1- چت جی پی تی چیست؟
چت جی پی تی یک مدل هوش مصنوعی است که قادر به تولید متن می باشد. این مدل با استفاده از داده های متنی بسیار زیادی آموزش دیده و می تواند به سوالات پاسخ دهد، گفتگو کند، متون بنویسد، مسائل حل کند و اطلاعات را خلاصه نماید.
چت جی پی تی بر اساس پیش بینی کلمات بعدی در یک جمله کار می کند و به این ترتیب مکالمات بعدی ر شبیه سازی می کند، اما فاقد آگاهی یا تجربه شخصی است. از این مدل برای انجام وظایفی مانند جستجوی اطلاعات، نوشتن خلاقانه، ایده پردازی و پاسخ به سوالات استفاده ی شود.
2- چرا چت جی پی تی؟
هیچ بقالی "ماست من ترش است!" نمی گوید. روی این حساب بعید است تولید کنندگان و فروشندگان کمپوست سازهای خانگی، از جمله ما، راست راستش را به شما بگویند. هر تولید کننده و فروشنده ای بعضی واقعیت ها را، از دید خریداران و مشتری ها و متقاضیان، پنهان داشته و برخی حقایق را به دیگر گونه معرفی می کند. لذا ما، برای جلب اعتماد شما عزیزان، به جای آنکه سوالات شما را مستقیما پاسخ دهیم، البته در دیگر جاها این کار را هم کرده ایم، آن ها را از چت جی پی تی پرسیده و جواب ها را عینا برایتان آورده ایم.
3- چرا سوالات را انگلیسی پرسیده ایم؟
زیاد فرق نمی کند که سوالات عمومی را به چه زبانی بپرسید؛ اما تجربه ما در پرسیدن سوالات تخصصی نشان داد که جواب های دشت شده از پرسش های انگلیسی به واقعیت نزدیکتر است. ظاهرا، دست کم در برخی مواقع، جواب پرسش های فارسی از منابع فارسی کسب می شود و ما حداقل در یک مورد به پاسخی برخورد کردیم که قطعا می دانستیم درست نیست.
4- قیمت سطل کمپوست ساز با ظرفیت حدود 6 لیتر، در اندازه محصولات ما، چقدر است؟
قیمت یک سطل کمپوست ساز 6 لیتری بوکاشی عموما بین 30 و 75 پوند( بین 2 میلیون و چهار صد هزار تومان تا 6 میلیون تومان) وابسته به برند و شکل ظاهری است. برای مثال، قیمت بسته دو تایی بوکاشی بدنه مشکی( شامل دو سطل و ضمائم) حدود 34.99 پوند است، در حالی که سطل بوکاشی اورگانکو با نشان دو اقیانوس و به همراه سبوس( یا معجزه گر یا استارتر یا افزودنی) بوکاشی 74.99 پوند قیمت دارد.
قیمت ممکن است وابسته به خرده فروشی و مکان متغیر باشد.
5- سطل بوکاشی چطور کار می کند؟
یک سطل کمپوست بوکاشی با استفاده از یک فرآیند تخمیر بی هوازی( بدون اکسیژن) کار می کند تا ضایعات غذایی را به کمپوست غنی از مواد مغذی تجزیه نماید. ایجا گفته شده که کار چطور صورت می گیرد:
1- لایه بندی ضایعات: خرده های غذا( هم خام و هم پخته شده و شامل گوشت و مواد لبنی) بصورت لایه لایه به سطل اضافه می شوند.
هر بار که شما ضایعات را اضافه می کنید، سبوس ویژه بوکاشی یا تلقیح کننده را می پاشید که شامل میکروارگانیزم های موثر( باکتری های اسید لاکتیک، مخمر، و باکتری های فتوسنتز کننده) است و فرآیند تخمیر را آغاز می نماید.
2- فشرده سازی و درزگیری: بعد از افزودن ضایعات غذایی و سبوس بوکاشی، محتویات فشرده می شوند تا تا جایی که ممکن است هوا را حذف کنند، زیرا کمپوست سازی بوکاشی بهترین عملکرد را در شرایط بی هوازی دارد. سطل سپس درزگیری می شود( در آن محکم بسته می شود) تا از ورود اکسیژن ممانعت به عمل آید.
3- تخمیر: در طی چند هفته بعد، میکروارگانیزم ها ضایعات غذایی را تخمیر می کنند. بوی خیلی کمی در اثر فرآیند تولید می شود که شبیه بوی ترشی و سرکه است. بر خلاف کمپوست سازی سنتی، متان تولید نمی شود. مایعات تولیدی در طی این فرایند( چای بوکاشی) می توانند از طریق یک شیر بطور دوره ای تخلیه شوند و به عنوان کود برای گیاهان یا تمیز کننده زهکش ها مورد استفاده قرار گیرند.
