باید با احتیاط مصرف شده و رقیق شود، زیرا در صورت استفاده از چای بوکاشی غلیظ ممکن است اسیدیته آن به گیاهان صدمه بزند.

15- فایده خاک بوکاشی چیست؟

SOILCHAT1

SOILCHAT2

SOILCHAT3

خاک بوکاشی، که از فرآیند کمپوست سازی بوکاشی درست می شود، برای سلامت خاک و رشد گیاه دارای چند مزیت است:

1- غنی از مواد مغذی: کمپوست بوکاشی فوق العاده غنی از مواد مغذی است و مواد مغذی ضروری برای خاک فراهم می کند و سلامت گیاه و حیاط را بهبود می بخشد.

2- بهبود ساختار خاک: ماده آلی کمپوست بوکاشی کمک به بهبود ساختار خاک می کند، آن را دارای خلل و فرج بیشتر کرده و نگهداری آب را بیشتر می کند. این به ویژه برای خاک های فشرده و ماسه ای خوب است.

3- فعالیت میکروبی: بوکاشی میکروب های مفید به خاک اضافه می کند، تنوع گونه های خاک را افزایش می دهد و با حمایت از رشد ریشه و جذب مواد مغذی، به تندرستی گیاه کمک می کند.

4- تجزیه سریعتر: در مقایسه با کمپوست سازی سنتی، بوکاشی مواد آلی را سریعتر تجزیه می کند و دسترسی گیاهان به مواد مغذی را سریعتر می سازد.

5- کار برای تمام ضایعات: کمپوست سازی بوکاشی می تواند انواع ضایعات آلی مشتمل بر گوشت و لبنیات، که در کمپوست سازی سنتی عموما از آن ها اجتناب می شود، را فرآیند کند.

6- کاهش بو و آفات: تخمیر بوکاشی بی هوازی است و این به معنی این است که بو کمتر از کمپوست سازی هوازی تولید می شود و فرآیند تخمیر آفات کمتری را جلب می کند.

7- کاهش ضایعات: با تخمیر خرده های غذا، بوکاشی کمک می کند که ضایعات از لندفیل ها دور شوند و در ایجاد محیط زیست پایدار، سهم بیشتری داشته باشند.

در مجموع، کمپوست بوکاشی خاک را غنی می کند، کمک به سلامت گیاه می کند و دوستدار محیط زیست است.

16- فرآیند کمپوست سازی بوکاشی چقدر زمان می برد؟

GPTHOWMUSH

در فاز تخمیر اولیه، فرآیند کمپوست سازی بوکاشی عموما در طی 2 تا 4 هفته انجام می شود، که در طی آن ضایعات آلی در ظرف در بسته توسط باکتری های بی هوازی تجزیه می شوند. بعد از این مرحله، مواد به خاک منتقل می شوند که در 2 تا 6 هفته بعدی بیشتر تجزیه می شوند.

پس، بطور کلی، تکمیل فرآیند می تواند در طی 4 تا 10 هفته صورت گیرد که به شرایط زیست محیطی از قبیل درجه حرارت و شرایط خاک بستگی دارد.  

17_ آیا می توان کمپوست سازی بوکاشی را در خانه انجام داد؟

USEATHOME1

USEATHOME2

USEATHOME3

USEATHOME4

USEATHOME5

USEATHOME6

بله! شما می توانید در کمپوست ساز بوکاشی دقیقا در خانه استفاده کنید! کمپوست سازی بوکاشی یک اختیار عالی برای کمپوست سازی خانگی است؛ زیرا فشرده است، سریع کار می کند و بوی کنترل شده دارد. فرآیند از تخمیر بی هوازی( بی اکسیژن) استفاده می کند تا خرده های آشپزخانه را تجزیه کند. پس بوی بد یا آفت تولید نمی شود. لذا برای فضاهای کوچکی همانند آشپزخانه و یا آپارتمان ایده آل است. اینجا می گوییم که عموما چطور کار می کند و چه را باید مد نظر قرار داد.

1- چطور کار می کند؟

تخمیر بی هوازی: کمپوست سازی بوکاشی از میکروب های مفید(اغلب در شکل سبوس) استفاده می کند تا خرده های غذایی را تخمیر کند.

افزودن ضایعات غذایی: شما به همراه سبوس بوکاشی، خرده های غذا را به سطل اضافه می کنید؛ که کمک می کند تخمیر سریعتر جلو برود.

مایع زهکش: هر چند روز یکبار، نیاز دارید که مایعی که جمع می شود( اغلب "چای بوکاشی" نام دارد) را زهکشی نمایید. این مایع بطور خالص قابلیت پاکسازی زهکش ها را دارد و اگر رقیق شود به عنوان کود طبیعی استفاده می شود.

زمان تخمیر کوتاه: خرده ها در طی 2 تا 4 هفته آماده می شوند که به مرحله بعدی بروند، هر چند ممکن است دست نخورده به نظر برسند. آن ها با دفن در دل خاک، کار تجزیه را تمام می کنند.

2- مزایای کلیدی

دوستدار داخلی: سطل های بوکاشی آب بند هستند، که به معنی این است که بو و آفات کنترل می شوند.

کمپوست سازی سریعتر: کمپوست سازی بوکاشی سریعتر از کمپوست سازی سنتی است و فقط چند هفته طول می کشد.

انواع بیشتر ضایعات: شما می توانید آیتم های غذایی از قبیل گوشت، لبنیات، باقیمانده های پخته شده را کمپوست کنید که عموما در کمپوست سازی سنتی حق ورود ندارند!

کود مایع دوستدار محیط زیست: محصول جانبی مایع یک کود طبیعی است.

3- چیزهایی برای مد نظر قرار دادن( نکاتی برای تامل):

گام فرآیند نهایی: کمپوست بیرون آمده کامل نیست. برای تجزیه کامل، باید آن را در خاک دفن کرده و یا وارد سیستم کمپوست بزرگتر نمایید.

نگهداری منظم: جهت جلوگیری از بروز بوهای نامطلوب، زهکشی هر چند روز یکبار مایع ضروری است.

نیاز به سبوس بوکاشی: برای پیشروی فرآیند، لازم است سبوس بوکاشی در اختیارتان باشد.

گام هایی برای شروع: 

1- یک کیت سطل بوکاشی تهیه کنید: کیت شامل دستورالعمل و بروشور، در، شیر زهکش است که از آن مایع بیرون می آید.

2- خرده های غذا را جمع کنید: آن ها را روزانه و همراه سبوس بوکاشی اضافه کنید.

3- فشرده کنید: محتویات را فشار دهید تا حداقل هوا بینشان بماند.

4- مایع را زهکشی کنید: هر چند روز یکبار، با استفاده از شیر مایع را زهکشی نمایید.

5- تخلیه سطل: بعد از چند هفته، ان را داخل بستر باغی بریزید و یا برای نهایی شدن به توده کمپوست اضافه کنید.

سطل بوکاشی یک راه تمیز ساده برای کمپوست کردن داخلی است، به ویژه اگر فضای بیرونی محدود داشته باشید.

