بوکاشی(کد 0260)
چطور کار می کند
در یک سطل بوکاشی، به سادگی زائدات غذایی را با پخش یک مخلوط بوکاشی، لایه بندی نمایید. به سبب سطل هوابند و حضور میکروارگانیزم ها در مخلوط بوکاشی، مواد زائد تخمیر می شوند؛ مواد زائد در این مرحله تجزیه نمی شوند. میکروارگانیزم های مخلوط اطمینان می دهند که مواد زائد دچار گندیدگی و فساد نمی شوند. با کامل شدن فرآیند کمپوست سازی، مواد زائد به بیرون حمل شده و زیر خاک دفن می شوند. در حضور اکسیژن، میکروارگانیزم ها تجزیه مواد زائد را شتاب می بخشند و خاک زنده مملو از مواد مغذی تامین می کنند. در طی فرآیند تخمیر داخل سطل، به سبب محتویات آب مازاد زهکشی شده در پایه سطل که می تواند با شیر بیرون بیاید، کاهش حجم مواد زائد رخ می دهد. این مایع شگفت انگیز بوکاشی پر از مواد مغذی است و میکروارگانیزم هایی دارد که می توانند در باغ و اطراف خانه مورد استفاده قرار گیرند.
بوکاشی یک سیستم است که بطور قابل ملاحظه فرآیند کمپوست سازی را شتاب می بخشد.
چه را من می توانم کمپوست کنم؟
تمام زائدات آشپزخانه( که کمپوست سازی بوکاشی را دارای منافع عمده در هنگام استفاده روی مزارع کرم و کمپوست سازی سنتی می کند) را می توان مورد استفاده قرار داد؛ هر چند بهترین کار این است که استخوان های بزرگ و مقادیر زیاد مایعات مورد استفاده قرار نگیرند.
میوه و سبزی
غذای آماده
گوشت پخته و نپخته و ماهی
مواد لبنی
تخم مرغ
نان
دانه های قهوه
تی بگ ها
گل ها و بافت های پژمرده
راهنمای گام به گام کمپوست سازی بوکاشی
1- با دستگیره قائم، شبکه پلاستیکی را در لبه نزدیک کف سطل، دارای موقعیت نمایید. شیر باید در موقعیت بسته باشد.
2- زائدات آشپزی را در سطل قرار داد و یک مشت مخلوط بوکاشی را روی هر لایه از زائدات بپاشید. به عنوان راهنما، تقریبا یک قاشق غذا خوری از مخلوط برای هر فنجان از زائدات کفایت می کند. وقتی مواد غذایی دارای پروتئین بالا از قبیل گوشت، ماهی، پنیر و تخم مرغ اضافه می کنید، مقدار بیشتری از مخلوط را مورد استفاده قرار دهید.
3- چک کنید تا در در همه زمان ها بسته و آب بند باشد.
4- با استفاده از شیر کف سطل، بطور مرتب مایع بوکاشی تولیدی را زهکشی نمایید.
5- این فرایند لایه بندی را تکرار کنید تا سطل بوکاشی کاملا پر شود.
6- با پر شدن، زائدات آماده مدفون شدن می گردند.
7- اگر دو سطل بوکاشی دارید، فرآیند را با دومین سطل ادامه دهید و اجازه دهید که عملیات تخمیر محتویات سطل نخست کماکان ادامه داشته باشند. زهکشی مایع بوکاشی را کماکان ادامه دهید.
8- بعد از هر استفاده، سطل بوکاشی را بشویید.
دفن زائدات بوکاشی
یک چاله یا ترانشه تقریبا 20 تا 25 سانتیمتری حفر کنید. زائدات بوکاشی را افزوده و با مقداری خاک، مخلوط نمایید. زائدات را کاملا با خاک بپوشانید. دیگر فراموشش کنید. کاری برای انجام دادن ندارید! خاک شما شروع کرده که با یک سطح از میکروب، غنی شود.
برای باغ های تثبیت(کاشته) شده، حفره را در اطراف گیاهان یا بین ردیف ها حفر نمایید.
دقت کنید تا ریشه گیاهان خیلی جوان در تماس مستقیم با کمپوست قرار نگیرد، زیرا این امر می تواند باعث سوزانده شدن آن ها گردد. کمپوستی که تازه حفاری می شود اسیدی است، اما پس از 7 تا 10 روز خنثی می گردد. بهترین کار این است که قبل از کاشت، دو هفته ای صبر نمایید.
اگر جای کافی برای ایجاد یک حفره در هر زمانی که سطل نیاز به تخلیه پیدا می کند ندارید، می توانید یک کپه کمپوست بوکاشی ایجاد کنید. در این حال، زائدات را در نقطه مشخصی از باغ خواهید ریخت. به مجرد اینکه زائدات کاملا تجزیه می شوند، از آن به عنوان خاک رویین غنی استفاده کنید. زائدات بوکاشی را می توانید به سطل کمپوست معمولی هم اضافه کنید.
