41- آیا توده/ سطل کمپوست باید در سایه یا خورشید قرار گیرد؟
یک نقطه آفتابی بهترین است، زیرا گرمای خورشید سرعت تجزیه را ازدیاد می بخشد. هرچند، توده سریع تر خشک می شود و نیاز به آب گیری مکرر تر از توده واقع در سایه دارد.
42- چه زمانی یک توده بیش از حد کوچک گرم می شود؟
برای کمپوست داغ، ما حداقل ابعاد 3 فوت در 3 فوت در 3 فوت را توصیه می کنیم. عایق سازی بالا یا جوانب کمک به نگهداری دما در فرآیند می کند.
43- چطور بدانیم زمان زیر و رو کردن توده کمپوست فرا رسیده است؟
اگر کمپوست داغ درست می کنید، زمانی که درجه حرارت داخلی زیر 100 درجه فارنهایت می رسد زیر و رو کنید.
44- آیا لجن مشکل است؟ نقش آن ها در کمپوست سازی چیست؟
آن ها مشکل فرآیند کمپوست سازی نیستند. آن ها با تغذیه زائدات تازه و در حال فساد، حقیقتا در فرآیند سهیم هستند. مجاورت آن ها با باغ، البته، می تواند مشکل باشد.
45- راحت ترین راه کمپوست سازی چیست؟
یک واحد یا سطل نگهداری، راحت ترین راه کمپوست سازی است.
46- آیا زائدات میوه می توانند کمپوست شوند؟
بله. به همراه مرکبات، بهتر است تا حد امکان پوست ها را خرد کنید تا به تجزیه کمک کنید. آنها را مانند زباله های غذایی دیگر کمپوست کنید.
47- آیا از مواد بیمار برای درست کردن کمپوست باید استفاده کرد؟
به عنوان یک قاعده کلی، بهتر است به کمپوست مواد گیاهی بیمار اضافه نشود تا شانس دوباره آلودگی کاهش یابد.
48- کی کمپوست می تواند مورد استفاده قرار گیرد؟
هنگامی که توده به دمای طبیعی برمی گردد و مواد آلی به راحتی فروپاشی می شوند. در این مرحله شما نباید قادر به تشخیص موادی باشید که در توده اصلی قرار داده اید. فرایند کمپوست توده به طور متوسط 6 تا 8 ماه طول می کشد، هر چند توده ای که بطور ایده آل مخلوط و نگهداری شده باشد ممکن است کمتر از 8 هفته طول بکشد تا تبدیل به کمپوست نهایی گردد.
49- چطور می توانم از کمپوست استفاده کنم؟
کمپوست می تواند برای غنی سازی باغ، بهبود خاک اطراف درختان و درختچه ها، به عنوان اصلاحیه خاک برای گیاهان خانه و بعد از غربالگری، به عنوان بخشی از مخلوط اولیه دانه و یا پوشش بالایی باغچه مورد استفاده قرار گیرد.
50- آیا می توانم هرس های چمنی را که با آفت کش هاآغشته شده اند کمپوست کنم؟
برخی از آفت کش های چمنی ممکن است به مدت ۶ تا ۸ ماه در خاک باقی بماند. با این حال کمپوست فرایند تخریب را تسریع می کند. اگر قطع چمن تحت تاثیر قرار گرفته در مدت حداقل یک سال کمپوست شود، باقی مانده آفت کش ها نباید مشکلی باشد؛ زمانی که کمپوست در باغ یا چشم انداز استفاده می شود.
51- در کمپوست سازی معنی "قهوه ای" و "سبز" چیست؟
کمپوست سازی شامل ایجاد تعادل بین یک ترکیب قهوه ای و یک ترکیب سبز است. سبزها موادی هستند که غنی از نیتروژن یا پروتئین می باشند. آن ها، همچنین، آیتم هایی هستند که تمایل به گرم کردن توده کمپوست دارند؛ زیرا آن ها کمک می کنند که میکروارگانیزم های توده سریعا رشد کرده و تکثیر حاصل نمایند.
