قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
سوالات پر تکرار
کمپوست سازی بوکاشی چیست؟
کمپوست سازی بوکاشی یک روش دوستدار محیط زیست کمپوست سازی خرده های آشپزی از طریق یک فرآیند تخمیر است. بی هوازی( بدون اکسیژن) کار می کند و برای تجزیه زائدات آلی از قبیل گوشت و لبنیات که عموما در کمپوست سازی سنتی مورد عمل قرار نمی گیرند از سطل بوکاشی و جادوگر ویژه( سبوس) استفاده می کند. محصول نهایی یک "چای بوکاشی" غنی از مواد مغذی است که می تواند به عنوان کود مورد استفاده قرار گیرد.
چطور علم تخمیر بی هوازی در بوکاشی کار می کند؟
در کمپوست سازی بوکاشی، زائدات آلی با سبوس بوکاشی که حاوی میکروارگانیزم های موثر است مخلوط می شود. این میکروب ها، در فقدان اکسیژن، زائدات را با تبدیل کربوهیدرات ها به اسید لاکتیک تخمیر می کنند. این فراِیند سریع و بی بو است و تولید یک ماده پیش کمپوست می کند که می تواند در خاک بیشتر تجزیه شود.
چطور کمپوست سازی بوکاشی از دیگر روش های کمپوست سازی مختلف است؟
کمپوست سازی بوکاشی از کمپوست سازی سنتی از چند لحاظ فرق دارد. آن می تواند زائدات غذایی را در طیف گسترده تری تجزیه کند که این زائدات شامل گوشت و مواد لبنی هم هست، سریعتر است و عموما فقط 4 تا 6 هفته به طول می انجامد، برای فضاهای داخلی مناسبتر است زیرا تولید بوی خیلی کمی می کند. بر خلاف کمپوست سازی سنتی، که بر پایه تجزیه هوازی است، کمپوست سازی بوکاشی بی هوازی است و اساسا یک فرآیند تخمیر می باشد.
برای شروع کمپوست سازی با سطل بوکاشی به چه چیز نیاز دارم؟
برای آغاز کمپوست سازی بوکاشی، نیاز به سطل بوکاشی دارید که آب بند بوده و برای زهکشی مایع یک شیر داشته باشد. باید سبوس بوکاشی داشته باشید و یک فضا با درجه حرارت اتاق تا سطل را در آنجا بگذارید. به علاوه، یک ظرف جدا می خواهید تا چای بوکاشی زهکشی شده را جمع آوری کرده و بتوانید از آن برای باروری گیاه بهره گیری نمایید.
چطور من باید خرده های آشپزی را با سبوس بوکاشی لایه گذاری کنم؟
وقتی خرده های آشپزی را به سطل بوکاشی اضافه می کنید، لایه ها را بصورت یک در میان به خرده های آشپزی و سبوس بوکاشی، که بطور سخاوتمندانه ای پخش شده است، اختصاص دهید. برای سرعت بخشیدن به فرآیند تخمیر؛ تکه های بزرگ را خرد کنید، برای حذف توده های هوا کار فشرده سازی انجام دهید و برای نگهداری شرایط و محیط بی هوازی، در را محکم و هوابند نگه دارید.
آیا نکته ای هست که من در مورد ضایعات آلی در سطل بوکاشی انجام دهم تا تخمیر بطور موفقیت آمیزی انجام شود؟
برای تخمیر موفق، سطل بوکاشی که درش محکم و هوابند است را در درجه حرارت اتاق قرار دهید. آن را در برابر نور مستقیم خورشید نگذارید. چای بوکاشی را در هر دو تا سه روز زهکشی نمایید. به مجرد پر شدن سطل، برای اطمینان از تخمیر کامل، هیچ چیزی اضافه نکنید و حداقل دو هفته صبر کنید.
چطور من بخوبی از چای بوکاشی غنی از مواد مغذی استفاده کنم؟
چای بوکاشی باید با آب رقیق شود( معمولا با نسبت حدود 1 به 100) تا بتواند به عنوان یک کود قوی برای گیاهان شما مورد استفاده قرار گیرد. آن شامل مواد مغذی ضروری است و باید برای اجتناب از گندیدگی، به سرعت بعد از زهکشی مورد استفاده قرار گیرد. با چای، زیادی کوددهی نکنید؛ زیرا به گیاهان شما آسیب می رساند.
چه باید با مواد باقیمانده بعد از تخمیر بکنم؟
به مجرد اینکه تخمیر سطل بوکاشی شما انجام شد، می توانید پیش کمپوست را در خاک باغ دفن کرده و یا در توده کمپوست سنتی قرار دهید. وقتی مستقیما در خاک دفن می کنید، قبل از کاشتن روی سطح، حداقل دو هفته صبر کنید؛ زیرا مواد نیاز دارند که کاملا تجزیه شوند و اسیدیته آن ها خنثی گردد.
پایان