18- درجه حرارت مناسب کمپوست سازی بوکاشی چقدر است؟

TEMPCAH1

TEMPCAH2

TEMPCAH3

درجه حرارت ایده آل کمپوست سازی بوکاشی عموما بین 68 و 86 درجه فارنهایت( 20 تا 30 درجه سانتیگراد) قرار دارد. بوکاشی بر اساس تخمیر بی هوازی جلو می رود و موتور محرکه آن باکتری های اسید لاکتیک هستند؛ باکتری هایی که به درجه حرارت های بالای کمپوست سازی هوازی نیاز ندارند.

در اینجا چند نکته کلیدی مرتبط با درجه حرارت کمپوست سازی بوکاشی را آورده ایم:

1- درجه حرارت اتاق: بهترین کار این است که سطل بوکاشی خود را در درجه حرارت اتاق نگهداری نمایید. درجه حرارت های خنکتر( زیر 60 درجه فارنهایت یا 15 درجه سانتیگراد) سرعت فرآیند تخمیر را کم می کنند؛ اما درجه حرارت های خیلی زیاد( بالای 95 درجه فارنهایت یا 35 درجه سانتیگراد) می توانند تعادل باکتریایی را به هم بزنند.

2- مداومت و پایداری: ثابت نگه داشتن درجه حرارت، بدون نوسانات شدید، کمک می کند که برای میکروارگانیزم های دخیل در تخمیر بوکاشی محیط ایده آلی ایجاد شود.

3- ساختار داخلی: خیلی از مردم سطل بوکاشی را در داخل نگه می دارند، زیرا در داخل خانه درجه حرارت قابل کنترل تر است و محیط مناسب راحت تر ایجاد می شود.

اگر زمستان است و یا در اقلیم سردتر به سر می برید، آوردن سطل بوکاشی به داخل خانه در اغلب موارد بهترین راه حلی است که تخمیر را یکنواخت می سازد.

19- گیاهان حساس و مقاوم نسبت به خاک بوکاشی کدام ها هستند؟

SENSCHAT1

SENSCHAT2

SENSCHAT3

SENSCHAT4

SENSCHAT5

کمپوست بوکاشی، یک ماده آلی تخمیر شده غنی از مواد مغذی و میکروارگانیزم های مفید، وابسته به عواملی همانند نوع گیاه و شرایط خاک، می تواند تاثیرات متفاوتی روی گیاهان گوناگون داشته باشد. در اینجا ما گیاهان را از لحاظ مقاومت در برابر الحاقیه خاک بوکاشی تفکیک کرده ایم.

گیاهان حساس به خاک بوکاشی

بعضی از گیاهان نسبت به اسیدیته بالا و دانسیته مواد مغذی بوکاشی تازه اضافه شده حساستر هستند. عموما گیاهانی با سیستم های ریشه ای کم عمق، حساس به اسید، یا آن هایی که در محیط های با مواد مغذی کم رشد و نمو می کنند ممکن است حساستر باشند.

1- علف و چمن: علف ها و چمن هایی از قبیل ریحان، آویشن و رزماری خاک های دارای زهکشی خوب و مواد مغذی کمتر را ترجیح می دهند و ممکن است با چگالی مواد مغذی بوکاشی تازه اضافه شده دچار چالش شوند.

2- جوانه های جوان: گیاهان جوان یا تازه جوانه زده، بی توجه به گونه، می توانند در برابر اسیدیته و فعالیت میکروبی بالای حاصل از بوکاشی تازه حساس باشند.

3- گیاهان حساس به اسید: گیاهانی مانند اسطوخودوس، مریم گلی و زبان مادر شوهر مخصوص که خاک تا حدی قلیایی و خنثی را ترجیح می دهند، ممکن است در خاکی که اخیرا به آن الحاقیه بوکاشی اضافه شده رشد و نمو نکنند؛ زیرا می تواند بطور موقت پی اچ را پایینتر بیاورد.

4- سبزیجات ریشه ای: گیاهانی از قبیل هویج، تربچه و چغندر در اثر تماس مستقیم با بوکاشی ممکن است رشد بی قاعده داشته باشند و. یا ریشه آن ها بگندد.

گیاهان مقاوم یا آن ها که از خاک بوکاشی بهره می برند

از طرف دیگر، خیلی از گیاهان مقاوم هستند و حتی از مواد مغذی بالا و میکروب های کمکی فراهم شده توسط بوکاشی بهره مند می شوند؛ به ویژه بعد از اینکه به خاک زمان کافی برای خنثی سازی داده شد:

1- برگ سبزها: سبزیجاتی از قبیل کاهو، اسفناج، کلم پیچ و برگ چغندر می توانند با کمک های مواد مغذی خوب کنار بیایند و ممکن است در حال اضافه شدن بوکاشی رشد وحشتناکی را ارائه دهند.

2- تغذیه کننده های سنگین: گیاهانی با تقاضاهای بالای مواد مغذی از قبیل گوجه فرنگی، فلفل، کدو، خیار و بلال از خاک افزودنی بوکاشی نهایت بهره را می برند.

3- بوته های توتی: گیاهان توتی عاشق اسید از قبیل زغال اخته، تمشک و توت فرنگی از پی اچ پایینتر و مواد مغذی فراهم شده توسط بوکاشی نهایت قدردانی را دارند!

4-:گیاهان چند ساله و گیاهانی که هر سال گل می دهند

بسیاری از گل ها مشتمل بر گل همیشه بهار، گل اطلسی و آهار به مجرد تثبیت شدن خاک از مواد آلی و مواد مغذی بهره می برند.

5- درختان میوه: درختانی از قبیل سیب، گلابی و مرکبات از کاربرد دوره ای بوکاشی می توانند نفع برده و به عنوان یک الحاقیه خاک دوستدار آن باشند.

نکات کاربردی

دفن بوکاشی: همیشه بوکاشی را دست کم زیر چند اینچ خاک دفن کنید تا کمک به تجزیه مواد کرده و مانع از اسیب زنی به ریشه شود.

اجازه ته نشینی بدهید: قبل از دفن گیاهان حساس به مدت 2 هفته اجازه ته نشینی بدهید تا پی اچ و فعالیت میکروبی تثبیت شوند.

رقت برای نشاها: برای نشاها، برای کاهش قدرت، کمپوست سازی بوکاشی بیشتر را مد نظر قرار دهید و یا آن را با دیگر کمپوست ها مخلوط کنید.

با مدیریت زمان و جایگزینی بوکاشی، شما می توانید آن را مناسب گستره وسیعی از گیاهان کرده و از واکنش های معکوس پیشگیری به عمل آورید.