قهوه ای ها مواد غنی از کربن یا کربوهیدرات می باشند. کار عمده قهوه ای های توده کمپوست، منبع غذایی بودن برای همه ارگانیزم های دوست داشتنی ساکن خاک است که با میکروب ها کار می کنند تا محتویات توده کمپوست شما را تجزیه نمایند. همچنین، مواد قهوه ای کمک به توده ای شدن می کنند و کمک می کنند به اینکه هوا از طریق توده، فیلتر شود.
52- گوشت، لبنیات و چربی را می توان کمپوست کرد؟
تمام اشکال زائدات آشپزی می توانند کمپوست شوند، ولی ممکن است بخواهید از گوشت، لبنیات و چربی ها رد شوید. این آیتم ها هم در نهایت تجزیه می شوند؛ هر چند در مدت طولانیتر. و، این آیتم ها وجود بوی بد و جلب مگس ها، جونده ها و دیگر آفات ناخواسته را تضمین می کنند.
53- قهوه ای های توده کمپوست کدامند؟
مواد قهوه ای توده کمپوست شامل مواد گیاهی خشک یا چوبی هستند. در اغلب موارد، این مواد قهوه ای هستند یا بطور طبیعی قهوه ای می شوند.
برگ های پاییزی
برگ سوزنی های کاج
ترکه ها و پوست و شاخه های ترد شده درخت
بوریا یا یونجه
خاک اره
ساقه ذرت
کاغذ( روزنامه، کاغذ چاپ و نوشتن، دستمال و بشقاب کاغذی، فیلتر قهوه)
پرزهای خشک کن
پارچه پنبه ای
مقوای موجدار( بدون هر گونه پوشش صیقلی و مومی)
54- سبزها کدام ها هستند؟
مواد سبز کمپوست سازی شامل مواد غالبا مرطوب یا اخیرا رشد کرده هستند. . مواد سبز معمولاً سبز هستند یا از گیاهانی می آیند که در مقطعی سبز بودند. ولی این یک مورد همیشگی نیست.
هرس های چمن
دانه های قهوه و تی بگ ها
خرده های میوه و سبزی
پیرایش از گیاهان چند ساله و سالانه
علف هرزهای سالانه ای که دانه و بذر نداده اند
پوست تخم مرغ
کود حیوانی(گاو، اسب، گوسفند، جوجه، خرگوش، غیره. فضولات گربه و سگ مورد قبول نیست)
جلبک دریایی
55-نسبت سبزها به قهوه ای ها؟
شما اغلب نسبت های ایده آلی را از قهوه ای ها به سبزها می بینید. عموما یک نسبت سه یا چهار قسمت قهوه ای به یک قسمت سبز خوب است، ولی نیاز ندارید که آن را دقیقا رعایت نمایید.
56- اگر کمپوست گرم نمی شود؟
ممکن است نیاز داشته باشید که سبزهای بیشتری وارد توده کنید.
57- و اگر بو گرفته است؟
ممکن است نیاز داشته باشید قهوه ای ها را بیشتر اضافه نمایید.
58- با کمپوست قدیمی( کهنه) چه کنم؟
1- کمپوست جدید بسازید از آن برای درست کردن خاک گلدان جدید یا کمپوست استفاده نمایید.( تشریح زیر)
2- از آن به عنوان مالچ استفاده کنید. از آن به عنوان مالچ در بالای بستر گل یا سبزی استفاده کنید. این امر نه تنها خاک را بهبود می دهد( به ویژه اگر خاک خیلی رسی یا خیلی ماسه ای داشته باشید) بلکه بطور خود بخودی از طریق کرم ها با خاک موجود شما میکس می شود، زیرا آن ها بین لایه ها می آیند و می روند.
