چاپ
بازدید: 4442

مدرن شدن و پیشرفت معایبی هم دارد!یکی از مهمترین جنبه های این معایب آلودگیی است که ساکنین زمین را تحت تاثیر قرار می دهد!آلودگیی که در زمین,آب و هوا اتفاق می افتد.

با افزایش جمعیت و ازدیاد تقاضا برای غذا و دیگر ضروریات زندگی,افزایشی در مقدار زائدات روزانه تولیدی توسط هر شهروند صورت گرفته است.این زائدات در نهایت به داخل اماکن جمع آوری زباله رفته و از آنجا توسط شهرداری ها به اماکن دفن یا انباشت منتقل می شوند.هرچند یا به سبب وجود مراکز پراکنده و خرد تولید زایدات و یا به سبب ناکافی بودن زیر ساخت ها تمامی زایدات تولیدی جمع آوری نشده و به زباله دانی های نهایی منتقل نمی شوند.اگر این مرحله مدیریت و دفع به درستی انجام نشود, می تواند مشکلات جدی را برای تندرستی بوجود بیاورد و برای محیط اطراف نیز خطر آفرین باشد.

Freetown2int
ضایعاتی که بدرستی مدیریت نمی شوند و می توانند به ویژه شامل مدفوع و دیگر مایعات و ضایعات جامد حاصل از خانه ها و اجتماعات باشند خطرات جدی تندرستی ایجاد می کنند و منجر به گسترش بیماری های عفونی می گردند.زباله های پراکنده مگس ها,جوندگان و دیگر موجوداتی را جلب می کند که موجبات گسترش بیماری ها را فراهم می آورند.معمولا این زباله مرطوب است که تجزیه شده و بوی بد تولید می کند.این امر شرایط غیر بهداشتی را بوجود می آورد و به افزایش مشکلات تندرستی کمک می کند.شیوع طاعون در شهرهایی که کثیف نگاهداشته می شوند مثال خوبی از گسترش بیماری های عفونی نشات گرفته از عدم جمع آوری صحیح زباله است.ضایعات پلاستیکی نیز بیماریزا هستند.با این حساب است که زایداتی که روز به روز بیشتر و بیشتر تولید می شوند باید توسط روشهای پیشگیری کنترل شوند.
تاثیرات زائدات جامد بر تندرستی
گروه در معرض خطر دفع غیر علمی مواد زاید جامد , افراد ساکن در جاهایی هستند که روش دفع مواد زائد جامد آنجاها مناسب نیست!این افراد کودکان پیش دبستانی,کارگران و رفتگرانی که با مواد زائد جامد سر و کار دارند و کارگرانی که به زباله های عفونی و سمی دست می زنند هستند.دیگر گرو ههای در معرض خطر بالا کسانی هستند که نزدیک زباله دانی ها زندگی می کنند زیرا هر آن منابع تامین آب آن ها می توانند توسط نشت حاصل از اماکن دفن یا زباله دانی آلوده شود.زایدات جامد جمع نشده خطر جراحت و عفونت را هم افزایش می دهند.
به ویژه زایدات خانگی آلی تهدیدی جدی به شمار می آیند زیرا تخمیر شرایط مطلوبی را برای بقا و رشد عوامل بیماریزای میکروبی فراهم می کند.دست کاری مستقیم مواد زاید جامد منجر به انواع گوناگون بیماری ها و عفونتهای مزمن در کارگران و رفتگران و زباله دزدها و جمع کننده های آت آشغال می شود که از بقیه افراد جامعه آسیب پذیر ترند.
در معرض زائدات خطرناک قرار گرفتن نیز بر تندرستی انسان اثر سوء دارد!در برابر این آلودگی بچه ها آسیب پذیر ترند!در حقیقت تماس مستقیم با این زائدات بیماری ایجاد می کند زیرا مواد شیمیایی رها شده از این زائدات مسمومیت های شیمیایی را بوجود می آورد.مطالعات گوناگون انجام شده در قسمت های مختلف دنیا ارتباط بین سلامتی و زائدات خطرناک را نشان داده است.
زائدات صنعتی و کشاورزی نیز می توانند مشکلات جدی برای تندرستی ایجاد نمایند.به غیر از این دفع با هم زائدات خطرناک صنعتی و زایدات شهری می تواند مردم را در معرض خطرات شیمیایی و رادیواکتیو قرار دهد.زباله های جمع نشده راه رواناب های سطحی را مسدود می کند و توده های آب راکدی را تشکیل می دهد که محل زاد و ولد عوامل مسبب بیماری است.ضایعات ریخته شده نزدیک منابع آب موجبات آلودگی منابع آب سطحی یا زیر زمینی را فراهم می آورند.ریختن مستقیم زباله به رودخانه,دریاچه و دریا منجر به تجمع مواد سمی در زنجیره غذایی از طریق گیاهان و حیواناتی که از آن ها تغذیه می کنند می شود.
دفع زباله های پزشکی و بیمارستانی نیازمند توجه ویژه ای است زیرا این مواد خطرات عمده ای را برای سلامتی ایجاد می کنند.زباله های تولیدی بیمارستانی,مراکز مراقبت های پزشکی, آزمایشگاههای پزشکی و مراکز پژوهشی همچون سوزن های دور ریختنی سرنگ ها, بانداژها, سنبه جراحی,گچ و دیگر انواع زباله های عفونی اغلب با قوانین زباله های غیر عفونی دفع می شوند.