20- ازدیاد محصول با چای بوکاشی چقدر است؟

CHATTEA1

CHATTEA2

CHATTEA3

CHATTEA4

CHATTEA5

چای بوکاشی، که شیرابه یا مایع بوکاشی هم نام دارد، یک محصول جانبی فرآیند کمپوست سازی بوکاشی است که ضایعات آلی را با استفاده از میکروارگانیزم های مفید تخمیر می کند. چای بوکاشی که بخوبی آماده شده و رقیق شود، می تواند به عنوان کود طبیعی استفاده شود و چندین مزیت داشته باشد که ممکن است حاصلخیزی کشاورزی را افزایش دهد:

1- کود غنی از مواد مغذی: چای بوکاشی غنی از مواد مغذی از قبیل نیتروژن، پتاسیم و فسفر است که برای رشد گیاه حیاتی هستند. اعمال آن ها برای محصولات، باروری خاک را افزایش می دهد و منجر به تولید محصولات قویتری می شود و همچنین افزایش بالقوه محصولات را به دنبال دارد.

2- افزایش فعالیت میکروبی: میکروب های چای بوکاشی کمک به ازدیاد تنوع میکروبی خاک می کنند که می تواند ساختار و سلامت خاک را بهبود بخشد. خاک سالمتر منجر به جذب بهتر مواد مغذی می شود و به گیاهان اجازه می دهد که نشو و نما کنند.

3- افزایش مقاومت گیاه: میکروارگانیزم های مفید چای بوکاشی می توانند مقاومت گیاه در برابر آفات و امراض را بیشتر کنند. گیاهان رشد کرده با چای بوکاشی ممکن است مقاومت بالاتر نشان دهند که می تواند افت محصول را کمتر کرده و کل حاصلخیزی را بهبود بخشد.

4- بهبود ساختار خاک: چای بوکاشی کمک به بهبود ساختار خاک و نگهداری آب می کند که به ویژه در حوزه های مستعد خشکی مفید است. با افزایش توانایی خاک در نگهداری آب، محصولات می توانند در برابر خشکی بیشتر مقاومت کنند و منجر به نرخ های رشد بالاتر شوند.

5- دسترسی سریعتر به مواد مغذی: بر خلاف کمپوست سازی متعارف، که در آن تجزیه زمانبر است، مواد مغذی چای بوکاشی بلافاصله در دسترس گیاهان قرار می گیرند. این می تواند در فصول رشد کم و یا محصولاتی که سریعا به مواد مغذی نیاز دارند مفید باشد.

6- آلی و پایا: از آنجایی که چای بوکاشی از مواد ضایع آلی تخمیری درست شده است، به عنوان یک کود دوستدار محیط زیست و پایا عمل می کند و وابستگی به کود شیمیایی را کم می کند و هزینه های تولید کشاورزی را کم می کند. 

پژوهش و مشاهدات: 

مطالعات و شواهد حکایت شده توسط کشاورزانی که از چای بوکاشی استفاده کرده اند نشان دهنده تاثیرات مثبت روی تولید و کیفیت محصول بوده است؛ اما نتایج بر ی اساس نوع محصول، شرایط خاک، آب و هوا، روش های کاربرد متغیر هستند. چای بوکاشی به عنوان بخشی از تقرب کل نگر و پایای کشاورزی، در هنگام ترکیب شدن با دیگر تجارب آلی، خود را بهتر نشان می دهد. هر چند، مهم است که به درستی استفاده شود. استفاده از چای بوکاشی رقیق نشده یا اعمال مقدار مازاد آن ممکن است به سبب اسیدیته بالا و محتویات مغذی تغلیظ شده برای گیاهان مضر باشد.

بطور خلاصه، چای بوکاشی از طریق بهبود تندرستی خاک، دسترسی به مواد مغذی و مقاوم سازی گیاه؛ قابلیت افزایش حاصلخیزی کشاورزی را دارد. 

21- ازدیاد محصول با خاک بوکاشی چقدر است؟

CHATKHAK1

CHATKHAK2

CHATKHAK3

CHATKHAK4

خاک بوکاشی، که از تخمیر مواد آلی از طریق یک روش کمپوست سازی ژاپنی به نام بوکاشی درست شده است، مزایایی را برای حاصلخیزی کشاورزی دارد. در اینجا ما می گوییم که چطور سلامتی خاک و افزایش محصول با استفاده از خاک بوکاشی بهبود می یابد.

1- بهبود باروری خاک: کمپوست بوکاشی خاک را با مواد مغذی ضروری از قبیل نیتروژن، فسفر و پتاسیم غنی می کند که برای رشد گیاه حیاتی هستند. بر خلاف کمپوست سازی سنتی، کمپوست بوکاشی یک تخمیر بی هوازی است که مواد مغذی بیشتری را از آنچه گیاهان می توانند بخوبی جذب کنند ذخیره می سازد.

2- بهبود فعالیت میکروبی: فرآیند تخمیر بوکاشی، میکروارگانیزم های مفیدی از قبیل باکتری های اسید لاکتیک، مخمرها و باکتری های فتوسنتز کننده وارد خاک می کند. این میکروب ها توسط تجزیه مواد آلی و غنی کردن مواد مغذی در دسترس برای گیاهان، رشد گیاهی قویتر را تضمین می کنند.

3- افزایش مواد آلی خاک: بوکاشی مواد آلی را به خاک اضافه می کند، ساختار خاک و هوادهی و ظرفیت نگهداری آب را بیشتر می کند. این امر منجر به رشد بهتر ریشه و تاب آوری در برابر خشکی شده و کمک به گیاه می کند تا در طول زمان به مواد مغذی بیشتری دسترسی داشته باشد.

4- رهایی سریعتر مواد مغذی: بر خلاف کمپوست سازی سنتی، تخمیر بوکاشی فقط در چند هفته کمپوست تولید می کند. به مجرد دفن کمپوست بوکاشی در خاک، تجزیه ادامه پیدا می کند و مواد مغذی سریعا رها می شوند و این مزایایی برای گیاهان سریعا رشد یابنده دارد.

5- کاهش آفات و پاتوژن ها( میکروارگانیزم های بیماریزا) در خاک: اسیدیته کمپوست بوکاشی در طی مراحل اولیه می تواند پاتوژن ها و آفات خاک را سرکوب کند که یک محیط سالمتر برای محصولات درست می کند. این می تواند بر اساس "فشار مرضی کاهش یافته"، گیاهان سالمتر با محصولات بیشتر بوجود آورد.

6- انتشارات کمتر و کربن خاک بهبود یافته: به خاطر اینکه کمپوست سازی بوکاشی بی هوازی است، در مقایسه با کمپوست سازی سنتی هوازی، گازهای گلخانه ای کمتری از قبیل متان و اکسید ازت تولید می شود. به علاوه، در طول زمان، باعث جدا شدن کربن از خاک شده و ساختار خاک و حاصلخیزی بهبود می یابد. 

اثر روی رشد محصول

کشاورزانی که از بوکاشی استفاده می کنند در اغلب موارد رشد محصول سریعتر، توده زیستی افزایش یافته، محصولات بیشتر را مشاهده کرده اند. مطالعات نشان داده است که خاک غنی شده با بوکاشی تولید محصولات سالمتر با میوه ها و سبزی ها و دانه های بیشتر کرده و مزایایی همچون امکان پذیر کردن دسترسی بیشتر به مواد مغذی، افزایش فعالیت میکروبی و نگهداری بیشتر رطوبت خاک را به همراه دارد.

