چاپ
بازدید: 3762

مهارت کلیدی در پختن غذاهای دریایی این است که بدانید چطور ماهی یا غذای دریایی تازه را انتخاب نمایید.به استثنای اینکه شما خودتان ماهی را کشتار نمایید، شما نیاز دارید که نشانه های تازه بودن ماهی را بشناسید.اگر بدانید چطور باید بررسی های خود را انجام دهید، خرید ماهی تازه آسان خواهد بود.


ماهی کامل
چشمان واضح و درخشان را جستجو نمایید.چشم ها پنجره تازگی واقعی ماهی هستند، زیرا آن ها به سرعت کم رنگ شده و به خاکستری کدر تغییر رنگ می دهند.ماهی با چشم تیره ممکن است برای خوردن ایمن باشد، ولی زمان زیادی از صید آن گذشته است.بعد از آن به ماهی نگاه کنید.آیا درخشان است؟ آیا با جلای فلزی و تمیز به نظر می رسد؟ آیا تیره است و لک های رنگ پریده روی آن وجود دارد؟ اگر اینطور است باید با احتیاط مورد برخورد قرار گیرد.
ماهی را بو کنید.ماهی تازه باید بویی شبیه آب تمیز داشته باشد و یا کمی نمکی یا حتی شبیه خیار باشد.تحت هیچ شرایطی شما نباید ماهی با بوی نامطبوع خریداری نمایید.پختن آن را بهبود نخواهد بخشید.آبشش ها را نگاه کنید که باید قرمز پررنگ باشند.رنگ ماهی کهنه شبیه آجر رنگ پریده می شود.
فیله های ماهی
به فیله براق و درخشان نگاه کنید.تمامی ماهی ها با گذر زمان تیره رنگ می گردند.اگر فیله هنوز دارای پوست باشد، پوست باید شبیه پوست اصلی باشد و پوست یک ماهی کامل سراسر خوب جلای براق یا فلزی دارد.آزمایش بو به ویژه در مورد فیله اهمیت فراوان دارد.فیله ها نباید بوی تند و تیز داشته باشند.
آیا در گوشت مایع وجود دارد؟اگر هست، آن مایع باید تمیز و نه شیری باشد.مایع شیری یک فیله نشانه ای از اولین مرحله فساد است.اگر ماهی فروش به شما اجازه می دهد، گوشت را با انگشتانتان لمس کنید.ماهی باید به اندازه کافی ارتجاعی باشد تا فرو رفتگی شما ناپدید گردد.اگر فرورفتگی شما باقی می ماند، راهتان را بگیرید و بروید.
ماهی زنده
بهترین راه انتخاب ماهی زنده یا خرچنگ یا لابستر این است که به نشانه های زندگی توجه کنید.آیا در اطراف مخزن به جست و خیز مشغول است؟با خوشحالی شنا می کند؟یا اینکه اخمو در گوشه ای نشسته یا بی حرکت و نفس نفس زنان آویزان است؟اگر اینطور است بهتر است از خرید خودداری نمایید.خرچنگ ها و لابسترها خودشان را از گرسنگی می کشند و اغلب وقتی شما بعد از هفته ها محبوس بودن درب مخزن را کمی باز می کنید ، می توانند از درون تهی باشند.
بهترین راه شما ایجاد دوستی با ماهی فروش است تا به مجرد رسیدن صیدهای جدید آگاهتان گرداند.در این حالت می توانید به مجرد ملاقات، اقدام به خرید ماهی نمایید.شما پاداش کوشش اضافی خود را خواهید گرفت.
صدف
خریدتان را فقط از بهترین ماهی فروشی ها صورت دهید.این ها جاهایی با فروش سریع هستند و شما می توانید از تازگی ماسل، صدف و اویستر اطمینان حاصل نمایید.با وجود اینکه باز هم ممکن است مرده گیرتان بیاید، از زمان مرگ مدت طولانی سپری نشده است.
یک صدف مرده چیست؟ صدف ها زنده فروخته می شوند و باید به شما واکنش نشان دهند.آن ها را روی پیشخوان گذاشته و برای لحظه ای توقف کنید.بعد ضربه ملایمی به صدف بزنید.آن باید از آنچه قبلا بوده سفت تر بسته شود.اویسترها این کار را کمی می کنند، ولی صدف ها و ماسل ها واکنش کاملا واضح دارند.شما می توانید صدف های مرده را بعد از پختن هم تشخیص دهید.صدف های مرده بعد از پختن باز نمی شوند.آن ها را دور بریزید.
اسکالوپ ها انواع ویژه هستند.اسکالوپ ها تقریبا همیشه با پوست فروخته می شوند و شما ان ها را بصورت دارای بسته بندی خشک می بینید.این به معنی این است که آن ها حمل نشده و در آب نمک ذخیره سازی شده اند.آیا اسکالوپ هایی که در محیط چسبنده شیری می غلتند را دیده اید؟ بهتر است بی خیال آن ها شوید.خرید اسکالوپ های یخزده و بخوبی وکیوم شده که کاملا خوب هستند بهتر از این است که اسکالوپ موجود در بسته بندی تر و بنجل خریداری گردد.
میگوها ساده اند.آن ها را کلی و یخزده بخرید.کلی به خاطر این است که پوسته از سهمگینی و صلابت در طی یخزدگی محافظت کرده و اجازه نمی دهد که رطوبت زیادی از دست برود و یخزده به خاطر اینکه میگو خیلی سریع پخته شده و فاسد می گردد.اگر ممکن است و شما نزدیک محل صید میگو هستید یا به جایی که میگو تازه می آورد دسترسی دارید، میگو را با سر بخرید.چرا؟ به خاطر اینکه میگوی دارای سر مرطوب تر می ماند.این را به خاطر داشته باشید:یک میگوی خیلی پخته شده خشک ملال آور چیزی برای گفتن ندارد.
همه چیزهای گفته شده در باره میگو در زمینه لابستر تیغی هم صادق است.استثنا در این است که شما می توانید آن ها را زنده گیر بیاورید و از دستورالعمل های لابسترها یا خرچنگ ها پیروی نمایید.
ماهی مرکب یا اختاپوس تقریبا همیشه بصورت از پیش یخزده فروخته می شود.پس شما باید آن ها را یخزده خریداری نمایید.ماهی مرکب، که عموما به عنوان کالاماری شناخته شده و طعمی غنی تر از خویشاوند خود اختاپوس دارد، و اختاپوس به طور استثنایی خوب فریز می شوند.با این حال، اگر شما بتوانید اختاپوس و ماهی مرکب را از قطعه کننده ماهی، تازه بخرید حتما این کار را بکنید.آن ها حتی در فروشگاههای خوب ماهی به ندرت تهدید کننده هستند و لذا باید ارزششان دانسته شود.همانند ماهی باله دار، شما اول باید به چشمان آن ها نگاه کنید که باید تمیز و درخشان باشند.
فروشگاه ماهی
خط آخر این است که در ورود به فروشگاه اصلا نباید بوی گند استشمام نمایید.با استشمام بوی تعفن، برگردید و خارج شوید.ماهی های عجیب و غریب می توانند در فروشگاه مزرعه، سوراخی در دیوار یا مغازه کوچک پر زرق و برق وجود داشته باشند، اما اصلا و ابدا آن ها نباید بوی گند(شبیه جزر) بدهند.هیچوقت!