"بهداشت محیط" و "محیط زیست"(کد 0031)
اوضاع و احوال "بهداشت محیط" و "محیط زیست" کشور ما اصلا تعریفی نیست. مصادیق این ادعا فراوانند که برای نمونه به چند مورد از آن ها اشاره می شود:
الف- آلودگی هوا: وضعیت اکثر شهرهای بزرگ کشور ما خوب نیست. در واقع، ساکنین این شهرها بیش از آنکه هوای پاک استشمام نمایند، از هوای آلوده ای که مقادیر ذرات معلق، منوکسید کربن، اکسیدهای ازت و ... بیش از حد مجاز دارند بهره می برند.
ب-مدیریت پسماند: حتما شما هم پیمانکاران شهرداری و زباله دزدهایی را که تا کمر در مخازن زباله خم شده و پسماندهای خشک به درد بخور را از دل زباله های تر جمع می کنند دیده اید. آن هایی که بر گمان "درستش هم همین است!" هستند در اشتباهی فاحش به سر می برند.
شیوه دفع زباله بیشتر شهرهای بزرگ و کوچک نیز دفن بهداشتی است که در اغلب قریب به اتفاق موارد به طریق غیر بهداشتی صورت می گیرد.
جدا از اینکه دفن بهداشتی از عقب مانده ترین طرق دفع زباله محسوب شده و در عمل جز دفن کردن پول کار خاصی صورت نمی دهد( بعضی از چیزهایی که در دفن بهداشتی در دل زمین قرار داده می شوند ارزش اقتصادی بالایی دارند)، نگرانی بسیار زیادی بابت ورود شیرابه زباله های تر به منابع آب زیرزمینی و آلوده شدن این آب ها وجود دارد( تصفیه شیرابه از سخت ترین تصفیه های آب های آلوده است)
ج- بهداشت مواد غذایی: عملکرد وزارت بهداشت در رسیدگی به اوضاع و احوال بهداشتی رستوران ها، چلوکبابی ها، آش و حلیم، نانوایی ها، شیرینی فروشی ها، استخرها و ... هرگز به گونه ای نبوده است که خیال مشتری ها تخت "بیمار نخواهم شد" گردد.
وزارت بهداشت با اعتراف به اقدامات ناکافی، از نظر کمی و کیفی، در نظارت اماکن فوق و بسیاری دیگر از صنوف از بخش خصوصی یاری خواسته و به دفاتر خدمات سلامت مجوز کار داده است.
طرح دفاتر خدمات سلامت عملا طرحی شکست خورده است، زیرا این دفاتر از سویی حقوق بگیر اماکن و صنوف هستند و از طرفی می بایست، طبق قانون، وفق آیین نامه ها و مقررات و دستورالعمل های وزارت بهداشت اعمال کنترلی و نظارتی خود را صورت دهند.
دفاتر خدمات سلامت از طرفی نگران هستند که در صورت گزارش عیوب و ایرادات بهداشتی صنوف و اماکن، در کسب درآمد دچار مشکل شوند و از طرفی هراس این را دارند که در صورت پنهان نمودن مسائل و مشکلات عیانی که محتاج بیان است!، مورد مواخذه مقام بالادستی قرار گرفته و در عوض صنف و مکان ایراد دار، واحد صنفی خود را پلمپ شده مشاهده نمایند.
این وحشت دو سویه مانع از این شده که دفاتر خدمات سلامت کار خاصی، که خیال مردم را تخت "ارتقا کیفیت بهداشت صنوف و اماکن" نماید، صورت دهند.
از شما دعوت می شود از مزایای عضویت رایگان در کانال تلگرامی "ارتقا کیفیت بهداشت صنوف و اماکن" بهره مند شوید:
به عبارت دیگر، اغلب قریب به اتفاق دفاتر خدمات سلامت برای اینکه سیخ و کباب را سالم نگه دارند مجبور شده اند اماکن و صنوفی که وزارت بهداشت "بد" می داند را "بد" معرفی کرده و با "خوب های" شناخته شده توسط وزارت بهداشت، همچنان "خوب" تا نمایند.