22- منافع کمپوست سازی خانگی کدامند؟

Home composting offers several benefits, both for the environment and for your garden:
 
1. **Waste Reduction**: Composting reduces the amount of organic waste sent to landfills, helping to decrease landfill waste and reduce methane emissions, which are harmful to the environment.
 
2. **Soil Enrichment**: The finished compost can be used to improve soil quality, adding nutrients, improving soil structure, and increasing water retention, which is particularly beneficial for plants and garden health.
 
3. **Environmental Impact**: By composting, you reduce the need for synthetic fertilizers and chemical soil amendments, which can be harmful to ecosystems and contribute to water pollution.
 
4. **Cost Savings**: By using compost in your garden, you reduce the need to buy commercial fertilizers and soil conditioners, saving you money in the long term.
 
5. **Reduction of Greenhouse Gases**: Composting organic waste properly prevents the production of methane, a potent greenhouse gas, that forms when organic waste decomposes in landfills.
 
6. **Encourages Sustainable Living**: Composting at home encourages a more sustainable lifestyle, helping individuals become more conscious of their environmental footprint.
 
7. **Supports Healthy Microorganisms**: Well-maintained compost provides a habitat for beneficial microorganisms that enrich the soil and promote healthy plant growth.
 
8. **Reduces Water Usage**: Compost helps retain moisture in the soil, reducing the need for frequent watering in gardens and landscapes.
 
Overall, home composting is a simple and effective way to contribute to sustainability, enrich your garden, and reduce waste.
 
کمپوست سازی خانگی دارای چندین مزیت است که هم باغ و هم محیط زیست شما را متاثر از خود می نمایند:
1-  کاهش زائدات: کمپوست سازی مقدار زائدات آلی ارسالی به لندفیل ها را کاهش می دهد، کمک به کاهش زائدات لندفیل و کاهش انتشارات متان می کند که برای محیط زیست مضر می باشند.
2-  غنی سازی خاک: کمپوست نهایی می تواند برای بهبود کیفیت خاک، افزودن مواد مغذی، بهبود ساختار خاک، و افزایش نگهداری آب استفاده شود که به ویژه برای سلامت گیاه و باغ مفید است.
3- اثرات زیست محیطی: با کمپوست سازی، شما نیاز به استفاده از کودهای مصنوعی و الحاقیه های شیمیایی خاک را کاهش می دهید که می تواند برای اکوسیستم ها مضر باشد و در آلودگی آب سهیم باشد.
4- صرفه جویی در هزینه: با استفاده از کمپوست باغی، نیاز به خرید کودهای شیمیایی و بهبود دهنده های خاک کم می شود و در طولانی مدت در هزینه ها صرفه جویی می شود.
5- کاهش گازهای گلخانه ای: کمپوست سازی زائدات آلی، بخوبی از تولید متان پیشگیری می کند، یک گاز قوی گلخانه ای، که وقتی زائدات آلی در لندفیل ها تجزیه می شود تشکیل می گردد.  
6- تشویق زندگی پایدار: کمپوست سازی در خانه، یک سبک زندگی پایدارتر را تشویق می کند که به افراد کمک می کند تا در باره رد پاهای زیست محیطی کنجکاوتر باشند.
7-  حمایت از میکروارگانیزم های سالم: کمپوست خوب نگهداری شده، سکونتگاهی را برای میکروارگانیزم های مفید فراهم می کند که خاک را غنی می کنند و رشد سالم گیاهی را تسریع می کنند.
8- کاهش استفاده آب: کمپوست کمک به نگهداری رطوبت آب می کند، نیاز به آبیاری مکرر باغ ها و چشم اندازها را کم می کند.
کلا، کمپوست سازی خانگی یک راه موثر و ساده است که در پایداری سهیم است، باغ را غنی می کند و زائدات را کم می کند.
 
23- مردمان کدام کشورها شهره در کمپوست سازی خانگی هستند؟
 

Several countries are known for their emphasis on home composting, but **Germany** stands out as one of the most famous for its strong commitment to waste reduction and sustainable practices, including home composting. Germany has a well-established recycling culture, and many households compost organic waste, supported by government policies and public education on the benefits of composting.

Other countries with notable home composting practices include:

- **Sweden**: Known for its environmental consciousness, Sweden encourages home composting and waste sorting as part of its sustainability efforts.

- **The Netherlands**: A country with high levels of environmental awareness, the Netherlands promotes home composting to manage organic waste and reduce landfill usage.

- **United Kingdom**: The UK has seen increasing interest in home composting, supported by local councils providing compost bins and educational programs.

- **United States**: While not as widespread nationwide, areas like California and Vermont have been leading in composting programs, encouraging home composting as part of broader environmental initiatives.

These countries foster a culture of sustainability where home composting is not only encouraged but also integrated into their waste management systems.

 چندین کشور هستند که بر انجام کمپوست سازی خانگی تاکید دارند، اما آلمان به علت تعهد قوی به کاهش زائدات و فعالیت های تاب آوردنی از قبیل کمپوست سازی خانگی یکی از مشهورترین ها است. آلمان فرهنگ بازیافت پذیرفته شده دارد و بسیاری از خانوارها زائدات آلی را کمپوست می کنند و توسط سیاست های دولتی و آموزش های عمومی بیان کننده مزایای کمپوست سازی مورد حمایت قرار می گیرند.
کشورهای دیگر دارای تجارب قابل توجه کمپوست سازی خانگی عبارتند از:
سوئد: سوئد که به دلیل آگاهی زیست محیطی خود شناخته شده است، کمپوست خانگی و تفکیک زباله را به عنوان بخشی از تلاش های پایداری خود تشویق می کند.
هلند: هلند یکی از بالاترین آگاهی های زیست محیطی را دارد. هلند برای مدیریت زائدات آلی و کاهش استفاده از لند فیل کمپوست سازی خانگی را تشویق می کند.
انگلستان: در انگلستان به دلیل حمایت های صورت گرفته توسط انجمن ها، با فراهم کردن سطل های کمپوست و برنامه های آموزشی، علاقه به کمپوست سازی خانگی افزایش یافته است.
 
امریکا: در همه کشور نه؛ اما در جاهایی مثل کالیفرنیا و ورمونت برنامه های کمپوست سازی وجود دارد و به عنوان بخشی از ابداعات گسترده تر زیست محیطی، کمپوست سازی خانگی تشویق می شود.
 
این کشورها فرهنگ پایداری را پرورش می دهند که در آن کمپوست خانگی نه تنها تشویق می شود بلکه در سیستم های مدیریت زباله آنها نیز ادغام می شود.
24- آبیاری گیاهان با چای بوکاشی چطور انجام می شود؟

Bokashi tea, a liquid byproduct of the bokashi composting process, is a nutrient-rich fertilizer for plants. However, it is concentrated and acidic, so it requires proper dilution and use. Here's how you can use it for watering plants:

### 1. **Dilution**

   - Dilute the bokashi tea with water at a ratio of **1:100** (1 part bokashi tea to 100 parts water). For example, mix 10 mL of bokashi tea with 1 liter of water.