4- تکمیل: بعد از دو تا 4 هفته، ضایعات غذایی تخمیر می شوند اما کاملا تجزیه نمی شوند. مواد منتج می توانند در خاک دفن شوند و در چند هفته کاملا تجزیه شوند و خاکی غنی از مواد مغذی بسازند. به دیگر گونه، می تواند به توده کمپوست ساز سنتی اضافه شود تا تجزیه کامل گردد.
روش بوکاشی یک روش عالی کمپوست سازی برای کمپوست کردن گستره وسیعی از خرده های غذا در مدت کوتاه است و ضمن تولید حداقل بو، فضای کمی هم لازم دارد.
6- سطل کمپوست بوکاشی تخم انگل را حذف می کند؟
کمپوست سازی بوکاشی یک فرآیند بی هوازی است که ضایعات آلی را با استفاده از میکروارگانیزم های ویژه و بالاخص باکتری های اسید لاکتیک تخمیر می کند. در حالی که کمپوست سازی بوکاشی برای تجزیه ضایعات غذایی و جلوگیری از بوهای نامطلوب مهم است، تضمینی برای کشتن و از بین بردن تخم انگل ها( کرم های انگلی) وجود ندارد.
کرم های انگلی می توانند با محیط زیست های مختلف سازگار باشند و درجه حرارت نسبتا پایین بوکاشی در طی تخمیر ممکن است برای تخریب آن ها کافی نباشد. درجه حرارت های بالای 60 درجه سانتیگراد یا 140 درجه فارنهایت معمولا برای از بین بردن اغلب پاتوژن ها که شامل کرم های انگلی هم می شود مورد نیاز است. این درجات معمولا در کمپوست سازی داغ فراهم می شود.
برای اطمینان از تخریب کرم های انگلی، توصیه می شود که کمپوست سازی بوکاشی با فراِیند بعدی ترکیب شود. کمپوست سازی داغ و یا دفن در خاک، که در آن در محیط کنترل شده تر تجزیه بیشتر صورت می گیرد، از جمله این فرآیندها هستند.
7- آیا تخم انگل مقوله مهمی در کمپوست سازی بوکاشی است؟
قطعا حضور تخم کرم های انگلی در سطل بوکاشی مطلوب نیست. کرم های انگلی کرم هایی هستند که انگل هستند( مثل کرم های گرد، نواری و قلابی) اگر تخم کرم ها بدرستی دستکاری نشود سلامتی آدمی با خطر روبرو می گردد. هدف از استفاده از سطل بوکاشی این است که تخمیر ضایعات غذایی صورت گیرد و آن ها را برای تجزیه بیشتر در دل خاک آماده نماید، اما الزاما میکروب های بیماریزا و تخم کرم های انگلی حذف نمی شوند.
در اینجا سخن از این کرده ایم که چرا تخم کرم های انگلی نباید وارد سطل بوکاشی شود:
1- خطرات تندرستی: اگر ضایعات سطل دارای تخم کرم های انگلی است( برای مثال از طریق مدفوع عفونی)، ممکن است در فرآیند تخمیر باقی بمانند. اگر این کمپوست بعدا در زمین های کشاورزی و باغات مورد استفاده قرار گیرد، تخم قابلیت این را دارد که بالقوه انسان و حیوان را آلوده سازد.
2- درجه حرارت: درجه حرارت تخمیر بوکاشی نسبتا پایین است. این درجه حرارت قادر نیست تخم انگل ها را حذف کند. در مقابل، در کمپوست سازی داغ درجه حرارت به حدی می رسد که اغلب پاتوژن ها( میکروب های بیماریزا) و از جمله تخم انگل ها از بین می روند.
3- بهداشت: اگر تخم انگل در ضایعات غذایی وجود داشته باشد، بهترین کار این است که از استفاده از آن ها در ضایعات غذایی پرهیز نماییم و یا برای خنثی سازی انگل ها آن ها را تحت تاثیر کمپوست سازی داغ بگذاریم.
خلاصه اینکه، مهم است که اطمینان یابیم که به دلایل تندرستی و ایمنی، ضایعات آغشته به تخم انگل ها وارد سطل بوکاشی نشده اند.
8- چطور متوجه تخم انگل در ضایعات غذایی شوم؟
رد یابی تخم کرم های انگلی در ضایعات غذایی می تواند یک کار چالش بر انگیز باشد، زیرا این تخم ها در اندازه میکروسکپی هستند و اغلب با چشم غیر مسلح قابل رویت نیستند. با این حال، بعضی راهها و نشانه های غیر مستقیم می توانند ما را به وجود تخم کرم های انگلی ظنین نماید:
1- لارو و کرم قابل رویت: اگر تخم ها باز شده باشند، ممکن است کرم های کوچک یا لاروها را در غذا ببینید که می توانند دلالت بر حضور تخم انگل ها نمایند.
2- بافت یا ظاهر غیر معمول: ممکن است غذا دارای بافت یا ظاهر غیر معمول باشد که زودتر از نرمال فاسد می شود. بعضی اوقات، ممکن است بسته ها یا دانه های مات، کوچک و سفید نشانه وجود تخم انگل باشند، اما باید به خاطر داشت که خود تخم انگل ها کوچکتر از آنند که دیده شوند.