این موضوع باعث شده که بسیاری از صنوف و اماکن، کیفیت بازرسی های داخلی خود، که توسط بازرس بهداشت استخدامی، نه انتصابی وزارت بهداشت، صورت می گیرد را بسیار فراتر و مثمر ثمرتر از فعالیت های دفاتر خدمات سلامت دانسته و تنها به آن ها روی خوش نشان دهند.
آنالیز خطر نقاط کنترل بحرانی که می تواند کمک حال صنوف و اماکن مرتبط با غذا بوده و از آلودگی غذا به عوامل میکروبی مختلف، به میزان زیادی، ممانعت به عمل آورد نیز به دلایلی، از جمله دارا بودن بار مالی، در کشور ما بخوبی جا نیفتاده است.
د- آب و فاضلاب: حتما داستان غم انگیز سیل شهرهای واقع در استان های بوشهر و اهواز را می دانید و آگاه هستید که چگونه طی بارش های سنگین، فاضلاب به همراه آب وارد خانه و زندگی بسیاری از مردم می شود.
متاسفانه، وقتی سال ها پیش، متولیان آب های سطحی و فاضلاب از هم جدا شدند کمتر کسی متوجه مشکلات مناطقی که دارای شبکه جمع آوری مشترک( شبکه ای که آب باران و آب های سطحی را، یکجا، جمع می کند) گردید.
در عمل، با جداسازی متولیان آب و فاضلاب و آب های سطحی از هم، که اولی به شرکت های آب و فاضلاب رسید و دومی از آن شهرداری شد، شبکه های مشترک و نیمه مشترک بی متولی و یتیم شده و مردم بهره مند از آن ها ندانستند برای گله گذاری باید سر از شهرداری در بیاورند یا سراغ آب و فاضلاب بروند.
جدا از این موضوع، با مشکل دفع فاضلاب های صنعتی و شهری به بسیاری از منابع آب پذیرنده روبرو هستیم؛ مشکلی که هم بسیاری از منابع آبی کشور را غیر قابل استفاده کرده و هم باعث شده هزینه تصفیه در بسیاری نقاط کشور ما قابل مقایسه با بسیاری از سرزمین های غربی نباشد.
معضل از بین رفتن ماهیان و آبزیان ارزشمند و دارای منافع اقتصادی که هر چند وقت یکبار با ورود فاضلاب ها اتفاق می افتد نیز از جمله داستان های غم انگیزی است که، متاسفانه، گوش بیشتر ما از شنیدن آن ها زیادی پر شده است.
ه- سمپاشی و طعمه گذاری: امروزه سمپاشی و طعمه گذاری توسط شرکت های زیادی انجام می شود.
متاسفانه، تشخیص اینکه یک شرکت، صاحب توان علمی، عملی، تجربی برای مبارزه با انواع و اقسام آفات است را نباید کاری که از عهده هر صاحبخانه ای بر می آید به حساب آوریم.
در این باب باید گفت که جدا از اینکه شمار قابل توجهی از شرکت های سمپاشی و طعمه گذاری مجوز انجام کار ندارند، تعداد زیادی از آن ها، به دلیل بار مالی، کار را با استفاده از کارگرانی که چون تحت نظارت مسئول فنی نیستند اقدامات احتیاطی را جدی نمی گیرند جلو می برند.
در این زمینه، نکته نگران کننده این است که بسیاری از خانواده ها نمی دانند سمپاشی و طعمه گذاری، یک شمشیر دولبه است که می تواند علاوه بر موش ها و حشرات، از بین برنده حیات انسانی هم باشد.
به عبارت دیگر، بسیاری از خانوارها که از مصرف سموم غلیظ و پر و پیمان و بودار خوششان می آید در جریان این موضوع نیستند که نه تنها مصرف سموم بیش از حد، مقاومت آفات را بالا برده و کار مبارزه با آن ها را سخت می سازد، بلکه این امر می تواند خطر مسمومیت ساکنین خانه و حیوانات خانگی را هم به همراه داشته باشد.
چه باید کرد؟معلوم است که وفق آنچه گفته شد نمی توان خیلی هم روی کمک دولتی ها حساب کرد و بهتر است مسائل و مشکلات با بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی واقعی، نه صوری، حل و فصل گردد.