3-برای تسطیح باغ از آن استفاده کنید. برای شیب بندی باغ یا حاشیه هم می توانید از آن استفاده نمایید.
4- در ته لایه از ان بطور جزیی استفاده کرده و کف های ظروف یا گلدان های عمیق گیاهان را پر کنید تا مقدار کمپوست تازه ای که برای پر کردن نیاز دارید کم شود.( به ویژه برای گیاهانی که ممکن است نیاز به حرکت عمقی ویژه ریشه نداشته باشند)
5- به عنوان لایه بالایی آن را روی باغچه پهن کنید و تا زمانی که به سختی قابل رویت باشد با شن کش چمن، شن کشی نمایید. این برای باغچه خوب است و برای بهبود خاک توسط کرم ها تخریب می گردد.
6- رشد هویج از آن برای سال بعد استفاده کرده و هویج پرورش دهید. از آنجا که هویج ها به مواد مغذی کمی نیاز دارند، اگر کمپوست قدیمی استفاده شود، ریشه های واقعا بهتری تولید خواهد شد. مواد مغذی خیلی زیاد منجر به هویج های کوچک با بارهای شاخ و برگ در عوض هویج های بزرگتر با شاخ و برگ کمتر می شوند و علاوه بر آن باعث افزایش خطر چند شاخه شدن ریشه می گردند.
7- به عنوان بستر اگر جایی داشته باشید که بتوانید کمپوست را خشک کنید، می توانید آن را به عنوان بستر اسب ها یا گاوها بازیافت کنید و سپس می توانید در تاریخ بعدی و با افزودن کود حیوانی، کمپوست نمایید.
59- چطور از کمپوست قدیمی کمپوست خوب بسازم؟
گام های زیر می توانند در سطل کمپوست شما انجام شوند یا به سادگی در توده کمپوست گوشه حیاط شکل بگیرند.
1- لایه
ترفند اختلاط کمپوست کهنه و تازه را با لایه های یک در میان گروه قدیمی و جدید به کار بگیرید. در این راه، جدید در قدیمی خواهد گندید و منافعی که برای سال بعد می خواهید افزوده می گردد. اگر به سادگی همه کمپوست قدیمی خود را در داخل سطل کمپوست توده نمایید، شما در سال بعد یک سطل پر از کمپوست بی مصرف خواهید داشت. اطمینان داشته باشید که لایه های شما مملو از روزنامه، هرس های چمن، پوست سبزیجات و ... است.
2- اختلاط
انواع موادی که در لایه ها استفاده می کنید را تغییر دهید. برای مثال، می توانید کار را با یک لایه از کمپوست مصرفی آغاز نمایید. بعد از یک لایه کاغذ روزنامه مچاله استفاده کنید. کار را با هرس های پرچین ادامه داده و به کمپوست قدیمی تر برسید. بعد؛ هرس های چمن، زائدات آشپزخانه، کمپوست مصرفی و ... سعی کنید لایه ها را در هر بار در ضخامت بیش از 6 اینچ قرار ندهید.
3- سبک نگه دارید
به طور ویژه ای مهم است که هوا بین لایه ها جریان یابد. پس آن ها را به محکمی پک نکنید و سعی کنید لایه ها را نازک نگهداری نمایید. اگر هوای کافی نتواند به توده نفوذ کند، موادی همانند هرس های چمن به سرعت تبدیل به لایه لجن نامطبوع می شوند.
4- کرم اضافه کنید
کرم ها را، اگر پیدایشان کردید، حتی المقدور در تعداد بالا اضافه کنید، زیرا به مجرد اینکه آن ها تونل در میان کمپوست می زنند و، وفق طبیعت، می خورند و مجددا سکنی می گزینند، کمک به تجزیه می نمایند.