3- بوی بد: به دلیل آلودگی باکتریایی یا فعالیت انگل، ضایعات غذایی آلوده با تخم انگل ممکن است بوی بد بدهند.
4- نشانه های هجوم آفت: اگر غذا بی حفاظ رها شده باشد و نشانه های مگس و سوسک و دیگر آفات در اطراف دیده شود، ممکن است که غذا دارای تخم و از جمله تخم انگل باشد.
5- کپک و رطوبت: تخم انگل در رطوبت و مواد در حال فساد باقی می ماند. اگر ضایعات غذایی دارای کپک، رطوبت مازاد و یا نشانه هایی از تجزیه باشند، می تواند شرایط مطلوب انگل ها تولید شود.
6- تاریخچه در معرض قرار گیری: اگر غذا در شرایط غیر بهداشتی ذخیره شد و یا در معرض خاک، آب کثیف، یا حیوانات دارای انگل قرار گرفت، از جمله جونده ها، احتمالا آلوده شده است.
از آنجا که تخم انگل میکروسکپی است، تایید حضور آن ها نیاز به تست آزمایشگاهی دارد( مثلا مشاهده زیر میکروسکپ) اگر سوء ظن به آلودگی غذا دارید، بهتر است آن را دور بیندازید.
9- می توانم با چای بوکاشی آبیاری کنم؟
بله! شما می توانید چای بوکاشی(مایع تولیدی در طی فرآیند کمپوست سازی بوکاشی) را برای آبیاری گیاهان مورد استفاده قرار دهید. چای بوکاشی غنی از مواد مغذی و میکروارگانیزم های مفید است که می توانند سلامتی خاک را بهبود ببخشند و رشد گیاهی را افزایش دهند. هرچند، به خاطر اینکه ممکن است بسیار قوی باشد، توصیه شده که قبل از اعمال برای گیاهان به نسبت 1 به 100 رقیق شود.( 1 قسمت چای بوکاشی و 100 قسمت آب)
در استفاده از ان برای گیاهان جوان و حساس مراقب باشید و از ریختن مستقیم آن روی برگ های گیاهان اجتناب ورزید، زیرا ممکن است سبب سوزاندن شود. بهترین کار این است که آن را برای خاک اطراف گیاهان اعمال نمایید.
10- می توانم با چای بوکاشی کوددهی کنم؟
بله! چای یا شیرابه بوکاشی می تواند جهت کوددهی گیاهان مورد استفاده قرار گیرد، اما باید به دقت استفاده شود. چای بوکاشی یک محصول جانبی فرآیند کمپوست سازی بوکاشی است، که در بر گیرنده ضایعات آلی تخمیری و میکروارگانیزم های مفید است.
شما باید برای استفاده از آن در جهت کوددهی چند گام را طی کنید:
1- چای بوکاشی را رقیق کنید: چای بوکاشی خیلی تغلیظ شده است و می تواند در صورت استفاده مستقیم ریشه گیاه را بسوزاند. توصیه شده که آن را با آب به نسبت 1 به 100 رقیق نمایید.( یک قسمت چای و 100 قسمت آب)
2- اعمال به خاک: چای رقیق شده را مستقیما به خاک اطراف پایه گیاهان بریزید و از تماس با برگ ها اجتناب ورزید، زیرا می تواند سبب آسیب شود.
3- استفاده با مضایقه: چای بوکاشی اسیدی است. پس آن را به ویژه برای گیاهان حساس و جوان با احتیاط مورد استفاده قرار دهید. قبل از استفاده بیشتر، پاسخ گیاهان را پایش کنید.
4- کمپوست یا بستر باغی: با افزایش فعالیت میکروبی، در دسترس تر کردن مواد مغذی برای گیاهان، به ویژه برای افزایش تندرستی خاک مفید است.
11- قیمت چای بوکاشی چقدر است؟
چای بوکاشی قیمت استاندارد ندارد، زیرا معمولا به عنوان محصول جانبی فرآیند کمپوست سازی بوکاشی تولید می شود. هر چند، کیت های کمپوست سازی بوکاشی، وابسته به برند و اندازه، که از سطل هایشان چای بوکاشی هم برداشت می شود، بین 30 و 100 پوند قیمت دارند( بین دو میلیون و پانصد هزار تومان تا هشت میلیون و سیصد هزار تومان) سبوس بوکاشی مورد استفاده در فرایند یا همان معجزه گر بوکاشی حدود کیلویی 500 هزار تومان قیمت دارد. اگر علاقمند به خرید چای بوکاشی آماده هستید، که البته فروش آن معمول نیست، ممکن است بتوانید آن را در مغازه هایی پیدا کنید که ابزار و وسایل باغبانی می فروشند.
از آنجا که چای بوکاشی اساسا با استفاده از سیستم های کمپوست سازی خانگی درست می شود، اگر سطل بوکاشی داشته باشید، می توانید آن را خودتان درست کنید.