نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

فوری! فروشی! بدون معطلی! در انبار فقط یک سطل بوکاشی و دو بسته سبوس موجود است! در صورت تمایل به خرید، قبل از دیگران، تماس بگیرید!!

HUOS TOTAL

RUMI4

HACCP| (کد 0081)بازرسی بهداشتی| نمونه برداری مواد غذایی

متصدیان و دست اندرکاران مواد غذایی، از رستوران و چلوکبابی گرفته تا آش و حلیم و کافی شاپ، نگران این موضوع هستند که نتیجه آزمایشات میکروبی مواد غذایی آن ها، خدای ناکرده، مثبت شود.
موضوع، فقط، نگرانی نیست، زیرا بسیاری از ایشان در تعجب این هستند که در حالی که بازرسین بهداشت و ممیزین دفاتر خدمات سلامت از نحوه کار و فعالیت آن ها نهایت رضایت را دارند چرا باید، مثلا، نتیجه آزمایش میکروبی اخذ شده از یکی از مواد غذایی ان ها مثبت باشد.


در پاسخ به پرسش و ایهام پیش آمده باید گفت که انتظار اینکه یک واحد صنفی که از دید بازرس بهداشت و ممیز دفتر خدمات سلامت، فعالیتی مقبول و پسندیده داشته است، نتیجه آزمایشات میکروبی خود را، به تمامی، منفی ببیند به این می ماند که فردی از میدان ولی عصر شروع به حرکت کرده و در مسیر میدان راه آهن پیشروی نماید، اما انتظار داشته باشد سر از میدان تجریش در بیاورد!

fooodsam
بازرسی های امروزه در اصل بچه ها و نوه های بازرسی هایی هستند که در سال 1930 صورت می گرفتند. در چنین سالی، آلاینده های میکروبی، هنوز نگرانی اصلی نبودند و روی این حساب بازرسی های انجام شده بیشتر بر اساس سه اصل "دیدن"، "بوییدن" و "لمس کردن" استوار بودند.
از سال 1960 و زمانی که آلودگی های میکروبی بیشترین نگرانی محل کارهای مرتبط با غذا را به خود اختصاص داد، HACCP جایی ویژه و دوست داشتنی در میان آن واحدهای صنفی باز کرد که دوست نداشتند مشتریان خود را بیمار آلودگی های میکروبی دیده و یا نتیجه آزمایشات میکروبی مواد غذایی خویش را مثبت مشاهده نمایند.
در واقع، از آنجا که HACCP اساس کار خود را بر پیشگیری و ممانعت از ورود میکروارگانیزم های بیماریزا به جهاز هاضمه مصرف کنندگان مواد غذایی متمرکز کرده است، به مراتب بهتر از بازرسی هایی که بیشترین تکیه خود را بر حواس سه گانه بویایی، بینایی و لامسه استوار می سازند، سه حسی که قادر به تشخیص بسیاری از میکروارگانیزم های ندیدنی نیستند، قادر است کاری کند که نتیجه آزمایشات میکروبی اخذ شده از مواد غذایی گوناگون مثبت و بر خلاف میل تولید کننده یا توزیع کننده مواد غذایی نباشد.
روی این حساب، همانگونه که به متصدیان و مدیران واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذایی که دوست دارند کارشناسان بهداشت از آن ها ایرادات کمتری بگیرند توصیه می شود که با دفاتر خدمات سلامت، قرارداد همکاری منعقد نمایند، به گروهی از ایشان که مایل هستند نتیجه آزمایشات میکروبی گرفته شده از مواد غذاییشان مثبت نباشد اکیدا پیشنهاد می شود که تهیه و تدوین دستورالعمل های HACCP و اجرای آن ها را در دستور کار خود قرار دهند.

مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.