5- افزودن لایه ها را استمرار بخشید
همچنانکه مواد گندیده می شوند، سطح سطل شما افت می کند و شما می توانید مواد بیشتری به مخلوط اضافه کنید
6- با چنگال یا شن کش به هم بزنید
اگر در عوض سطل دارای یک توده کمپوست هستید، باید با استفاده از یک چنگال توده را مرتبا بچرخانید، بطوری که همه مواد به گرمترین قسمت توده دسترسی پیدا کنند. این قسمت معمولا قسمت مرکزی است.
7- پوشش
شما نیاز به پوشاندن توده با یک ورق آب بند همچون پلی اتیلن دارید تا در فصول بارانی از خیلی مرطوب شدن ممانعت به عمل آورد. اگر ندارید، کمپوست شما در مدت طولانیتر آماده خواهد شد، زیرا گرما نمی تواند بطور کارآمدی ایجاد گردد.
8- رطوبت را حفظ کنید( اما نه خیسی را)
اطمینان حاصل نمایید که توده هرگز خشک نمی شود و در صورت نیاز توده را با یک خرطومی آب پاشی نمایید.
60- چه چیزی در باره کمپوست داخل یک کیسه وجود دارد؟
در صورتی که کمپوست برای مدت طولانی( بیش از یکسال) داخل کمپوست باشد، قدرت رشد خود را از دست می دهد. هر چند کمپوست مواد مغذی خود را از دست می دهد، هنوز قابلیت استفاده دارد.
61- آیا می توانید از کمپوست قدیمی گوجه فرنگی استفاده مجدد نمایید؟
بله، اما نه برای شرکت در مسابقه و بردن جایزه گوجه فرنگی! این گوجه فرنگی ها مواد مغذی زیادی ندارند. از آن در اطراف باغ استفاده مجدد کنید( فهرست بالا را ببینید)، اما نه برای رشد بهترین گوجه فرنگی ها
62- آیا می توانید برای نشانیدن گیاهان جدید از کمپوست قدیمی استفاده شده، مجددا استفاده نمایید؟
بله! شما می توانید، به ویژه بعد از اینکه با اضافه کردن چیزهایی که آن را غنی تر می کند، کمپوست قدیمی را دارای الحاقیه و اضافات می سازید. من فهرست زیر را تهیه کرده ام.
63- چه چیزهایی باید به کمپوست قدیمی اضافه کرد؟
خرده های مو( انسان یا حیوان خانگی)
پوست تخم مرغ
پوست سبزی
روزنامه یا کاغذ( ولی نه کاغذ رنگی یا گلاسه)
تی بگ ها یا دانه های قهوه
علف هرزهای سالانه( اما نه چند ساله، زیرا اگر آن ها در سطل زباله قرار گیرند، در سال بعد دوباره می رویند)
بستر خرگوش یا خوک گینه یا خوکچه هندی( اگر که بوریا، کاه یا کاغذ است و مصنوعی نیست)
زائدات هر حیوان خانگی گیاهخوار( نه مال سگ و گربه و هر حیوان دیگری که گوشت می خورد)
جعبه های مقوایی تخم مرغ
براده های چوب
شاخ و برگ قدیمی رستنی ها مانند ساقه سیب زمینی، باقیمانده لوبیا، گوجه فرنگی، بالای هویج و .... ریشه های لوبیا، به ویژه، خوب هستند، زیرا ندول های نیتروژن را نگهداری می کنند که برای محصولات سال بعد فوق العاده هستند.
64- آیا ادرار انسان به کمپوست سازی کمک می کند؟
کمپوست شما باید در عرض تقریبا 6 ماه و تا مادامی که خشک نشده است قابل استفاده باشد. شما می توانید ادرار خود را به کمپوست اضافه کنید تا سرعت تجزیه و فعل و انفعالات میکروبی را افزایش دهید( بله! آنچه خواندید عین کار درست است) ادرار انسان شامل باکتری هایی است که به کمپوست کمک می کند بطور موفقیت آمیزی فاسد شود. پس اگر بتوانید به توده، ادرار اضافه کنید، کمک خواهید کرد که کمپوست سریعتر به کیفیت مطلوب برسد.