الف- آلودگی هوا: استفاده از وسایط نقلیه عمومی، خارج نشدن از خانه در هنگام آلودگی هوا و معاینه فنی به موقع اتومبیل از راهکارهای مبارزه با آلودگی هوا هستند که به اصطلاح، بیش از دولتمردان، دست مردم را می بوسند.
برای استفاده هر چه بیشتر از وسایل نقلیه عمومی باید آلاینده های اتومبیل را خوب بشناسیم. این شناخت باعث می شود که آلاینده هایی که از اتومبیل ها خارج شده و هوای تنفسی انسان ها را آلوده می کنند را واقعیت کتمان ناپذیر، نه شایعه، به حساب آورده و به سهم خود جلو شیوع بیماری های مربوط به مجاری تنفسی و ریه، به ویژه سرطان، را بگیریم(" آلاینده های اتومبیل" و "معنی و مفهوم کاتالیست" را از همینجا می توانید دیده و از ارزش و اهمیت معاینه فنی اتومبیل، علاوه بر استفاده بیشتر از وسایط نقلیه عمومی، آگاه شوید)
خارج نشدن از خانه، جز در مواقع ضروری، را باید در هنگام آلودگی هوا جدی گرفت. بنابراین، به شما توصیه می کنیم که روزانه به سایت ما سر زده و از همینجا در جریان شرایط هوا قرار بگیرید( فعلا فقط ساکنین تهران می توانند از مزایای این بخش بهره مند شوند)
معاینه فنی نیز از کارهایی است که باید جدی گرفته شود. در این زمینه، خوب می دانیم که اکثر افراد جامعه راغب به انجام این مهم نیستند. با این حال، ذکر خاطره ای از یک ایرانی دوست داشتنی، شاید، بتواند شما را از طرز تفکر فعلی خارج نماید:
با عشق به معاینه فنی، حسابی تعجب مرا برانگیخته بود. وقتی با خنده به او "در حالی که همه از معاینه فنی بیزار بوده و از آن فراری هستند، تو چطور عاشق معاینه فنی هستی؟" را گفتم، جواب داد:
صادقانه اعتراف می کنم که از فنی ماشین زیاد سر در نمی آورم. اگر هر چند وقت یکبار بخواهم ماشین را تعمیرگاه برده و "چه اش است؟" بگویم، کلی پول می گیرند و جواب درستی هم نمی دهند. بد است با تعرفه دولتی( که چیزی نمی شود) آدم از عیب و ایراد ماشین سر در بیاورد و قبل از اینکه این عیوب، کار دست خود آدم یا دیگران بدهد رفع و رجوع شوند؟
ب- مدیریت پسماند: نمی دانیم که اصطلاح "پسماند صفر" را شنیده اید یا نه! اصطلاح "پسماند صفر"، امروزه در بسیاری کشورهای دنیا هواخواهان فراوان دارد. اصطلاح "پسماند صفر" بیانگر این است که چون از هر زباله ای می توان استفاده کرد، دفع زباله امری کاملا بی معنا می باشد.
درست است که ما فعلا تا رسیدن به ایده "پسماند صفر" فاصله ای طولانی داریم، اما اگر بخواهیم، می توانیم مقدار و حجم زباله هایی که هر روز از خانه بیرون می اندازیم را تا میزان قابل ملاحظه ای کم کنیم.
پسماندها در ایران به دو دسته خشک و تر تقسیم می شوند، که انصافا تقسیم بندی غلطی است! با این حال، هم بیشتر پسماندهای تر را می توان از خانه، تحت عنوان زباله، خارج نکرد و هم می توان این کار را با زباله های خشک صورت داد.
اگر پسماندهای تر بدرستی جداسازی شده باشند و در داخلشان زباله های عفونی و خشک یافت نشوند، براحتی قابلیت کودسازی دارند.
به عبارت دیگر، شما می توانید به آسانی از پسماندهای تر خود کود درست کرده و زحمت بیرون بردن زباله های اینگونه را از دوش خود بردارید.
پیشنهاد ما این است که اگر دستتان حسابی به دهانتان می رسد نسبت به خرید کمپوست سازهای مدرن خانگی و صنعتی اقدام نمایید و اگر هم مایلید برای اینکار خیلی هزینه نکنید می توانید کمپوست ساز معلق یا جعبه نگهداری ورمی کمپوست و یا مینی کمپوست ساز طرح بوکاشی سفارش دهید.