   - This ensures the tea is gentle enough for plant roots and doesn't cause harm due to acidity or excessive nutrients.

### 2. **Application**

   - **For Outdoor Plants**: Water the plants at the soil level, avoiding direct application to leaves or stems.

   - **For Indoor Plants**: Use sparingly, as the tea may have a strong smell. Apply only to the soil and avoid overwatering.

   - **For Lawns**: You can use a sprayer to evenly distribute the diluted tea.

### 3. **Frequency**

   - Apply bokashi tea every 1–2 weeks for most plants.

   - For sensitive plants, use less frequently (e.g., once a month) to avoid nutrient overload.

### 4. **Cautions**

   - **Smell Test**: Ensure the bokashi tea smells sour but not rotten. A rotten smell may indicate improper fermentation, which can harm plants.

   - **Do Not Store**: Use the tea immediately after dilution, as it loses its potency and can develop harmful bacteria if stored.

### 5. **Composting Excess**

   - If you have extra bokashi tea, pour it into your compost pile or dilute it further and use it to enrich soil in non-planted areas.

By following these steps, you can safely and effectively use bokashi tea to boost your plants' health and growth.

NOTES

  • Use a sprayer to evenly distribute the diluted bokashi tea on lawns.
  • Dilute bokashi tea with water at a ratio of 1:100 for plant watering.
  • Apply diluted bokashi tea to indoor plants sparingly, as the tea may have a strong smell.
  • Check for the smell of the bokashi tea to ensure it is not rotten, and use immediately after dilution.
  • If you have extra bokashi tea, pour it into your compost pile or dilute it further and use it to enrich soil in non-planted areas.
  • Follow the recommended frequency of application for most plants, and adjust for sensitive plants to avoid nutrient overload.
  • Apply diluted bokashi tea to outdoor plants at the soil level, avoiding direct application to leaves or stems.

چای بوکاشی، یک محصول جانبی مایع کمپوست سازی بوکاشی، یک کود غنی از مواد مغذی برای گیاهان است. از آنجا که این ماده تغلیظ شده و اسیدی است، نیاز دارد که کاملا رقیق شده و بعد استفاده گردد. اینجا ما گفته ایم که چطور از آن برای آبیاری گیاهان بهره گیری نمایید:

1- رقیق سازی: چای بوکاشی را با آب به نسبت 1 به 100 رقیق کنید.( 1 قسمت چای بوکاشی و 100 قسمت آب) برای مثال، 10 میلی لیتر چای بوکاشی را با 1 لیتر آب مخلوط نمایید)

این امر به شما اطمینان می دهد که چای به اندازه کافی برای ریشه های گیاهان ملایم است و به سبب اسیدیته یا مواد مغذی مازاد آسیب نمی رساند. 

2- کاربرد: برای گیاهان بیرونی: آبیاری گیاهان در سطح خاک و اجتناب از کاربرد مستقیم روی برگ و ساقه

برای گیاهان داخلی: با قناعت و در مقادیر کم مصرف کنید. چای ممکن است بوی قوی داشته باشد. آن را فقط روی خاک اعمال کنید و از آبیاری زیاده بر حد بپرهیزید.

برای باغ و باغچه: شما می توانید از یک اسپری استفاده کنید که در نهایت چای رقیق شده را پخش می کند.

3- تواتر: برای اغلب گیاهان، چای بوکاشی را یک تا دو بار در هفته استفاده کنید.

برای گیاهان حساس، با تواتر کمتر استفاده کنید( مثلا ماهی یکبار) تا از تغذیه بیش از حد گیاه با مواد مغذی پیشگیری کرده باشید.

4- احتیاطات: تست بو: مطمئن باشید که چای بوکاشی بوی ترشی می دهد و بوی گندیدگی نمی دهد. یک بوی گندیدگی دلالت بر این دارد که تخمیر ناکامل است و ممکن است به گیاهان آسیب رسانیده شود.

ذخیره سازی نکنید: از چای بلافاصله بعد از رقیق سازی استفاده کنید؛ زیرا در صورت ذخیره سازی، قدرت آن از دست می رود و ممکن است در آن باکتری های مضر رشد کنند.

5- کمپوست سازی اضافی: اگر چای بوکاشی مازاد دارید، آن را داخل توده کمپوست ریخته و یا بیشتر رقیق سازی کنید و برای غنی کردن خاک در حوزه بدون گیاه استفاده نمایید.

با پیروی این گام ها، می توانید با ایمنی و کارآمدی از چای بوکاشی استفاده کنید و کمک به سلامتی و رشد گیاهان نمایید.

نکات:

برای توزیع یکنواخت چای بوکاشی رقیق شده در باغ و باغچه از اسپری کمک بگیرید.

برای آبیاری گیاهان، چای بوکاشی را با آب به نسبت 1 به 100 رقیق نمایید.

چای بوکاشی رقیق شده را به مقدار کم برای گیاهان داخلی مورد استفاده قرار دهید. چای ممکن است بوی تند داشته باشد.

بوی چای بوکاشی را چک کنید و مطمئن شوید که بوی گندیدگی نمی دهد و از آن بلافاصله بعد از رقیق سازی استفاده کنید.

اگر چای بوکاشی اضافه دارید، آن را داخل توده کمپوست بریزید و یا بیشتر رقیق کنید و از آن برای غنی کردن خاک در حوزه های فاقد گیاه استفاده نمایید.

برای اغلب گیاهان، از تواترهای توصیه شده پیروی کنید و این تواتر را برای گیاهان حساس تنظیم کنید تا به آن ها مواد مغذی بیش از حد نرسانید.

برای گیاهان بیرون، چای بوکاشی رقیق شده را در سطح خاک اعمال نمایید و از کاربرد مستقیم آن روی برگ و ساقه اجتناب نمایید.

25- آیا می توان تفاله دمنوش را در سطل بوکاشی انداخت؟


Yes, you can use herbal tea waste in a Bokashi bin! Bokashi bins are designed to handle a variety of food scraps, including organic materials like used herbal tea leaves, tea bags, and coffee grounds. However, keep these tips in mind:
 
1. **Check the Tea Bag Material**: If the tea bags are made of biodegradable materials like paper, they can go into the bin. However, some tea bags contain plastic, which won't break down and should be removed before adding the tea waste.
 
2. **Chop Large Quantities**: If you have a lot of tea leaves or bulky herbs, chopping them into smaller pieces can speed up the fermentation process.
 
3. **Use Bokashi Bran**: Sprinkle enough Bokashi bran over the tea waste to ensure proper fermentation and odor control.
 
4. **Avoid Overloading**: Balance the tea waste with other types of kitchen scraps for best results.
 
After fermentation, the contents can be buried in soil to decompose further and enrich your garden.
 