65- چرا در سطل های کمپوست در ته قرار دارد؟
اغلب سطل های کمپوست دارای دری در ته هستند. پس، اول قدیمی ترین قسمت توده برداشت می شود. این به شما اطمینان می دهد که زمان انجام تجزیه و فساد کامل را در اختیار دارید.
66- کمپوست خمیری به چه می گویند؟
یک توده خیس که مواد آن کاملا تجزیه نشده باشند تشکیل کمپوست خمیری می دهد.
67- چرا کمپوست، خمیری می شود؟
یک توده کمپوست خمیری بوسیله شماری از فاکتورها و عوامل ایجاد می شود: هوادهی ضعیف، رطوبت خیلی بالا، عدم تعادل بین مواد غنی از کربن و غنی از نیتروژن.
68- چرا متفاوت بودن فصول سال دردسرساز هستند؟
کمپوست ساز حیاط پشتی عمومی در فصول پاییز و تابستان بخوبی زائدات باغی و حیاطی و آشپزی را به کمپوست تبدیل می کند. در این فصول مواد غنی از کربن براحتی در دسترس هستند. در طی زمستان، اضافات جدید به کمپوست اغلب زائدات غذایی آشپزی هستند که غنی از نیتروژن هستند و دارای رطوبت بالا می باشند. یک کمپوست سالم نیاز به داشتن مواد کربنی بیشتر از ازت دارد، ولی در زمستان مواد غنی از کربن کمتر در دسترس هستند.
69- چطور محتویات کمپوست گره می خورند؟
اگر کمپوست بطور مرتب چرخانیده نشود، منابع کربنی در دسترس همانند برگ های خشک و هرس های خشک شده چمن می توانند به یکدیگر گره بخورند و با کاهش هوادهی، فرآیند کمپوست را آرام نمایند.
70- بهترین فصل برای احیای کمپوست خمیری؟
انتهای زمستان/ اوایل بهار
71- چرا پوشش توده کمپوست لازم است؟
چون توده کمپوست باید خمیری و خیس نباشد!
72- آیا لازم است توده کمپوست زهکشی شود؟
بله! یک ترانشه کم عمق رواناب را به بیرون توده هدایت می کند.
73- نسبت کربن به ازت؟
یک سوم ازت و دو سوم کربن
74- کدام ها به توده حجم می دهند؛ کربنی یا ازته؟
کربنی
75- کدام تجزیه طولانیتری دارد؛ کربنی یا ازته؟
باز هم کربنی
76- خس و خاشاک باغچه به درد کمپوست می خورد؟
قطعا بله! خس و خاشاک خیلی ریز و خشک است و سریعا هم تجزیه می شود. آن کمک به جذب رطوبت اضافی در کمپوست ساز شما می کند و مواد کمپوست سازی را کرکی و پرزی می کند. این امر هوادهی را سرعت می بخشد که برای فرآیند کمپوست سازی حیاتی است.
77- خاک اره به چه درد می خورد؟
خاک اره کربن خیلی زیادی دارد و یک عامل حجم دهنده است که هوادهی را افزایش می دهد و لذا مواد کمپوست را خشک می کند.
78- خطر خاک اره چیست؟
خاک اره می تواند بصورت فشاری کمپوست را تحت تاثیر قرار دهد.
79- سرو، سدر، چوب قرمز برای کمپوست خوب هستند؟
نه! این چوب ها تجزیه تاخیری دارند.
80- چطور می توان خطر خاک اره را کم کرد؟
در هنگام پاشیدن خاک اره، اقدام به چرخانیدن توده نمایید.
از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید بی نهایت متشکریم. حضور شما در اینجا قطعا اتفاقی نیست. شاید سرنوشت شما این است که از محصولات ما دیدن فرمایید.