پسماندهای خشک را می توانید به غرفه های بازیافت تحویل دهید. با این حال ممکن است حجم زیاد آن ها آزارتان دهد. برای کوچک سازی حجم بطری های دوغ، نوشابه و آب معدنی می توانید "کاب" را خریداری نمایید. البته لازم به توضیح است که کم حجم سازهای آسان بطری فعلی فقط قادر به کوچک سازی بطری های آب معدنی هستند و ممکن است کم حجم سازهای دوغ و نوشابه بعدها در زمره تولیدات ما در آیند.
ج- بهداشت مواد غذایی: متصدیان، مدیران و دست اندرکاران مواد غذایی که در کار تهیه و تولید غذا هستند باید بیشتر یاد گرفته و آموخته های خویش را بیشتر در عمل به کار ببندند. در این زمینه، علاوه بر اینکه ما توصیه اکید داریم که حتما اخذ گواهی نامه "آموزش بهداشت" را در دستور کار قرار دهید، بهتان پیشنهاد می نماییم که از کانال تلگرامی رایگان ما، ارتقا کیفیت بهداشت صنوف و اماکن، بهره کافی را ببرید.
( علیرغم اینکه این کانال، تخصصی مدیران و دست اندرکاران چلوکبابی ها، فست فودها، آش و حلیم، شیرینی پزی ها، رستوران ها و ... است، تمام افراد علاقمند به مقوله "بهداشت مواد غذایی" می توانند از مندرجات کانال بهره مند شوند)
علاوه بر این، مدیران و دست اندرکاران مایل به سالم نگه داشتن مشتریان خود، در حد امکان، بهتر است اضافه بر تن دادن به بازرسی های صورت گرفته توسط کارشناسان وزارتخانه و پرسنل دفاتر خدمات سلامت، تهیه و اجرای دستورالعمل "آنالیز خطر کنترل نقاط بحرانی" را هم جدی قلمداد کنند.
افراد معمولی که مایلند در داخل خانه و رستوران، غذای سالم بخورند نیز می توانند از امکانات ما بهره مند شوند. توصیه ما در این زمینه این است که علاوه بر عضویت در کانال تلگرامی "ارتقا کیفیت بهداشت صنوف و اماکن"، در قسمت جستجوی سایت "بهداشت مواد غذایی" را وارد کنند.
د- آب و فاضلاب: متاسفانه در حال حاضر دولت بیشترین فعالیت خود را معطوف تصفیه فاضلاب های خانگی شهرها و روستاها کرده و به همین دلیل صنایع و بیمارستان ها و مجتمع های تجاری بسیاری هستند که فاضلاب های خود را بطریق غیر بهداشتی دفع می کنند.
در نادرستی این امر شکی نیست، اما باید انصاف داده و پذیرفت که بخشی از اشخاص حقیقی و حقوقی به دلیل عدم اعتماد به شرکت های مشاوره و پیمانکارانی که خود را کاربلد معرفی می کنند حاضر نیستند که حسابی هزینه کرده و آخر سر همان آش و همان کاسه ابتدای کار را تحویل بگیرند!
ما کار طراحی و اجرای تصفیه خانه را انجام نمی دهیم، اما این قول را می دهیم که دست شما را در دست شرکتی قرار دهیم که هم توانایی علمی درک و فهم مشکل شما را دارد و هم با کمترین قیمت، بالاترین کیفیت را عرضه می کند.
این "مهم" را هم حتما به خاطر بسپارید که اگر مایل هستید کار تصفیه خانه خود را به شرکتی بسپارید، شرکت را ملزم نمایید که هم طراحی پروژه را انجام داده و هم عملیات اجرایی آن را خودش متقبل شود( هیچ ایراد ندارد که از شریک پیمانکار کمک بگیرد، اما بهتر است متقبل پاسخگویی در قبال طرح و اجرا شود تا در صورت بروز مشکل طراح و پیمانکار شما را مرتب به دیگری پاس ندهند!)