بله، شما می توانید از تفاله های دمنوش در سطل های بوکاشی استفاده کنید! سطل های بوکاشی طراحی شده اند تا واریته های گسترده ای از خرده های غذایی را در خود جای دهند. مواد آلی از قبیل برگ های دمنوش اسفاده شده، تی بگ ها( چای کیسه ای) و تفاله های قهوه را می توان در سطل بوکاشی انداخت. هر چند، این نکات را هم باید در نظر گرفت:
1- مواد چای کیسه ای را چک کنید: اگر چای های کیسه ای از مواد قابل تجزیه زیستی از قبیل کاغذ ساخته شده اند می توانند داخل سطل شوند. هرچند، بعضی از چای های کیسه ای شامل پلاستیک هستند که نمی توانند تجزیه شوند و باید قبل از افزودن تفاله چای، حذف شوند.
2- مقادیر بزرگ را خرد کنید: اگر مقدار زیادی برگ چای یا دمنوش حجیم دارید، خرد کردن آن ها در قطعات کوچکتر می تواند به فرآیند تخمیر سرعت ببخشد.
3- از سبوس بوکاشی استفاده کنید: سبوس بوکاشی را به اندازه کافی روی تفاله چای پخش کنید تا اطمینان حاصل نمایید که کنترل بو و تخمیر مناسب صورت می گیرند.
4- اجتناب از اضافه بار: برای کسب بهترین نتایج، تفاله چای را با انواع دیگر از خرده های آشپزی متعادل نمایید.
بعد از تخمیر، محتویات می توانند در خاک دفن شوند تا بیشتر تجزیه شده و باغ شما را تقویت نمایند.
 
26_ چرا نمی توان چای بوکاشی را مستقیما روی ساقه و برگ گیاه ریخت؟
 

Bokashi tea, a liquid byproduct of the bokashi composting process, cannot be used directly on plant leaves and stems for several reasons:

  1. Acidity: Bokashi tea is often highly acidic due to the fermentation process. Applying it directly to leaves and stems can cause burns or other damage to plant tissues.

  2. Salt Content: The liquid may contain high levels of salts, which can lead to dehydration of plant tissues if applied directly.

  3. Pathogen Risk: Although bokashi fermentation helps break down organic material, the tea may still harbor anaerobic bacteria or pathogens that can harm plants, particularly on sensitive tissues like leaves and stems.

  4. Concentration of Nutrients: Bokashi tea is typically nutrient-rich and concentrated. Applying it undiluted can overwhelm plants, causing stress or toxicity.

  5. Foul Odor: The strong smell of bokashi tea can attract pests or deter beneficial insects if applied to exposed parts of the plant.

Recommended Use

Bokashi tea should be diluted (usually at a ratio of 1:100 with water) and applied to the soil as a nutrient amendment. This allows the roots to absorb the nutrients safely and effectively without risking damage to above-ground plant parts.

چای بوکاشی، یک محصول مایع فرآیند کمپوست سازی بوکاشی، به چند دلیل نمی تواند مستقیما روی ساقه و برگ گیاه استعمال شود:

اسیدیته: به دلیل فرآیند تخمیر، چای بوکاشی اغلب فوق العاده اسیدی است. اعمال مستقیم آن روی برگ و ساقه می تواند سبب سوختگی و یا دیگر آسیب ها به بافت گیاه شود.

محتویات نمک: مایع ممکن است دارای سطوح بالایی از نمک باشد، که در صورت اعمال مستقیم، می تواند منجر به آب زدایی از بافت های گیاهی گردد.

خطر پاتوژن( میکروب های بیماریزا): اگرچه تخمیر بوکاشی کمک به تجزیه مواد  آلی می کند، چای هنوز ممکن است سکونتگاه باکتری های بی هوازی یا پاتوژن هایی باشد که می توانند به گیاهان آسیب بزنند؛ به ویژه بافت های حساسی مثل ساقه و برگ.

غلظت مواد مغذی: چای بوکاشی عموما غنی از مواد مغذی است و تغلیظ شده است. اعمال رقیق نشده آن می تواند گیاهان را غوطه ور کرده و به آن ها استرس وارد کرده و یا آن ها را مسموم نماید.

بوی گند: در صورتی که چای بوکاشی روی بخش های در معرض گیاه اعمال شود، بوی قوی آن می تواند آفات را جلب کرده و یا حشرات مفید را فراری دهد.

استفاده توصیه شده

چای بوکاشی باید رقیق شود( معمولا به نسبت یک به 100 با آب) و برای خاک ها به عنوان الحاقیه یا افزودنی خاک اعمال شود. این به ریشه اجازه می دهد که با ایمنی و کارآمدی مواد مغذی را جذب کند و در عین حال ریسک خطر را برای بخش های سطحی گیاه از بین ببرد. 

 27- چطور از خاک بوکاشی برای کشت محصولات استفاده کنیم؟

How to Use Bokashi Soil

Note

  • Prepare the Bokashi pre-compost by fermenting food scraps using beneficial microorganisms.
  • Dig a trench or hole in the planting area, mix the Bokashi pre-compost into the soil, and cover it with soil to prevent exposure to air and pests.
  • Wait for the Bokashi pre-compost to break down in the soil for 2-4 weeks.
  • Plant your crops once the soil is ready.

Bokashi soil (produced through the Bokashi composting process) is an excellent resource for planting, as it enriches the soil with nutrients and beneficial microbes. Here's a guide on how to use it:

What is Bokashi?

  • Bokashi is a type of composting that ferments food scraps using beneficial microorganisms.
  • The result is pre-compost, which is acidic initially but neutralizes when added to soil.

Steps to Use Bokashi Soil for Planting

1. Prepare the Bokashi Pre-Compost

  • After fermenting food waste in a Bokashi bin, you'll get pre-compost.
  • Ensure the fermentation is complete (a sweet-sour smell, not rotten).

2. Bury the Pre-Compost

  • Dig a trench or hole in the planting area.
  • Mix the pre-compost into the soil (at least 6-8 inches deep).
  • Cover it completely with soil to prevent exposure to air and pests.

3. Wait Before Planting

  • Allow the pre-compost to break down in the soil for 2-4 weeks.
  • During this time, microorganisms will neutralize the acidity and release nutrients.

4. Plant Your Crops

  • Once the soil is ready, you can plant flowers, vegetables, or other crops.
  • The nutrient-rich soil will promote healthy growth.

Tips for Success

  • Balance Nutrients: Combine Bokashi soil with regular soil or compost to avoid over-fertilization.
  • Avoid Direct Contact: Don’t plant directly in freshly buried Bokashi compost; roots might get burned by the initial acidity.
  • Use in Raised Beds or Containers: Bokashi soil works well in garden beds or potted plants.

By using Bokashi soil, you'll enhance soil health, improve plant growth, and contribute to sustainable gardening!

 نکات مهم

با استفاده از میکروارگانیزم های مفید، پیش کمپوست بوکاشی را توسط تخمیر خرده های غذا فراهم نمایید.