مراکز دفع و بی خطر سازی پسماندها برای همسایگانشان خطرناکند.کارخانجات سوزاندن ناقص آلودگی هوا ایجاد می کنند و مراکز دفنی که به گونه ای نامناسب طراحی و مدیریت می شوند انواع حشرات و جوندگانی که بیماری ها را گسترش می دهند به خود جلب می کنند. ایده آل آنست که این مراکز فاصله ایمنی مناسبی از سکونتگاههای انسانی داشته باشد.مراکز دفن باید به خوبی آستر زنی و دیوارکشی شوند تا امکان نشتشان به منابع آبی زیرزمینی نزدیک از بین برود.
بازیافت, خطرات تندرستی زیادی را به همراه دارد! اگر بخوبی مورد مراقبت قرار نگیرد.کارگرانی که با زباله هایی کار می کنند که حاوی مواد شیمیایی یا فلزی هستند ممکن است مجاورت با مواد سمی را تجربه کنند.دفع زباله های پزشکی و بیمارستانی نیاز به توجهی ویژه دارد زیرا این زباله ها می توانند برای سلامتی بسیار خطرناک باشند!به عنوان نمونه هپاتیت B و C می توانند از طریق زخم های ایجاد شده از سرنگ های دورریخته شده به انسان ها سرایت نماید!آشغال دزدها و کسانی که از زباله دانی ها آت و آشغال جمع می کنند و به طور کلی کسانی که در زباله دانی ها به جستجوی مواد بازیافتی می پردازند ممکن است جراحت هایی پیدا کنند و به عوامل ایجاد کننده این بیماری ها مبتلا شوند.
بیماری ها
مواد شیمیایی ویژه که بدون بی خطر سازی دفع می شوند و از میان آنها می توان به سیانیدها, جیوه و بی فنیل های پلی کلرینه اشاره کرد فوق العاده سمی هستند و مجاورت با آنها موجب بیماری یا مرگ می شود.برخی از مطالعات افزایش سرطان را در کسانی که در معرض زائدات خطرناک بوده اند نشان داده است.بسیاری از مطالعات انجام شده در نقاط مختلف دنیا نیز رابطه سلامتی و زباله های خطرناک را نشان داده است.
نقش پلاستیک ها
استفاده غیر بهداشتی و دفع پلاستیک ها و اثرات آن روی سلامتی انسان یک موضوع مورد توجه شده است.پلاستیک های رنگی مضر هستند زیرا رنگدانه های آنها را فلزات سنگین فوق العاده سمی تشکیل می دهند.برخی از فلزات مضر که در پلاستیک ها یافت می شوند عبارتند از:مس,روی,کرم, کبالت,سلنیوم و کادمیوم.در اغلب کشورهای صنعتی تولید و استفاده از پلاستیک های رنگی قانونا قدغن است.در هند دولت هیماچال پرادش استفاده از پلاستیک ها را در ایالت لاداخ ممنوع کرده است و سایر ایالتها باید این رویه را الگوی خود قرار دهند.
رویه های پیشگیری
روشهای مناسب دفع زباله مد نظر قرار گرفته تا اطمینان حاصل شود که زباله بر محیط اطراف تاثیر گذار نبوده و برای سلامتی مردمی که در آنجاها زندگی می کنند مشکل ساز نیست.
در سطوح خانگی جدا سازی مناسب زباله انجام می شود و در این جداسازی باید اطمینان حاصل شود که تمامی مواد آلی برای کمپوست جداسازی شده اند که بدون شک بهترین روش دفع صحیح این بخش از مواد زاید جامد است.در حقیقت بخش آلی مواد زائد جامد سریعتر تجزیه می شود,حشرات را جذب می کند و بیماریزا است.مواد زاید آلی می توانند تجزیه شده و تبدیل به کودی شوند که مورد استفاده قرار می گیرد.
مخاطرات شغلی مرتبط با دستکاری زباله ها
عفونت ها
عفونت های پوست و خون از تماس مستقیم با زباله حاصل می شوند و از زخمهای عفونی می آیند.
عفونت های چشم و دستگاه تنفسی از گرد و غبار آلوده می آیند و به ویژه در عملیات دفن زباله ایجاد می شوند.
بیماری های مختلفی که در نتیجه گاز گرفتگی حیواناتی که از زباله تغذیه می کنند ایجاد می شود.
عفونت های روده ای که توسط مگس هایی منتقل می شود که از زباله تغذیه می کنند.
امراض مزمن
کارکنان زباله سوزها در معرض بیماری های مزمن تنفسی هستند که از آن میان می توان به سرطان هایی اشاره نمود که در نتیجه مجاورت با گرد و غبار و ترکیبات خطرناک ایجاد می شوند.
حوادث
مشکلات استخوانی و ماهیچه ای بوجود آمده از حمل کانتینرهای سنگین
زخمهای عفونی منتج از سر و کار داشتن با مواد تیز
مسمومیت ها و جراحت های شیمیایی منتج از تماس با مقادیر کم زباله های خطرناک شیمیایی مخلوط شده با زباله های معمولی
سوختگی ها و جراحت های دیگر حوادث شغلی ایجاد شده در اماکن دفع یا از انفجار گاز متان در اماکن دفن
*قابل توجه اعضای محترم کمپین "هر روز یک زباله!"