مایع بوکاشی
مقدار مایعی که سیستم بوکاشی کمپوست سازی زائدات آشپزی شما تولید می کند وابسته به نوع غذاهایی است که در آن می ریزید. پس، ممکن است مایع تولیدی زیاد یا کم باشد. سبزی ها و میوه ها مقدار مایع را ازدیاد خواهند بخشید. از مخلوط بوکاشی به مقدار زیاد استفاده نکنید، زیرا این امر باعث تولید کم مایع خواهد شد.
مراقب شیر باشید. آن را بیش از سه چهارم دور نچرخانید. اگر فکر می کنید شیر گرفته شده است، آن را با کمک یک سیخ بازگشایی نمایید.
استفاده از مایع
)مایع بوکاشی باید قبل از استفاده، رقیق شود. پس حتما متن زیر را بخوانید.
مایع بوکاشی شامل مواد مغذی حاصل از زائدات غذایی است و دارای میکروارگانیزم های زنده ای است که از آن یک کود رایگان معرکه می سازد.
مایع خیلی قوی است و باید با آب به نسبت 100 به 1 رقیق شود. 100 قسمت آب به یک قسمت مایع بوکاشی تقریبا معادل یک قاشق غذاخوری مایع در یک لیتر آب است.
مستقیما روی شاخ و برگ اعمال نکنید
مایع بوکاشی متمرکز را مستقیما داخل زهکش های حمام و آشپزخانه، توالت و سیستم های سپتیک بریزید. این امر از تشکیل جلبک و تولید بو ممانعت می کند. و به عنوان یک جایزه بزرگ، مایع بوکاشی با ایجاد رقابت بین باکتری های خوب با باکتری های بد، به تمیز کردن آبراه های ما کمک می کند.
مایع بوکاشی وقتی در 24 ساعت بعد از زهکشی از سطل مورد استفاده قرار گیرد، بهترین عملکرد را دارد.
یک سطل یا دو تا؟
ممکن است یک سیستم دو سطلی را ترجیح دهید. یک مزیت استفاده از دو سطل ایجاد راحتی است. اگر فقط یک سطل داشته باشید، وقتی پر از زائدات می شود نیاز به دفن بلافاصله محتویات دارد تا استفاده از سیستم استمرار یابد. در هنگامی که امکان استفاده از سطل دوم هست، زائدات می توانند در زمان راحت تر دفن شوند؛ قبل از اینکه شما سطل دوم را پر بکنید. همچنین، با چرخش سطل های زائدات، زمان بیشتر تخمیر در اختیار شما خواهد بود( به ویژه برای خانوارهایی که زائدات زیاد دارند خوب است) زمان طولانیتر تخمیر، زمان تجزیه در خاک را سریعتر می سازد و به علاوه، مایع بوکاشی شگفت انگیزی تولید می شود.
نشانه های موفقیت
یک سیستم بوکاشی استفاده راحتی دارد و تقریبا غیر محتمل است که مشکلی ایجاد شود. نشانه خوبی که ممکن است متوجه شوید این است که وقتی درب برداشته می شود بوی ملایم ترشی یا سرکه سیب استشمام می گردد.
گاهگاهی، به ویژه برای دوره های تخمیر طولانیتر، یک قارچ پنبه مانند سفید رشد کرده و در سطح، ظاهر می شود. این نیز یک نشانه است که سیستم، خوب کار می کند.
نکات مفید
مقدار زائدات غذایی فاسد یا کپک زده که به سطل بوکاشی اضافه می کنید را به حداقل برسانید.
زائدات غذایی بزرگ را به تکه های کوچکتر شکسته یا خرد کنید.
همیشه در را محکم ببندید و به خاطر داشته باشید که زهکشی مکرر مایع که در ته جمع می شود باید صورت پذیرد.
هر لایه از زائدات غذایی سطل را فشرده کنید تا هوا خارج شود. این کار را می توانید با پوره ساز سیب زمینی یا در گلدان و یا دستی که در کیسه پلاستیک فرو رفته است انجام دهید.
آب یا مایع اضافی، اضافه نکنید.
سطل را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
بعد از هر بار استفاده، سطل را خوب بشویید.
کمپوست سازی های جامعه را مد نظر قرار داده و پروژه های باغبانی حوزه خود را کاملا در نظر بگیرید.
از تجربه این فرآیند نترسید و احساس خوب اینکه چطور این سیستم به بهترین صورت برای شما کار می کند را ارزانی خویش نمایید.
چه نیاز دارم تا شروع کنم؟
یک یا دو سطل بوکاشی و یک کیسه از مخلوط بوکاشی. همینقدر ساده!