در حوزه نشا یک ترانشه یا گودال حفر کنید. پیش کمپوست بوکاشی را با خاک مخلوط کنید. آن را با خاک بپوشانید تا در معرض هوا یا آفات قرار نگیرد.

2 تا 4 هفته صبر کنید تا پیش کمپوست بوکاشی به خاک تجزیه شود.

به مجرد آماده شدن خاک، محصولات را کشت کنید.

خاک بوکاشی( تولید شده توسط فرآیند کمپوست سازی بوکاشی) یک منبع فوق العاده برای کشت است. این ماده خاک را با مواد مغذی و میکروارگانیزم های مفید تغذیه می کند. اینجا راهنمایی را برای نحوه استفاده آورده ایم.

بوکاشی چیست؟

بوکاشی یک نوع کمپوست سازی است که در آن با استفاده از میکروارگانیزم های مفید خرده های غذا تخمیر می شوند.

نتیجه پیش کمپوست است، که اول اسیدی است ولی به مجرد افزودن به خاک خنثی می شود.

گام ها برای استفاده از خاک بوکاشی برای نشا

 1- آماده کردن پیش کمپوست بوکاشی

بعد از تخمیر خرده های غذا در سطل بوکاشی، پیش کمپوست می گیرید.

اطمینان داشته باشید که تخمیر بطور کامل انجام شده است.( یک بوی ترش و شیرین و بدون گندیدگی)

2- پیش کمپوست را دفن کنید

یک ترانشه یا سوراخ در حوزه کاشت و نشا حفر کنید.

پیش کمپوست را با خاک مخلوط کنید.( به عمق حداقل 6 تا 8 اینچ)

آن را کاملا با خاک بپوشانید تا از در معرض قرار گیری با هوا و آفات ممانعت به عمل آید.

3- انتظار قبل از کاشت

به پیش کمپوست اجازه دهید که به مدت 2 تا 4 هفته در خاک تجزیه شود.

در طی این زمان، میکروارگانیزم ها اسیدیته را خنثی می کنند و مواد مغذی را رها می سازند.

4- کاشت محصول

به مجرد آماده شدن خاک، می توانید گل و سبزی و دیگر محصولات را بکارید.

خاک غنی از مواد مغذی رشد سالم را توسعه می دهد.

نکاتی برای موفقیت

متعادل سازی مواد مغذی: خاک بوکاشی را با خاک معمولی یا کمپوست قاطی کنید تا مواد مغذی بیش از حد به محصول و گیاه ندهید.

اجتناب از تماس مستقیم: مستقیما روی کمپوست بوکاشی تازه دفن شده نکارید؛ ریشه ها ممکن است از اسیدیته اولیه آسیب ببینند.

از بسترهای مرتفع یا گلدان ها استفاده کنید: خاک بوکاشی در مورد بسترهای باغی یا گیاه های گلدانی خوب کار می کند.

با استفاده از خاک بوکاشی، سلامتی خاک بهبود می یابد، رشد گیاه خوب می شود، سهیم می شوید در باغداری پایدار و پایا!

28- سبوس بوکاشی چه قیمتی دارد؟

Bokashi Bran Price Range

Note

  • Consider the average price range for bokashi bran and recommend a brand and quantity based on your family's needs.
  • Inquire about price recommendations for bokashi bran if desired.

The price of bokashi bran varies depending on the brand and quantity. On average:

  • A 1 kg (2.2 lb) bag of premium bokashi bran typically costs around $18-$20. This amount lasts an average family 3-4 months of regular use【5†source】【6†source】.
  • Larger bulk options, such as 5 kg (11 lb), are available for approximately $50-$60【5†source】.

Prices may also vary based on location and shipping fees, especially for online purchases. Let me know if you'd like recommendations on where to buy!

 

The price of bokashi bran varies depending on the brand and quantity. On average:

  • A 1 kg (2.2 lb) bag of premium bokashi bran typically costs around $18-$20. This amount lasts an average family 3-4 months of regular use【5†source】【6†source】.
  • Larger bulk options, such as 5 kg (11 lb), are available for approximately $50-$60【5†source】.

Prices may also vary based on location and shipping fees, especially for online purchases. Let me know if you'd like recommendations on where to buy!

 نکات:

محدوده قیمتی متوسط سبوس بوکاشی را مد نظر قرار دهید و سبوس و کیفیت توصیه شده را بر اساس نیازهای خانواده برگزینید.

اگر سبوس مطلوب پیدا کردید، قیمت برگزیده ها را استعلام نمایید.

قیمت سبوس بوکاشی بر حسب کیفیت و برند فرق دارد. بطور متوسط:

کیسه 2.2 پوندی( یک کیلویی) سبوس بوکاشی ممتاز عموما بین 18 و 20 دلار قیمت دارد.( بین یک میلیون و دویست و شصت هزار تومان

تا یک میلیون و سیصد و نود و هشت هزار تومان بر اساس نرخ دلار 7 آذر 1403)

  اختیارات بزرگتر هم در دسترس هستند و لذا 5 کیلویی ها هم موجود می باشند که حدود 50 تا 60 دلار قیمت دارند.

قیمت ها ممکن است بسیار وابسه به مکان و هزینه های حمل و نقل باشند. این امر به ویژه در خریدهای آن لاین دیده می شود. اگر تصمیم به خرید( در ایران) دارید وارد "سفارش سطل و سبوس" شوید.

29- آیا می توان از سطل بوکاشی در نواحی گرم و مرطوب استفاده کرد؟

Using a Bokashi bin in a warm and humid environment is possible, but you need to take specific precautions to ensure optimal results and avoid issues such as foul odors or excessive mold growth. Here's how you can manage a Bokashi bin effectively in such conditions:

Tips for Using a Bokashi Bin in Warm and Humid Environments:

  1. Place it in a Shaded and Ventilated Area:

    • Keep the bin out of direct sunlight to avoid overheating, which can accelerate decomposition too quickly.
    • A shaded and ventilated space will help maintain a stable temperature and reduce excessive moisture buildup.
  2. Control Moisture Levels:

    • Warm and humid conditions can increase moisture content inside the bin. If the waste feels overly wet, add more dry materials like shredded paper, sawdust, or dry Bokashi bran to absorb excess liquid.
    • Ensure the drain tap (if present) is used frequently to remove Bokashi "tea" (liquid runoff) to prevent the bin from becoming overly soggy.
  3. Monitor the Lid Seal:

    • Ensure the lid is tightly sealed to maintain the anaerobic (oxygen-free) conditions necessary for the Bokashi process. This also prevents flies and pests from getting in.
  4. Manage the Fermentation Time:

    • Warm environments may accelerate the fermentation process. Instead of the usual 2 weeks, check the bin earlier (10-14 days) to avoid over-fermentation or spoilage.
  5. Prevent Mold Growth:

    • White mold is normal, but excessive green or black mold is a sign of contamination. This can be more common in humid conditions, so monitor the bin regularly and discard affected sections if necessary.
  6. Store Bokashi Bran Properly:

    • High humidity can spoil Bokashi bran if it absorbs too much moisture. Store it in an airtight container in a cool, dry place to ensure it remains effective.
  7. Regularly Clean and Maintain the Bin:

    • After each batch, thoroughly clean the bin to remove residue that might cause bad odors or attract pests in warm conditions.

