مدیریت زائدات زیستی هرگز از این آسانتر نبوده است؛ طوری که هر کسی بتواند آن را انجام دهد، خواه در خانه با باغ بزرگ زندگی می کند و خواه در یک آپارتمان کوچک داخل شهر! با این حال، ما می دانیم که ذکر نکات کمپوست سازی برای مبتدی ها همیشه خوشایند هستند. برای همین است که ما در اینجا جواب بسیاری سوالات را داده ایم که از جمله آن ها می توان به "انواع باقیمانده های غذا که اجازه ورود به سطل بوکاشی را دارند" و اینکه "چطور می توانیم مطمئن شویم که فرآیند تخمیر سبب تولید بوی بد در آشپزخانه نمی شود" اشاره کرد.
سوال دیگری که پرسیده می شود این است که کجا سطل بوکاشی را بگذاریم که بهترین اوضاع را از لحاظ فراهم کردن شرایط خوب فرآیند کمپوست سازی داشته باشد. یکی از نکات کمپوست سازی چیزی است که فکرش را هم نمی کنید و ما باور داریم که می تواند براحتی اعمال شود و جواب سوال شما را بدهد.
بطور مختصر: شما می توانید بوکاشی خود را تقریبا در هر جایی بگذارید؛ فقط مطمئن باشید که در معرض نور مستقیم خورشید نباشد و اینکه در معرض درجه حرارت های پر نوسان واقع نگردد. درجه حرارت بهینه برای میکروارگانیزم های موثر حدود 20 درجه سانتیگراد است. اگر دما خیلی بالاتر یا پایینتر باشد، فرآیند تخمیر بدرستی تمام نخواهد شد.
سطل بوکاشی را در داخل بگذارید
بوکاشی را برای استفاده داخلی طراحی کرده ایم. ( در واقع کرده اند؛ چون ما فقط کار الگو برداری از آنچه برای سالیان طولانی در دیگر کشورها مورد استفاده قرار می گرفت و مردم هم بسیار از آن راضی بودند را انجام داده ایم و به قولی کالا را "ایرانیزه" کرده ایم) پس، به مراتب بهتر است که آن را بیرون نگذارید و از هر گونه آشفتگی در فرآیند تخمیر ممانعت به عمل آورید. حتی گفته شده که شما نمی توانید با بوکاشی قرار گرفته در بیرون واقعا کار کنید.
بعضی از تولید کنندگان سطل بوکاشی، در خارج کشور، سطل را در دو نوع مختلف تولید کرده اند. مثلا اورگانکو، که شهرت خوبی هم دارد، از میان این تولید کننده ها است. نوع بزرگتر عموما با مقادیر بیشتر زائدات زیستی مرتبط است؛ به ویژه با هرس های چمن، علف هرزها و دیگر زائدات باغی. این به معنی این است که شما احتمالا سطل را بیشتر در بیرون مورد استفاده قرار می دهید( ما سطل بیرونی نداریم و فقط تولید کننده سطل های بوکاشی داخلی هستیم) در مورد این سطل ها توصیه ما این است که سطل را به مجرد پر شدن به محیط امن خانه و خانواده( داخل منزل) انتقال دهید. سطل باید دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شده و در معرض نوسانات بالای درجه حرارت نباشد. نگران نباشید! اورگانکو بوکاشی 1 و اورگانکو بوکاشی هر دو در ویژه هوابند دارند و شما می توانید واقعا آن ها را تقریبا هر جایی بگذارید( تولیدات ما هم همینطورند)
پیروی از این نکات کمپوست سازی باعث نمی شود که فرآیند تخمیر یکنواخت تر جلو برود؛ بلکه فقط موجب می گردد از آسیب به سطل بوکاشی پیشگیری گردد که دلیل آن شرایط آب و هوایی محیط بیرون است.
کجا کمپوستر آشپزخانه را بگذارم؟
ما توصیه می کنیم که سطل بوکاشی کوچکتر را در آشپزخانه بگذارید؛ وقتی آشپزی می کنید. به خاطر طراحی زیبای آن، کاملا با پیشخوان آشپزخانه فیت است که آن را برای دفع باقیمانده های آشپزی در دسترس می سازد. اگر در روی پیشخوان فضای کافی ندارید، می توانید آن را زیر سینک بگذارید.
فرق ندارد که بوکاشی را در زیر یا روی پیشخوان بگذارید. هر دو جای نیازهای ذکر شده در بالا را فراهم می کنند.( نور مستقیم خورشید نیست و نوسانات درجه حرارت هم وجود ندارد)
ما امیدواریم که این نکات کمپوست سازی در باره شرایط بهینه فرآیند تخمیر به اندازه کافی کمک کننده باشند. حتما مطالب مفید و آموزنده ما در باره مزایای کمپوست سازی را در همین سایت ببینید و همچنین از دیگر ترفندهای مدیریت زائدات آلی در منزل مطلع شوید. کمپوست سازی مبارک!