شرکت انجام دهنده کار باید پروژه را تا مدتی راهبری کند. این امر هم باعث می شود شما کار راهبری را بیاموزید و هم موجب می گردد، بیاناتی در مایه های "راه اندازیش تا یکماه با خودمان است" موجب دلنگرانی بیشتر طراح و پیمانکار اجرایی شده و آن ها در پروژه شما بیشتر دل به کار بدهند.
( این روزها بهتر است با شرکت هایی که "صفر تا صد کار را خودمان انجام می دهیم" می گویند، کار کنید)
مشکل بسیاری از مردم فاضلاب نیست و آب است. به همین دلیل شمار قابل توجهی از مردم اقدام به خرید دستگاه های تصفیه آب خانگی می کنند. از آنجا که خرید دستگاه های تصفیه آب، بدون اطلاع از مبانی و مقدمات علم تصفیه آب، می تواند برای خریدار گران تمام شود به شما توصیه اکید می کنیم که قبل از هر خریدی از مزیت مشاوره تلفنی ما بهره مند شوید.
ه- طعمه گذاری و سمپاشی: ما کار طعمه گذاری و سمپاشی انجام نمی دهیم.( بیخود اصرار نکنید!) با این حال، اگر می خواهید جهت کاهش هزینه ها، کار سمپاشی و طعمه گذاری را خودتان انجام دهید می توانید از امکانات مشاوره تلفنی ما کمک بگیرید.( اگر می خواهید از سم "آیکن" استفاده کنید حتما با ما مشورت نمایید)
جدا از این موضوع، در صورتی که ساکن تهران یا استان تهران هستید و وفق تمایل شما، ما شرکت صاحب صلاحیتی را معرفی می کنیم که کار طعمه گذاری و سمپاشی خانه یا محل کار شما را انجام دهد( دست کم مسئول فنی و مجوز کار دارد!)
اگر هم بخواهید محکم کاری کنید، می توانید از ما جهت نظارت بر اعمال سمپاشی و طعمه گذاری یک شرکت دعوت به عمل آورید( مسلم است که رایگان در خدمت شما نخواهیم بود!)
و- انرژی های نو: ما در کار انرژی های نو نیستیم و فقط در زمینه تهیه و تولید واحدهای بیوگاز خانگی فعالیت داریم. حتی اگر متقاضی بیوگاز نیستید بهتان پیشنهاد می کنیم که "بیوگاز چیست و برای چه خوب است؟" را ببینید.
ظ. کرونا: حتما به کرات "پزشکان و پرستاران در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند" را زیاد شنیده اید. این امر کلا غلط است زیرا فعالین عرصه های پیشگیری و بهداشت باید در خط مقدم مبارزه باشند و پرستاران و پزشکان محترم باید کار پشتیبانی را انجام دهند( هم آغاز نام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گواهی بر این مدعا است و هم ضرب المثل انگلیسی "یک اونس پیشگیری بهتر از یک پوند درمان است" بر این نکته تاکید می کند)
اینکه چرا فعالین عرصه های بهداشت و پیشگیری، در کشور ما، در خط مقدم مبارزه قرار نگرفتند به خاطر این بود که طی سال های طولانی سایه کادر درمان بر سر کادر بهداشت گسترده بوده و فعالین عرصه های بهداشت هم از لحاظ دستمزد و درآمد و هم از لحاظ میزان ارزشگذاری اجتماعی با پزشکان حسابی مو می زدند!
روی این حساب بود که با ورود کرونا، نمی شد جهت عوض کرده و به مناسبت شرایط جدید به فعالین عرصه های پیشگیری "بفرما" زد. این موضوع، جدا از اینکه نیاز داشت حقوق و دستمزد فعالین عرصه های بهداشت به یکباره تغییر چشمگیری پیدا کند می طلبید که در مدتی کوتاه پزشکان محترم یاد بگیرند که دیگر نباید به شاغلین امور بهداشتی به چشم دیروز نگاه کنند.
کوتاه سخن اینکه کار درمان را پزشکان و پرستاران باید انجام دهند، اما اگر مایل هستید کرونا نگیرید بهتر است روی امثال ما حسابی ویژه تر باز کنید.