By following these steps, you can successfully use a Bokashi bin in a warm and humid environment while minimizing challenges.

 استفاده از سطل بوکاشی در محیط های گرم و مرطوب ممکن است، اما شما احتیاج به احتیاطات ویژه ای دارید که نتایج بهینه بدهد و از تولید بوی بد و رشد کپک اضافی پیشگیری به عمل آورد. در اینجا ما گفته ایم که چطور می توانید در چنین شرایطی سطل بوکاشی را بطور کارآمدی مدیریت نمایید:

نکاتی برای استفاده از سطل بوکاشی در محیط های گرم و مرطوب:

1- آن را در جای سایه و با هوادهی خوب بگذارید:

برای ممانعت از گرم شدن زیادی، سطل را در برابر نور مستقیم خورشید قرار ندهید. این کار می تواند باعث تجزیه خیلی سریع شود.

یک فضای سایه دار و با هوادهی خوب، کمک می کند که درجه حرارت یکنواختی فراهم شود و تشکیل رطوبت مازاد را کاهش دهد.

2- کنترل سطوح رطوبت:

شرایط گرم و مرطوب می تواند محتویات رطوبت داخل سطل را ازدیاد بخشد. اگر گمان می کنید که زائدات زیادی مرطوب هستند، مواد خشک بیشتری از قبیل کاغذ، خاک اره و یا سبوس خشک بوکاشی اضافه کنید تا مایع اضافی را جذب کند.

3- آب بندی سطل را پایش کنید

شیر زهکش( اگر هست) را مرتبا باز کنید تا چای بوکاشی( شیرابه سطل) تخلیه شود و از اینکه سطل بیش از حد لجنی شود پیشگیری به عمل آید.

مطمئن باشید که در سطل محکم است و شرایط غیر هوازی مورد نیاز( بدون اکسیژن) را برای شرایط مورد نیاز جهت سطل بوکاشی فراهم می کند. این امر از ورود مگس ها و آفات مزاحم هم پیشگیری به عمل می اورد.

4- زمان تخمیر را مدیریت کنید

محیط های گرم ممکن است فرآیند تخمیر را شتاب ببخشند. در عوض دو هفته معمولی، سطل را زودتر( 10 تا 14 روز) چک کنید تا از گندیدگی و تخمیر بیش از حد ممانعت به عمل آورده باشید.

5- پیشگیری از رشد کپک

کپک سفید معمول است، اما کپک سبز یا سیاه اضافی نشانه آلودگی است. این می تواند در شرایط مرطوب، عمومی تر باشد. پس سطل را مرتبا پایش کنید و بخش تاثیر پذیرفته را، در صورت نیاز، دور بریزید.

6- سبوس بوکاشی را بدرستی ذخیره سازی نمایید.

سبوس بوکاشی که تحت تاثیر رطوبت بالا قرار گیرد می تواند رطوبت بالا را جذب نموده و بگندد. برای اطمینان از موثر بودن آن، سبوس را در ظرف آب بند و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

7- در نگهداری و تمیز سازی مرتب سطل بکوشید.

بعد از هر دوره، سطل را کلا تمیز کنید و باقیمانده ای که ممکن است سبب جذب آفات و تولید بوهای بد در شرایط گرم گردد را حذف کنید.

با پیروی از این گام ها، شما می توانید با حداقل چالش، سطل بوکاشی را در محیط گرم و مرطوب با موفقیت مورد استفاده قرار دهید.

30- زمان مناسب پر شدن سطل بوکاشی چقدر است؟

The proper duration for filling a Bokashi bin depends on the amount of food waste you generate and how you manage the process. Here are some key considerations:

Typical Duration

  • 2–4 Weeks: Most households take 2 to 4 weeks to fill a 20-liter Bokashi bin, assuming regular kitchen waste is added daily.

Factors Affecting Duration

  1. Waste Generation: Larger households or those that cook frequently may fill the bin faster.
  2. Bokashi Layers: Adding waste in thin layers (1–2 inches) and sprinkling Bokashi bran or liquid Bokashi inoculant between layers ensures proper fermentation.
  3. Compaction: Pressing the waste down to remove air can maximize space and reduce time to fill.

Key Tips for Successful Filling

  • Avoid Overfilling: Leave some space at the top for proper sealing.
  • Consistency: Add waste consistently to avoid uneven fermentation.
  • Monitor for Smells: If you notice strong, unpleasant odors (indicating rotting instead of fermenting), it could be due to too infrequent additions or improper sealing.

Once the bin is full, seal it tightly and let it ferment undisturbed for 10–14 days before using or transferring the contents to a compost pile or burying it in the soil. Start a second bin during this time to manage new waste

زمان مناسب پر شدن سطل بوکاشی وابسته به مقدار زائدات غذایی است که شما تولید می کنید و اینکه چطور فرآیند را مدیریت می نمایید. اینجا برخی ملاحظات کلیدی را آورده ایم:

دوره زمانی عمومی

هفته ها: اغلب خانوارها یک سطل 20 لیتری را در 2 تا 4 هفته پر می کنند. شما فرض کنید که روزی 2 تا 4 لیتر زائدات معمول در آشپزخانه تولید می شود.

عوامل موثر در دوره زمانی

1- تولید زائدات: خانوارهای بزرگتر یا آن هایی که مکررتر آشپزی می کنند ممکن است سطل را سریعتر پر کنند.

2- لایه های بوکاشی: اضافه کردن زائدات در لایه های نازک یک تا دو اینچی و پخش سبوس بوکاشی یا تلقیح کننده مایع بوکاشی بین لایه ها از تخمیر مناسب اطمینان ایجاد می کند.

3- فشرده سازی: فشردن زائدات و خارج ساختن هوا می تواند فضا را به حداکثر برساند و زمان پر شدن را طولانی گرداند.

نکات کلیدی برای پر شدن موفقیت آمیز

اجتناب از پر کردن بیش از حد: برای هوابندی مناسب، مقداری فضا در بالای سطل باقی بگذارید.

انسجام: زائدات را بطور مستمر بیفزایید تا از تخمیر غیر یکنواخت جلوگیری گردد.

پایش بوها: اگر متوجه بوی قوی نامطبوع می شوید، گندیدگی به جای تخمیر اتفاق افتاده است. این می تواند به سبب افزودنی های نامکرر یا آب بند نبودن در ظرف باشد.

به مجرد اینکه سطل پر شد، آن را محکم ببندید و قبل از اینکه از محتویات آن استفاده کنید یا محتویات را به توده کمپوست یا دل خاک بسپارید، اجازه بدهید که به مدت 10 تا 14 روز تخمیر یکنواخت انجام شود.

برای مدیریت زائدات جدید، در طی این زمان، کار را با سطل دوم شروع کنید.