لذا، به شما توصیه می شود که با وارد کردن کلمه "کرونا" در قسمت جستجوی سایت، از اقدامات پیشگیرانه ای که موجبات عدم ابتلا به کرونا را فراهم می آورد اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
ح- ماسک: علاوه بر همه آنچه گفته شد ماسک چیزی است که حتی قبل از قضیه کرونا با آلودگی هوا پیوند خورده بود. اگر مایل هستید در باره ماسک بیشتر اطلاع کسب کنید و بدانید ماسک ها چه فرقی دارند و کدام ها پوشیدنی تر هستند، اینجا را کلیک کنید.
اگر جواب خود را نگرفتید، در قسمت جستجو کلمه "ماسک" را تایپ کرده و از طریق عناوین مقالات به آنچه می خواهید دست پیدا نمایید.
دیگر چه؟
همانطور که متوجه شدید یکی از کارهای ما دادن مشاوره در زمینه "بهداشت محیط" و "محیط زیست" است. این مشاوره می تواند مورد استفاده دانشجویانی که می خواهند پروژه شان بعد از دفاع به مصرف درآمدزایی برسد هم خورده و علاوه بر این قابلیت استفاده توسط آن هایی که مایلند در زمینه های تخصصی "بهداشت محیط" و "محیط زیست" سرمایه گذاری کنند را دارد. قطعا سی هزار تومان هم برای خود پولی است( اصلا با حرف هایی در مایه های "سی هزار تومان که پولی نیست" موافق نیستیم! صدقه که نمی گیریم!) اما برای کسی که می خواهد سرمایه گذاری کلان و با مبلغ بالا کند یا بعدها از کارش پول در بیاورد کاملا به صرفه است که دلایل منطقی برای بی خیال یا مصر شدن پیدا نماید.
حرف آخر
ما بعضی از اطلاعات و مطالب زیست محیطی غیر تخصصی را در وبلاگ زیر آورده ایم:
www.delnebeshtever1.blogfa.com
چون این وبلاگ با دستمایه طنز سراغ مسائل و موضوعات گوناگون ورزشی، هنری، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... رفته است، شاید مطالعه مطالب را خالی از لطف نبینید.
از آنجا که ما معتقدیم رعایت برخی از موارد دم دستی مرتبط با مقوله های بهداشت و محیط زیست می تواند اتفاقات خوبی را رقم زده و جلو برخی پیشامدهای بد را بگیرد، اینستاگرام خود را فقط به درج اطلاعات این دو مقوله اختصاص داده ایم. خوشحال می شویم که ما را، با نام behdashtemohitedamedasti، در این شبکه اجتماعی تعقیب نمایید.
انتقادات، پیشنهادات و درخواست های خود را از طریق پیامک، واتس آپ و ای میل زیر ارسال نمایید:
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
09122039437
مطمئن باشید که حتی اگر پذیرنده انتقادات و پیشنهادات شما نباشیم، پاسخگوی هر آنچه از سوی شما عزیزان به ما می رسد خواهیم بود.
در ضمن، اگر گمان می کنید این سایت، سایت ارزشمندی است و ارزش مراجعه مجدد را دارد، می توانید "نیم مقاله" را ببینید.
موفق و موید باشین
و
با "بهداشت محیط دم دستی"
همیشه دم دست شما خواهیم بود!
مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.
نکته اول: چنانچه متن بالا نیاز شما را بر آورده نکرده است، کلیدواژه خود را در قسمت جستجو( بالای صفحه) وارد کرده و مقالات مرتبط با خواسته خود را ملاحظه نمایید. شاید یکی از آن ها بر طرف کننده نیاز شما باشد
نکته دوم: در صورت تمایل به اخذ مشاوره تلفنی از قوانین مشاوره، مندرج در بالای صفحه یا صفحه نخست، کسب اطلاع نمایید.
نکته سوم: چنانچه مایل هستید فعالیت خود را با صرف هزینه ای معقول در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید، لطفا اینجا را کلیک کنید.
نکته چهارم: در صورت تمایل به حمایت ما می توانید هر مبلغی که دوست دارید را به کارت شماره 6274121169882354 به نام محمد نصرت ماکویی واریز کرده و در زمره حامیان مالی ما در بیایید.